Propunere șantajistă a lui Ciolacu, azi, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

11
4362
Marcel Ciolacu îi propune Ursulei von der Leyen ca România să fie lăsată să se îndatoreze nebunește, dar să și primească bani de la UE

Marcel Ciolacu, premierul României, le va face azi oficialilor Comisiei Europene, la Bruxelles, o ofertă „de nerefuzat”: să fie lăsat să supra-îndatoreze România în continuare, într-un ritm sinucigaș, și să nu i se ceară eliminarea pensiilor speciale, nici reducerea cheltuielilor cu funcționarea statului (clientela politică!), iar la schimb UE să continue finanțarea.

Întâlnirea va fi cu președinta Comisiei Europene, nemțoaica Ursula von der Leyen, și cu șefa PNRR, franțuzoaica Céline Gauer. Cea din urmă i-a refuzat deja pe cei trei miniștri trimiși de Ciolacu, la începutul săptămânii, cu aceeași propunere.

Oferta lui Ciolacu pentru Comisia Europeană e una șantajistă, cu accente emoționale. El a declarat deja că dacă oficialii de la Bruxelles nu acceptă propunerea Guvernului român „fără nicio modificare”, economia României „riscă să se prăbușească”! Așadar, nu cheltuielile aberante și nesimțite prăbușesc bugetul României, ci eventualul refuz al UE la șantajul coaliției PSD-PNL!

Premierul a justificat incredibil, într-un interviu acordat de curând publicației „Financial Times”, că România a depășit deficitul convenit cu Comisia Europeană (4,4% din PIB) deoarece a ajutat Ucraina! În interviu, Ciolacu n-a suflat o vorbă despre refuzul de a restructura administrația publică, despre sutele de mii de pile angajate în sectorul public, despre contractele cu bani publici ale firmelor-căpușă controlate de politicieni și nici despre menținerea ostentativă a pensiilor speciale, care singure mănâncă peste 12 miliarde de lei (2,4 miliarde euro) pe an de la buget.

Ce vrea, de fapt, Marcel Ciolacu azi, de la Ursula von der Leyen și Cecile Gauer:

* Comisia Europeană să accepte ca România să aibă în acest an un deficit de 5,5% din PIB, cu 1,1% mai mare decât cel la care se angajase anii trecuți;

* Comisia Europeană să nu sancționeze România prin blocarea fondurilor europene, așa cum prevede acordul semnat de țara noastră atunci când s-a angajat să facă reforme pentru a primi bani;

* Comisia Europeană să dea mai departe banii din PNRR.

Problema principală este că, după ani de minciuni ale guvernării PSD-PNL, Comisia Europeană nu mai crede promisiunile și angajamentele actualei puteri. Oficialii de la Bruxelles insistă ca România să facă reforma pensiilor și să dispară pensiile speciale. PSD și PNL, sprijinite de Iohannis, se opun cu disperare.

Problema deficitului este una specială. Ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Boloș, spune că România nu poate aplica în același timp tăierea costurilor, legea salarizării unitare și legea pensiilor. Acesta este doar ultimul din lungul șir de pretexte pentru a refuza reformele amânate de foarte mult timp. Boloș n-a explicat de ce până acum nu s-a făcut nimic, așa cum era convenit împreună cu Comisia Europeană, și nici de ce a ajuns România să consume cu sute de miliarde de lei mai mult decât produce.

Potrivit prognozelor, România va ajunge în 2023 la un PIB-record, nemaiîntâlnit în istoria sa, de 1.552 miliarde lei (circa 310,4 miliarde euro), adică un plus de 156 de miliarde de lei (31 miliarde euro) comparativ cu anul trecut.

Cu toate acestea, din mai multe motive (alcătuirea eronată a bugetului de către Adrian Cîciu, fostul ministru PSD de Finanțe; cheltuielile colosale angajate de stat; sifonarea banilor publici către clientela politică; refuzul de a face reforma administrației și a pensiilor speciale etc), Guvernul PSD-PNL a ajuns în situația să înregistreze un deficit colosal – adică reușește să cheltuiască mult mai mult decât încasează.

Se estimează că până la sfârșitul anului deficitul va ajunge la circa 5,5-6% din PIB, adică 86-95 de miliarde de lei (17-19 miliarde euro) cheluiți în plus față de venituri!

