Primarul din Urziceni a fost exclus din PNL, după dezastrul de la spital și „scandalul surdo-muta”. „Nu a înţeles nimic din ceea ce i s-a întâmplat”

2
867
Constantin Sava, prmarul orașului Urziceni

Primarul orașului Urziceni, Constantin Sava, a fost exclus din PNL, în urma scandalului de la spitalul din localitate, unde o femeie a fost nevoită să nască pe trotuar. Acest caz a scos la lumină gestionarea catastrofală a spitalului, de către Daniela Elena Ianuş, managerul numit de primar. Sava a plătit și pentru referirile dublu discriminatoare la adresa femeii care a născut pe trotuar – și surdo-mută, și rromă!

Președintele organizației județene Ialomiţa a PNL, Dragoş Soare, a anunțat joi că în şedinţa Biroului Permanent Judeţean Ialomiţa a fost luată, cu unanimitate de voturi, decizia de a-l exclude din partid pe primarul din Urziceni, Constantin Sava (68 de ani), în contextul scandalului generat de cazul femeii care a născut pe trotuar, lângă spitalul din localitate.

Preşedintele PNL Ialomiţa a precizat, pentru News.ro, că decizia luată de filială va fi comunicată conducerii centrale a formaţiunii şi urmează să fie aprobată de Biroul Permanent Naţional al partidului. Deocamdată, președintele PNL, Nicolae Ciucă, nu a convocat o ședință a BPN al PNL.

Primarul Constantin Sava a intrat în atenţia publică în urma scandalului izbucnit după ce o femeie a fost nevoită să nască pe trotuar, în faţa spitalului din localitate.

Primarul a făcut declaraţii referitoare la faptul că femeia era surdo-mută, dar şi la etnia rromă a acestera, motiv pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat.

Într-o intervenție la Antena 3, Constantin Sava a spus: „Din ce știu eu, până să aflu și să văd ancheta, știu că femeia are un handicap, mă rog, Doamne ferește. Este surdo-mută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puțin, sau că este de etnie rromă. Întrebarea mea este de ce medicii de familie, care iau bani cu lopata, nu înregistrează toți oamenii și toți bolnavii din toate localitățile țării ăsteia să vedem cum este. (…) Medicii de familie și-au înregistrat acolo cu miile oameni pentru care încasează bani, iar acești oameni care sunt predispuși, pentru că nu știu carte, cazul de față, surdo-mut… Săraca, dacă ea nu știe de capul ei, e din comuna asta de aici, din Bărbulești”.

La judecata de joi de la PNL Ialomița, primarului Sava i s-a reproșat, în principal, că n-a demis-o imediat pe Daniela Elena Ianuş, managerul spitalului municipal, ci a anunţat cu întârziere, miercuri, suspendarea ei din funcţie. Filiala PNL Ialomiţa solicitase ferm demisia acesteia, precizând că ea şi-a pierdut calitate de membru PNL.

 

 

Daniela Elena Ianuş, managerul spitalului din Urziceni

Constantin Sava este primar al orașului Urziceni din 2004, adică de 19 ani, aflându-se la al 5-lea mandat. El conduce o primărie al cărei consiliu local e format din 17 consilieri, cu următoarea distribuție politică: PNL – 8, PSD – 5, USR – 2, Pro România – 1, Partidul Ialomițenilor – 1.

La recensământul din 2011, ultimul făcut în România, orașul Urziceni avea 18.308 locuitori.

Dragoş Soare: „Domnul Sava nu a înţeles nimic din ceea ce i s-a întâmplat”

Dragoș Soare, primarul orașului Slobozia

Liderul PNL Ialomiţa, Dragoş Soare (43 de ani), care este și primarul orașului Slobozia, a spus încă de miercuri seară, într-o emisiune televizată, că în ziua următoare va cere excluderea din partid a primarului Constantin Sava. Soare a argumentat: „În urma analizei ultimelor zile şi a două discuţii pe care le-am avut cu domnul Sava, care nu a înţeles nimic din ceea ce i s-a întâmplat, am luat hotărârea pe care am comunicat-o si conducerii centrale, de a cere excluderea domniei sale din partid. Nu este o decizie simplă, nu este o decizie neapărat uşor de digerat, pentru că discutăm de un partid politic care are la bază voturile, dar voturile sunt după interesul pe care-l avem pentru comunităţile pe care le conducem. Şi atunci, am luat hotărârea ca mâine (joi – n. red.), în Biroul Premanent judeţean, să propun excluderea domniei sale din partid, urmând ca validarea şi aprobarea să fie facută in BPN. Am încredere că lucrul acesta se va duce până la capăt”.

Dragoș Soare este primarul municipiului Slobozia din 2020, aflându-se la primul mandat. El a câștigat alegerile grație susținerii PNL și USR, care au format o alianță locală sub deviza „Uniți pentru Slobozia”. Soare l-a învins pe candidatul PSD, Alexandru Potor, cu o diferență de numai 112 voturi, devenind primul primar PNL la Slobozia, oraș condus din 1989 doar de reprezentanți ai FSN/FDSN/PDSR/PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* CCR apără cu dinții scandaloasele pensii speciale ale magistraților. Pierdem miliarde de euro și din intern, și din extern

* Ciolacu și Ciucă anunță biruri mari pentru populație și firave tăieri bugetare. Accentul e pe propagandă: se vorbește de economii de 12 miliarde de lei, împărțite echitabil, dar greul cade tot pe privat!

* Raport EFOR: Banii partidelor, primiți ca subvenție de la stat, sunt înghițiți de televiziunile tot mai nesătule. În 6 luni, 12 din cele 25 de milioane de euro primite de partide au ajuns la presă

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* RTV insinuează că Firea și Pandele au încercat să-l omoare pe fostul senator SRI-ist Daniel Savu (PSD), prietenul fugarului Sebastian Ghiță, patronul televiziunii

* Un senator USR spune că a fost amenințat la Primăria Voluntari de deputatul Daniel Ghiță (PSD), fost luptător K1 și „om de casă” al familiei Firea-Pandele

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* Domnule președinte Manolescu, când o dați afară pe poeta Firea din Uniunea Scriitorilor?

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

2 COMENTARII

  1. Caramba..
    Foarte bine să fie de etnie romă, are o îmbrățișare din partea mea și exact cu aceleași drepturi ca oricare altul, chiar mai mult… România e a tuturor și avem loc în ea cu toții!!!
    Am captat idea domnilor???….de la conducere!!! Nu sunteți altceva decât o adunătură de inapți, nu sunteți buni nici pentru a fi trimiși la naiba!!!
    HAO CARR!!!

  2. „Compania chineză Lenovo va participa la reţeaua 5G din România. Decizia a fost semnată de Ciolacu.”

    ADICA TOVARASII CHINEZI AI PARTIDULUI SI SECURITATII VOR CONTROLA CU 5G-UL CIPURILE PLANTATE DE BIL GHEITZ PRIN VACCIN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here