Ambasadorul rus Valeri Kuzmin laudă AUR: „În timp ce cercurile politice românești vorbeau despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial SUA, AUR a început să vorbească despre interesele naționale”

3
532
Când a organizat protest AUR pe Kiseleff și a ajuns la Ambasada Rusiei, George Simion a ieșit din transmisia live pe Facebook și s-a făcut brusc băiat cuminte

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, a lăudat AUR într-o declarație acordată agenției de știri a Moscovei, TASS. Kuzmin a spus că în Parlamentul României toate partidele fac jocul „noului hegemon neocolonial SUA”, AUR face excepție și vorbește despre interesele naționale.

Conducerea politică a României are o atitudine „neprietenoasă” față de Rusia, dar românii de rând, mai ales oamenii de afaceri, „apreciază importanța” relațiilor cu această țară, pretinde ambasadorul lui Putin la București.

Laudele aduse AUR n-ar trebui să surprindă foarte tare. Foști oficiali guvernamentali din Moldova și Ucraina au afirmat despre liderul acestui partid, George Simion, că a fost racolat de FSB cu mulți ani în urmă. Fostul membru de galerie se întâlnea cu ofițerul de contact al serviciului de informații rusesc la Cernăuți, au mai spus sursele.

În România, mai mulți observatori au sesizat că, pe parcursul marșurilor de protest organizate cu AUR, George Simion ieșea din live-urile pe care le făcea pe Facebook atunci când trecea prin fața ambasadei Rusiei. În schimb, cam toate ideile propagade de liderul AUR coincid cu cele lansate de propaganda Kremlinului. De când a început invazia rusească, principalele ținte ale lui George Simion sunt Republica Moldova și Ucraina.

Mai jos, comentariul lui Valeri Kuzmin despre situația politică de la București.

„Când deputații încep să vorbească despre interese naționale, începe «coșmarul» – sunt acuzați că sunt «agenți ai Kremlinului»”

Există un consens pro-atlantic și pro-european destul de larg în elita politică românească, nu există probleme aici. Dar dacă conducerea politică adoptă o poziție clar neprietenoasă față de Rusia, aici există și alte opinii în societate.

Românii care fac afaceri, urmăresc politica sau sunt interesați de viața culturală apreciază mult mai realist importanța relațiilor de bună vecinătate cu Rusia.

Din păcate, acest pragmatism se manifestă foarte slab la nivel politic. Doar deputații individuali sunt capabili să-și ridice vocea în Parlament, iar când încep să vorbească despre interese naționale, începe «coșmarul» – sunt acuzați că sunt «agenți ai Kremlinului».

Există o excepție aici: la ultimele alegeri parlamentare, Alianța naționalistă pentru Unirea Românilor (AUR) a reușit să intre pe neașteptate în Parlament. În timp ce cercurile politice românești vorbeau deja deschis despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial – SUA, acest partid a început să vorbească cu voce tare despre interesele naționale, deși într-un mod foarte aparte «româno-unionist», aşa cum este adesea numit.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Ciolacu subjugă PNL: l-a pus pe PSD-istul Neacșu, prin ordonanță de urgență, șef peste ministrul de Finanțe și SGG! Ghinea (USR): „PNL a ajuns un banc cu Bulă”

* Ciolacu le arată liberalilor cine-i șeful: refuză să le pună omul secretar general al Guvernului, după ce Ciucă a acceptat un penal PSD-ist în funcție. Miza: controlul asupra firmelor de stat

* Regimul Iohannis-PSD, pus la zid de SUA: a redus lupta contra traficului de persoane și i-a scăpat pe infractori prin metoda prescripției. Există bănuiala complicității la nivel înalt!

* Paleologu, după Congresul USR: „E extraordinar de important ca Drulă, Tomac și Orban să facă împreună ceva, eventual să discute și cu UDMR. Dacă ei nu propun o alternativă, ne ducem dracului!”

* Lovitură-trăsnet dată de Maia Sandu taberei pro-ruse: Partidul Șor a fost declarat neconstituțional și e dizolvat! Nică măcar Ciutacu n-a reușit să-l salveze, deși s-a străduit

* EDITORIAL. Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* ANALIZĂ. Catastrofa demografică: în următorii 70 de ani, populația Chinei se va înjumătăți! Prăbușire de la 1,4 miliarde la 700 de milioane

* FOTBAL. Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

3 COMENTARII

  1. Interesul national in momentul de fata e sa stam cit mai departe de Rusia si FSB-isti. Interesul national e sa-i bagam la zdup pe FSB-istii romani, scuipam, suturi in fund si ce ne mai trece prin gind.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here