Comisia Europeană a sesizat că România se prăbușește într-o gaură neagră și că drumul este direct spre faliment, așa că încearcă să frâneze în ultima clipă Guvernul PSD-PNL. S-au cerut măsuri dure, un pachet de inițiative fiscale care să reducă în ultima clipă deficitul catastrofal. Acum, PSD și PNL spun că sunt răi cei de la Bruxelles, care vor să asuprească românii.

Acesta este, de fapt, unul din momentele care demonstrează cât de falsă este teoria conspiraționistă potrivit căreia străinii vor să ne transforme în sclavi și să îndatoreze România. În realitate, tocmai Comisia Europeană se opune creșterii datoriilor României, amenințând Guvernul cu tăierea fondurilor dacă nu se oprește din nebunia cheltuielilor. În 2023, sub guvernarea PSD-PNL patronată de Iohannis, România s-a îndatorat cu peste 2 miliarde de euro pe lună.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al doilea „Colectiv” în guvernările Iohannis-PSD: doi morți și 56 de răniți în iadul de la Crevedia. Afacerea criminală a primarului PSD din Caracal

* Filiera mafiei PSD care a asigurat protecția „baronilor gazului” din Caracal. Primarul-nabab e omul lui Paul Stănescu

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Evul Mediu PSD: Ciolacu și „baronii gazului” din clanul Doldurea, zugrăviți ca voievozi împreună cu Brâncoveanu și Basarab într-un tablou din restaurantul primarului de Caracal!

* Toți știau ce se întâmpla la stația GPL ilegală a primarului PSD! Martori: mirosea a gaz tot timpul, poliția păzea intrarea. 7 instituții fuseseră sesizate, dar plângerile au fost „îngropate” până când totul a sărit în aer

* Imensa nesimțire a lui Ciolacu, întrebat despre primarul PSD care patrona bomba cu gaz de la Crevedia: „Și eu sunt fiul cuiva, fiecare dintre noi e copilul cuiva. Nu e în atribuția mea de serviciu să iau legătura cu tatăl nimănui”

* Bancuri cu PSD: Ciolacu îl dă afară din partid pe primarul din Crevedia, dar nu și pe cel din Caracal, patronul stației GPL ilegale care a sărit în aer și mare sponsor al partidului!

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

11 COMENTARII

 1. „NOUA” „justitie” INSANATOITA, CUM SE I MARESC PRIVILEGIILE CUM DEVINE MAI INDEPENDENTA.

  PressHub
  Fiul judecătoarei Dafinescu, din Gorj, a obținut liberarea condiționată după un an de detenție efectivă, deși a primit o pedeapsă de 4 ani și jumătate de închisoare pentru ucidere din culpă. Mihai Dafinescu a mai fost sancționat de 33 de ori de Poliție.

  Celeritate de invidiat
  Inginer silvic angajat la ocolul silvic condus de tatăl său, Mihai Dafinescu a fost eliberat condiționat pe motiv că „a stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale” și că „ a stat în arest la domiciliu şi pe durata a pandemiei, (…) iar gestionarea stresului în timpul epidemiei de COVID-19 a implicat un consum nervos mai mare”.

 2. Tactica P$D a mai fost aplicata si in trecut. Dam pomeni electorare sa ne avem bine cu toata lumea ca sa ramanem la putere. Pe urma exfoliem privatii si mai ajustam pe ici pe colo la aparatul de stat. Romania nu s-a dezvoltat pentru ca mare parte din angajatii la stat au devenit asistati sociali, avem pensionari speciali care consuma cat investitia in autostrazi pe un an. Avem medici remunerati ca niste nababi care te lasa sa mori in strada, sa nasti pe bordura. PSD asa doreste, popor needucat, neaparat, usor de manipulat. Au spart 75 milioane euro in flasnete, cu banii astia ridicau 5 spitale. Sper ca in 2024 sa vina lumea la vot si sa contrabalanseze borhotul bolsevic si puturosii de la stat. Daca nu o vor face o sa suportam pisalaul lui Ciolacu si Stanescu inca 4 ani.

 3. Mesajul Tovarășului Ciolancu e clar, ne lăsați să furăm cat vrem sau facem Insurecție ca-n ’44 si trecem de partea Armatei Roșii Eliberatoare ! Ca Orban 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here