O nouă conspirație de la Putin: Zelenski a fost pus de Occident președinte în Ucraina pentru că e evreu și trebuie să mascheze regimul nazist

1
818
Putin, în timpul interviului aranjat în care a aruncat dezinformarea privind presupusul regim nazist din Ucraina

Vladimir Putin a lansat marți o nouă conspirație: dictatorul rus pretinde că Occidentul l-ar fi pus, de fapt, președinte pe Volodimir Zelenski în Ucraina pentru că e evreu și trebuie să mascheze ascensiunea nazismului în această țară! Această afirmație este de fapt variațiunea pe aceeași temă principală a propagandei Kremlinului, care pretinde că ucrainenii sunt naziști și că din cauza aceasta a fost nevoie să fie invadată țara.

Putin a răspuns unei întrebări puse de Pavel Zaubin, reporter la postul TV Rossia 1, în cadrul unui interviu, iar afirmația a fost transmisă de agenția de presă guvernamentală TASS. Liderul de la Kremlin l-a atacat direct pe Zelenski, în condițiile în care cu doar o zi înainte pretinsese că ar fi dispus la negocieri.

Conspirația ventilată de Putin nu are nicio bază și este contrazisă flagrant de dovezile concrete – Zelenski a fost adesea în dezacord cu aliații occidentali, inclusiv cu americanii, iar primele zile ale conflictului, când președintele ucrainean a refuzat să părăsească țara în ciuda sugestiei SUA, sunt elocvente.

O altă dovadă constă în faptul că occidendalii au început să furnizeze armament Ucrainei la câteva săptămâni după începerea invaziei și numai treptat. Nici azi, la peste un an și jumătate după atacul Rusiei, Zelenski n-a primit avioanele de luptă și rachetele cu rază lungă cerute.

La rândul lor, ucrainenii nu-și împărtășesc cu aliații occidentali toate informațiile pe care le au și nu urmează toate sugestiile acestora. Relația NATO – Ucraina este departe de a fi una de subordonare.

Dar discursul rușilor este, ca și în alte cazuri, unul care vizează realitatea paralelă construită pentru publicul intern și pentru amatorii de conspirații din alte țări, hrăniți de propagandă cu tot felul de povești. Pentru ei a vorbit Putin marți: „Sponsorii occidentali au pus în fruntea Ucrainei moderne un om, un etnic evreu, cu rădăcini evreieşti, cu strămoşi evrei. Şi în acest fel, după părerea mea, ei acoperă într-un fel o astfel de esenţă anti-umană, care este pusă la temelia, la baza statului ucrainean modern. Acest lucru face ca întreaga situaţie să fie extrem de dezgustătoare, în sensul că un etnic evreu acoperă glorificarea nazismului şi îi acoperă pe cei care au condus Holocaustul în Ucraina la vremea lor, anume exterminarea a 1,5 milioane de oameni”.

Dezinformarea practicată de Putin e totală. El contestă existența statului ucrainean, pe care-l acuză că are esență anti-umană, și-i acuză de Holocaust pe niște oameni care trăiesc la peste 80 de ani distanță de evenimentele din 1941-1944 și care n-au absolut nicio legătură cu acestea.

În același timp, prin aceste acuzații, Putin acuză și Occidentul că ar fi nazist, în condițiile în care tocmai regimul său întrunește multe din trăsăturile dictaturilor naziste din perioada interbelică și din Al Doilea Război Mondial.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunere șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* Moartea suspectă a colonelului ISU care a retras licența stației GPL din Crevedia. Accident de motocicletă în poligon, cu instructorul alături

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Manipularea poporului român de către PSD a costat 75 de milioane de euro, din bani publici, în ultimii 4 ani. Partidul a dat televiziunilor peste 52 de milioane din aceste subvenții

* Ucraina a străpuns decisiv prima linie de apărare a rușilor. Următoarele două linii sunt mai ușor de zdrobit

* Sorana Cîrstea uimește lumea tenisului: la 33 de ani își egalează performanța de la 19 ani și e în „sferturi” la US Open! Culoar bun spre semifinale

1 COMENTARIU

  1. Păi Zelenski nu e evreu? Nu e sustinut de Sionismul Mondial? (ma rog, acum îi zice altfel dar tot aia e). Din Sionismul Mondial nu cumva fac parte și marii producători de armament?
    Ce spune Putin nu ne interesează, dar nu se poate nega realitatea doar pentru ca o spune un dictator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here