Fostul primar Piedone, condamnat pentru moartea a 64 de oameni în incendiul de la Colectiv – eliberat de ICCJ și repus în funcție de Prefectura PSD! / „Am puterea, am Sistemul, sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură!“

22
1359
Cristian Popescu Piedone se întoarce. FOTO: INQUAM Photos / Octav Ganea

Sfidarea poporului român a atins o nouă culme miercuri, când judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au făcut pauză de la grevă pentru a-l elibera pe fostul primar Cristian Popescu Piedone, condamnat pentru moartea a 64 de oameni în incendiul de la Colectiv. Decizia magistraților ICCJ este definitivă, iar Prefectura București anunță că Piedone își poate relua mandatul de primar la Sectorul 5!

Anul trecut, în luna mai, Piedone fusese condamnat definitiv, după nesfârșite tărăgănări și amânări, la 4 ani de închisoare de către Curtea de Apel. Sentința a venit atunci pe fondul unei mari presiuni a opiniei publice, după ce judecătorii au încercat să convingă procurorii și reprezentanții victimelor de la Colectiv să ceară o pedeapsă mai blândă pentru Piedone. Acum, după un singur an, fostul primar a fost pus în libertate, ICCJ acceptându-i recursul în casație.

Judecătorii, care tocmai au început în toată țara o grevă nedeclarată oficial pentru a forța Guvernul să le mențină privilegiile (pensionare până la 50 de ani cu pensie specială medie de peste 20.000 de lei), au întrerupt protestul pentru a-l elibera pe Piedone. Argumentul lor: fapta nu există! Rămân, în schimb, doar morții, 64 la număr, și alte sute de răniți, mulți cu sechele pe viață.

Piedone a fost condamnat pentru că a dat autorizația de funcționare clubului de la Colectiv, deși acesta încălca toate normele de siguranță.

Acest personaj, ajuns deosebit de influent sub aripa ocrotitoare a oligarhului Dan Voiculescu, are o istorie extrem de interesantă.

În primăvara lui 2021, când procesul din dosarul Colectiv intrase în al cincilea an, un fost consilier al lui Piedone, pe nume Rafael Mario Ilie, a relatat că primarul obișnuia să se laude: „Am puterea, am Sistemul, am Securitatea, am SRI-ul, sunt Primar, am bani mulți și sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură. Pe mine nu mă închide nimeni!”.

În urmă cu mai bine de un deceniu, Piedone – care este aproape analfabet – și-a luat permisul de conducere la fabrica de permise de la Pitești. A reușit acest lucru printr-o performanță unică în lume, luând examenele pentru toate categoriile de vehicule, de la motocicletă până la camion cu remorcă, într-o singură zi!

Până să ajungă în vârful administrației locale, Piedone n-a dus-o chiar atât de strălucit. În 1998, pe când spera la o locuință socială, proaspătul eliberat din pușcărie făcea o adresă către Primăria Sectorului 4.

Cum știe să scrie cel ce avea să devină, sub umbrela PSD-Dan Voiculescu, primar la Sectorul 4 și, apoi, Sectorul 5, citiți mai jos:

„DOMNLE PRIMAR.

Subsemnatul Popescu Cristian Victor domiciliat în București, str. Peincipatele Unite No 9 sec 4 București.

Vă rog a-mi aproba repartizarea unei lacuinte din fondul de stat s-au socială conform legii 114/1996. având în vedere următoarelemotiveLocuiesc la adresa sus menționată înpeună cu mama soția cei doi copii minorii. În spațiul mamei mele mai locuiesc și cei doi fratii cu familile la un total (10 persan). Menționez că soție este casnică. A întrerup servicil pentru creștera copilor mama este bolnavă și avem numerese nentelegeri.

Donului primr AL Sectorului 4″.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Ciolacu subjugă PNL: l-a pus pe PSD-istul Neacșu, prin ordonanță de urgență, șef peste ministrul de Finanțe și SGG! Ghinea (USR): „PNL a ajuns un banc cu Bulă”

* Ciolacu le arată liberalilor cine-i șeful: refuză să le pună omul secretar general al Guvernului, după ce Ciucă a acceptat un penal PSD-ist în funcție. Miza: controlul asupra firmelor de stat

* Regimul Iohannis-PSD, pus la zid de SUA: a redus lupta contra traficului de persoane și i-a scăpat pe infractori prin metoda prescripției. Există bănuiala complicității la nivel înalt!

* Paleologu, după Congresul USR: „E extraordinar de important ca Drulă, Tomac și Orban să facă împreună ceva, eventual să discute și cu UDMR. Dacă ei nu propun o alternativă, ne ducem dracului!”

* Lovitură-trăsnet dată de Maia Sandu taberei pro-ruse: Partidul Șor a fost declarat neconstituțional și e dizolvat! Nică măcar Ciutacu n-a reușit să-l salveze, deși s-a străduit

* EDITORIAL. Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* ANALIZĂ. Catastrofa demografică: în următorii 70 de ani, populația Chinei se va înjumătăți! Prăbușire de la 1,4 miliarde la 700 de milioane

* FOTBAL. Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

22 COMENTARII

 1. Și mai vor acești corupți, tâlhari pensii speciale, în lagărele de muncă cu ei, confiscarea averilor până la al 10-lea grad de rudenie, așa poate vor face și ei ceva pentru țară, cu asemenea hotărâri nu va scăpa Romania de mafia niciodată!!!!

 2. Cristian Popescu Piedone , declara ca nu este vinovat , ca el ca primar avea multe de semnat.
  La ce ați prezentat romanilor , forma unei petiții adresate primarului de sector , demonstrează încă odată, ce persoane sunt numite in conducerea administrației locale de sector din București.
  Acest Piedone este un scăpătat de după 89’, îmbogățit din tot felul de afaceri și care nu are nicio mustrare de constiinta pentru cele 64 de victime de la Colectiv din 30 Octombrie 2015.!!!
  ACEST individ trebuia sa STEA in pușcărie pe VIAȚA pentru ca din puxul lui nenorocit au murit atâtea victime nevinovate.!!!’
  JUSTIȚIA DE CEL MAI ÎNALT NIVEL IN SPEȚA ICCJ A AJUNS LA NIVELUL CEL MAI DE JOS ȘI MAI ÎNCASEAZĂ ȘI PENSII SPECIALE DE ZECI DE MII DE LEI DE CARE ȚIN CU DINȚII DAR CARE NE VOR COSTA MILIARDE DE EURO DIN PNRR.!!
  JOS CU ACEASTA AȘA ZISA JUSTIȚIE DIN ROMÂNIA.!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here