Domnule președinte Manolescu, când o dați afară pe poeta Firea din Uniunea Scriitorilor?

4
5470
Nicolae Manolescu - Gabriela Firea

Domnule președinte reales al Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, la punctul 4 al articolului 8 din Statutul Uniunii, aprobat în 2013, care figurează pe site-ul instituției, un membru cu drepturi depline are obligația „să respecte normele deontologice ale breslei scriitoricești și să manifeste grijă față de păstrarea prestigiului U.S.R.”.

Or, poeta „zărpălatecă” Gabriela Firea (așa cum se definește într-un volum de versuri), membră a Uniunii Scriitorilor din 2002, v-a șifonat acel prestigiu prin minciuni grosolane lansate pe contul ei de Facebook în privința scandalului legat de „azilele groazei” din Voluntari. Inițial, a spus cu vehemență că șoferul-torționar Ștefan Godei nu e un apropiat al ei, că „inculpatul din acest dosar nu a fost șoferul meu”, „a băgat și el capul în poză cu liderii”.

Adică, Godei n-a plimbat-o deloc cu mașina câtă vreme ea a fost primar general al Capitalei. Apoi, la distanță de doar o săptămână, după ce au apărut o mulțime de fotografii comune, Firea a fost nevoită să recunoască faptul că Godei a fost adus șofer, de fapt, de la FC Voluntari (clubul lui Pandele, finanțat din bani publici) la Primăria Municipiului București. Mai mult, că Godei a fost angajat inclusiv la cabinetul ei de senator! Și mai mult: că Pandele și Godei sunt de fapt și un fel de cumetri, dată fiind relația naș–fin dintre bunicii lor!

Deontologia la care se face referire în statutul Uniunii Scriitorilor înseamnă a minți cu nerușinare și a-ți recunoaște apoi minciuna numai atunci când ești strâns cu ușa din toate părțile, când adevărul ieșit la iveală nu mai poate fi contestat în niciun fel?

Ăsta-i prestigiul invocat de Uniunea Scriitorilor? Să-ți bați joc de oameni în calitate de membru al Uniunii, să pozezi în victimă, când nu ești, să-ți induci în eroare „cititorii” și, culmea, să mai iei și un bonus lunar consistent la ieșirea la pensie, în plus față de ce ai cotizat la CAS?

Domnule Manolescu, luați cât mai repede o decizie, altfel veți fi părtaș din punct de vedere moral la scornelile scriitoarei Firea!

Când Vrăjitoarea revine acasă călare pe mătură (dacă mai revine!), fiindcă acum e plecată în vacanță în Grecia cu soțul ei, comandantul doctor plagiator Florentin Costel Pandele, chemați-o la raport în fața Comisiei de Monitorizare, Suspendare și Excludere care „funcționează conform Regulamentului propriu”, așa cum prevede același statut al Uniunii Scriitorilor. Și informați-o despre faptul că, potrivit articolului 9, calitatea de membru Uniunii încetează în următoarele cazuri:

a) ca urmare a demisiei, formulată în scris și înregistrată la Secretariatul U.S.R. Dacă un membru demisionat din U.S.R. dorește să redevină membru al U.S.R., el va urma procedurile obișnuite de primire în U.S.R. Deci, Firea își poate da demisia. Dacă a făcut-o, informați opinia publică!

b) prin excludere, pentru încălcarea prevederilor Statutului prin fapte care au adus U.S.R. prejudicii materiale, morale și de imagine grave.

A minți ca fost primar general al Capitalei, ca actual senator al României din partea PSD, ca membru al Uniunii Scriitorilor, nu încalcă prevederile Statutului U.S.R.?

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* RTV insinuează că Firea și Pandele au încercat să-l omoare pe fostul senator SRI-ist Daniel Savu (PSD), prietenul fugarului Sebastian Ghiță, patronul televiziunii

* Un senator USR spune că a fost amenințat la Primăria Voluntari de deputatul Daniel Ghiță (PSD), fost luptător K1 și „om de casă” al familiei Firea-Pandele

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* Ciolacu și Ciucă anunță biruri mari pentru populație și firave tăieri bugetare. Accentul e pe propagandă: se vorbește de economii de 12 miliarde de lei, împărțite echitabil (6 miliarde la stat, 6 miliarde la privat), dar greul tot pe privat va cădea!

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* EXCLUSIV. Averile judecătorilor care i-au făcut scăpați pe securiștii implicați în asasinarea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu. O decizie odioasă, ticăloasă și insalubră a justiție române

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* „Andreea Esca în sicriu… ăăă… plânge lângă sicriu…”

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

4 COMENTARII

 1. Degeaba asteptam de la domnul Nicolae Manolescu sa ia o decizie, daca ar fi vrut ar fi luat-o deja.
  Domnul Manolescu nu este acel fost politruc care a facut praf partidul Alianta Civica? Eu il consider cam pe aceeasi treapta cu Varujan Vosganian, tot scriitor, care si el a falimentat alt partid, UFD.

  • Pacat ca oamenii destepti sunt si ei loviti de… „boala vacii nebune”!
   Au fost actori,(nu-i mai enumer), mai sunt poeti(Dinescu) si cum sa-i numim… „dezidenti”?!
   Varujan Vosganian e o trista imagine a neamului sau ! Amin!

  • Ceea ce m-a deranjat la domnul Varujan Vosganian a fost ca orice critica, orice ironie sau ancheta la adresa dinsului era interpretata ca un atac la adresa minoritatii armene (etnia dinsului). Dezgustator!
   Asta imi aduce aminte de un alt „dezgustator”, Ilan Laufer, care cind a fost schimbat din functia de ministru (nu stiu in care guvern) a spus ca romanii au ceva cu evreii, de aia l-au schimbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here