Haos total în Rusia. Șoigu și Gherasimov au dispărut, coloane cu rebeli Wagner se îndreaptă spre Moscova. Toate intrările în Capitală au fost blocate cu basculante de nisip

1
1066
Mercenari Wagner în centrul orașului Rostov, sâmbătă dimineață. Localitatea e sub controlul rebelilor care se îndreaptă acum în viteză spre Moscova. FOTO: Reuters

Lovitura de stat declanșată vineri seara în Rusia de oligarhul Evgheni Prigojin, cu ajutorul mercenarilor Wagner pe care-i controlează, a aruncat în haos imperiul condus de Putin. Evenimentele se succed fulgerător și situația se schimbă rapid. Cert este că șefii armatei regulate, Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov, au dispărut, iar coloane de rebeli se îndreaptă în viteză, pe autostradă, de la Rostov-pe-Don spre Moscova, via Voronej.

Pe Telegram și Twitter au apărut imagini cu convoaie de basculante încărcate cu nisip care au fost așezate astfel încât să blocheze toate intrările în Moscova. Pare că autoritățile se pregătesc de o ultimă rezistență disperată în capitală, în fața asaltului Wagner.

Bloggerul Tendar a difuzat un film cu un convoi de vehicule Wagner despre care afirmă că se îndreaptă spre Moscova. Sunt câteva zeci, poate chiar peste 100 de vehicule, transmite sursa.

Între timp, alte filme arată convoaie Wagner pe autostradă, îndreptându-se în viteză spre Moscova. În jurul orei 14.00, acestea ajunseseră la 400 de kilometri de Capitală.

Conducerea statului pare să fi intrat în disoluție. Un elicopter l-a evacuat pe Dmitri Medvedev, fost președinte și premier rus și unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin. Însuși Putin se spune că ar fi fost scos din Moscova.

De pe aeroportul din apropierea Capitalei, o sumedenie de avioane își iau zborul în grabă spre Turcia, dar și spre destinații necunoscute. Pare că elita din jurul lui Putin și bogătașii se grăbesc să-și scape pielea.

În acest context, nu e clar ce reacție au unitățile armatei regulate. Majoritatea rapoartelor sunt că ofițerii inferiori și soldații refuză să execute ordinele de a lupta cu mercenarii Wagner ori li se alătură fățiș acestora.

Pare că doar trupele FSB (ex-KGB) și Rossgvardia (Garda Națională) mai pot să opună rezistență, dar și acolo sunt semne că unii nu vor să lupte.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revolta mercenarilor Wagner: început de război civil în Rusia! Prigojin a preluat puterea în sud, la Rostov-pe-Don. „E revoltă armată. Arestați-l pe Prigojin!”, cere FSB. Se vorbește de o lovitură de stat

* Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

* Ambasadorul rus Valeri Kuzmin laudă AUR: „În timp ce cercurile politice românești vorbeau despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial SUA, AUR a început să vorbească despre interesele naționale”

* Moartea crâncenă a celor 5 milionari care s-au dus în excursie la epava Titanicului. Submersibilul Titan a făcut implozie din cauza presiunii oceanului, la 3.800 de metri adâncime

* VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

* VIDEO. Regizorul filmului „Titanic”, James Cameron: „Au fost avertizați! Catastrofă produsă de ignorarea avertismentelor”. Erorile de proiectare și amatorismul au dus la implozia submarinului Titan

* A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

* VIDEO. Neisprăvitul Ciolacu, gafă după gafă. Joi: „România trece de la fapte la vorbe”. Vineri: „Băluță și Negoiță sunt cei mai performanți primari din municipiul Buzău”

* Fostul primar Piedone, condamnat pentru moartea a 64 de oameni în incendiul de la Colectiv – eliberat de ICCJ și repus în funcție de Prefectura PSD! / „Am puterea, am Sistemul, sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură!“

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

 

1 COMENTARIU

  1. Putin va avea soarta lui Gaddafi, asa a fost scris si de ce s-a temut mai mult vizionad cum a fost omorat de zeci de ori. Daca 25.000 mercenari ajung la Moscova in doar o zi, inseamna ca tot razboiul din Ucraina a fost o pieasa de teatura pusa in scena cu acordul marilor puteri. Rusia nu este nici pe departe puterea militara care ni se serveste in mass-media. L-au slabit pe Putin ca apoi sa se infrupte cu totii dintr-o tara bogata. Dictatorul va fi inlocuit cu al dictator in aplauzele omenirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here