VIDEO. Neisprăvitul Ciolacu, gafă după gafă. Joi: „România trece de la fapte la vorbe”. Vineri: „Băluță și Negoiță sunt cei mai performanți primari din municipiul Buzău”

2
1305
Momentul în care premierul Ciolacu a spus că Băluță și Negoiță sunt cei mai performanți primari din Municipiul Buzău. În spatele său, cei doi și vicepremierul Marian Neacșu s-au prăpădit de râs

Premierul Marcel Ciolacu și-a intrat în mână, după câteva zile de acomodare în noua funcție, și comite gafe de comunicare zilnic, într-un ritm care-l surclasează deja pe legendarul Nicolae Ciucă, predecesorul său liberal la conducerea Guvernului. Ciolacu a anunțat joi, în timpul unui discurs public ținut pe Litoral, că sub comanda sa „România trece de la fapte la vorbe”. Vineri, la București, el a spus că Băluță și Negoiță, primarii Sectoarelor 4 și 3 din București, „sunt cei mai performanți primari din municipiul Buzău”.

Joi, la demararea proiectului Neptun Deep, de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră, pe care-l realizează compania privată OMV Petrom în parteneriat cu compania de stat Romgaz, Ciolacu a anunțat: Mai există o semnificație importantă: România trece de la fapte la vorbe. Și mă bucur, asta se întâmplă acum, pentru că am spus de la început: acest mandat este despre fapte concrete și realizări economice. Acest proiect va demonstra că suntem capabili și pregătiți să ne controlăm propriul destin energetic și să stabilim propriul curs”.

Gafa a devenit virală imediat, fiind distribuită nu numai de adversarii politici, dar și de românii care scriu că se confirmă proverbul „gura păcătosului adevăr grăiește”. Ulterior, departamentul de comunicare al Guvernului a retușat declarația în forma ei scrisă, dar proba video a rămas.

VIDEO: Gafa de la minutul 5:00 – „de la fapte la vorbe”

Vineri, prezent la un alt eveniment unde n-a avut nicio contribuție, inaugurarea podului rutier suprateran spre Autostrada A2 de la intrarea în Capitală, Ciolacu a confundat Bucureștiul cu Buzăul natal: „Îl felicit pe domnul Robert Negoiță, unul dintre, cre’ că, alături de Daniel Băluță, cei mai performanți primari din municipiul Buzău”.

VIDEO: Gafa de la minutul 3:25 – „municipiul Buzău”

Băluță era și el prezent la festivitate, deși nu are absolut nicio legătură cu acest pasaj care nu trece prin sectorul său. Împreună cu Negoiță și cu vicepremierul Marian Neacșu, a râs de s-a prăpădit de noua gafă a șefului său pe linie de partid. Ciolacu și-a dat seama ulterior de prostie și și-a cerut scuze, menționând că l-a bătut soarele în cap: „Îmi cer scuze pentru că mai devreme, din cauza emoțiilor și a soarelui, am spus municipiul Buzău, nu București, asta înseamnă că gândul mă duce tot acasă”.

Ciolacu – Băluță – Negoiță – Neacșu, pe podul laudelor și al gafelor

Drulă: „Ciolacu promite, promite, promite… Omul vorbelor”

Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București, s-a distrat pe Facebook: „Fiți pe fază! Azi se taie și prețurile la alimente de bază, și pensiile speciale. La televizor, cu Ciolacu în rol principal și Rareș Bogdan regizor de platou, nu chiar în realitate! P. S. Premierul a confirmat ce știam cu toții: «România trece de la fapte la vorbe»”.

Cătălin Drulă, liderul USR, l-a confirmat pe Ciolacu și a arătat de ce acesta a spus adevărul, de fapt, când a proclamat că trece de la fapte la vorbe: „Marcel Ciolacu, omul vorbelor. De când a intrat la guvernare, în urmă cu un an jumate, Marcel Ciolacu promite. Când a venit în Parlament pentru a primi votul de învestitură ca prim-ministru, Marcel Ciolacu a promis din nou. Acum, ca prim-ministru, Marcel Ciolacu promite iarăși. Nu dă hotărâri de guvern, nici ordonanțe, nu face acte normative. Nu face nici măcar memorandumuri sau scrisori de intenție. Marcel Ciolacu face conferințe de presă în care promite. Promite prețuri mici la alimente. Dar de când a preluat PSD guvernarea România are cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani. Iar prețurile la alimente aproape s-au dublat. Promite investiții în producția de energie. Dar românii au plătit printre cele mai mari prețuri din UE la curent și gaze. Promite că oprește risipa din bani publici. Dar își angajează oamenii de partid pe salarii de zeci de mii de lei la agenții de stat – cum ar fi Valeriu Zgonea, care încasează 55.000 de lei pe lună la ANCOM. Promite desființarea pensiilor speciale. Dar legea pe care guvernarea PSD a trimis-o în Parlament nu face altceva decât să salveze pensiile speciale, punând astfel în pericol miliarde de euro la care țara noastră are dreptul prin PNRR. Atunci când trebuie să treacă la fapte, Marcel Ciolacu parcă e alt om. El este unul dintre semnatarii legii prin care au fost înființate pensiile speciale. Marcel Ciolacu, omul vorbelor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moartea crâncenă a celor 5 milionari care s-au dus în excursie la epava Titanicului. Submersibilul Titan a făcut implozie din cauza presiunii oceanului, la 3.800 de metri adâncime

* Afaceristul american mort pe fundul oceanului declarase că nu angajează „bărbați cu experiență militară” pentru că „oricine poate conduce submersibilul” cu o consolă de jocuri video

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

* Ciolacu subjugă PNL: l-a pus pe PSD-istul Neacșu, prin ordonanță de urgență, șef peste ministrul de Finanțe și SGG! Ghinea (USR): „PNL a ajuns un banc cu Bulă”

* Fostul primar Piedone, condamnat pentru moartea a 64 de oameni în incendiul de la Colectiv – eliberat de ICCJ și repus în funcție de Prefectura PSD! / „Am puterea, am Sistemul, sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură!“

* Lovitură-trăsnet dată de Maia Sandu taberei pro-ruse: Partidul Șor a fost declarat neconstituțional și e dizolvat! Nică măcar Ciutacu n-a reușit să-l salveze, deși s-a străduit

* Ambasadorul rus Valeri Kuzmin laudă AUR: „În timp ce cercurile politice românești vorbeau despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial SUA, AUR a început să vorbească despre interesele naționale”

* EDITORIAL. Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* FOTBAL. Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here