Profesorul de economie Cristian Păun: „Ăștia vor să extragă 30 de miliarde de lei din buzunarele noastre, dar să nu ne afecteze veniturile? Stăm liniștiți… Tătucul e cu noi!”

2
851
Ciolacu și Iohannis și-au dat mâna peste țară

PNL tace rușinos și susține jefuirea sectorului privat de către PSD, care vrea să acopere cu banii românilor erorile făcute de Adrian Câciu la alcătuirea bugetului pe 2023, semnalează economistul Cristian Păun, profesor universitar la ASE. Acesta remarcă ironic că putem fi liniștiți, PSD va „extrage” 30 de miliarde de lei din buzunarele noastre, dar nu ne va afecta veniturile – așa cum a cerut „tătucul” Klaus Iohannis.

Profesorul Cristian Păun se referă la legile austerității pentru care PNL a anunțat că va vota în Parlament, deși Ciolacu nu le-a dat încă liberalilor, ca să le citească și ei. E vorba de creșteri de taxe și impozite aplicate sectorului privat, pentru a acoperi gravele erori comise de PSD-istul Adrian Câciu astă-iarnă, când era ministru de Finanțe și a greșit bugetul țării, deși a fost avertizat la vremea respectivă de toată lumea că supraestimează veniturile și subestimează cheltuielile.

Deficitul României se preconizează că va ajunge la sfârșitul anului spre 5,5-6% din PIB, mult peste ținta stabilită de 4,4%. Este un dezastru care ne poate arunca în incapacitate de plată, mai ales că PSD și PNL nu vor să taie pensiile speciale (acestea consumă peste 12 miliarde de lei pe an) și nici să facă reforma administrației (care s-a umflat aberant la peste 1,2 milioane de bugetari). Ritmul în care România se împrumută este unul catastrofal – peste 2 miliarde de euro pe lună, bani care merg în salariile bugetarilor, la clientela de partid și în pensii, nu în investiții de infrastructură (autostrăzi, școli, spitale etc).

Nota de plată a acestui uluitor stil de a guverna este trântită acum de Guvernul Ciolacu pe masa poporului român – totul, sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis.

Mai jos, comentariul economistului Cristian Păun.

„Și, uite așa, cu o largă majoritate «liberală», incompetența crasă a lui Câciu & co în a face bugetul țării la început de an este acoperită de noi creșteri de taxe. Un singur buget au avut de făcut și l-au făcut praf și pulbere. De aici au apărut toate problemele. Nici nu știi dacă e incompetență sau rea intenție, văzând situația finanțelor țării.

Acum, același incompetent, face țăndări PNRR și absorbția fondurilor europene. Zelos, nu alta. Cu aceeași largă majoritate «liberală» în spate. Duri de tot, nu crâcnește niciunul în fața lui Câciu & co. Unul nu îl cheamă la comisii în Parlament să îl întrebe de sănătate. În liniște și pace, pierdem bani. Cu taxe mai mari în spate. Singura soluție, cică.

Dar stăm liniștiți. Klaus le-a atras atenția ca majorările de taxe să nu afecteze veniturile oamenilor. Dur de tot! Ăștia vor să extragă 30 de miliarde de lei din buzunarele noastre prin țopăiala lor fiscală dar să nu ne afecteze veniturile? Stăm liniștiți… Suntem pe mâini bune. Tătucul e cu noi!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunere șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* Moartea suspectă a colonelului ISU care a retras licența stației GPL din Crevedia. Accident de motocicletă în poligon, cu instructorul alături

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Manipularea poporului român de către PSD a costat 75 de milioane de euro, din bani publici, în ultimii 4 ani. Partidul a dat televiziunilor peste 52 de milioane din aceste subvenții

* Ucraina a străpuns decisiv prima linie de apărare a rușilor. Următoarele două linii sunt mai ușor de zdrobit

* Sorana Cîrstea uimește lumea tenisului: la 33 de ani își egalează performanța de la 19 ani și e în „sferturi” la US Open! Culoar bun spre semifinale

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here