Premierul Ciucă mai bagă 307 inși în ministere, în penultima zi din an. La Economie, în loc să se reducă numărul de angajați la 584, crește la 1.146!

1
4185
Guvernarea PSD-PNL umflă monstruos schema de personal în ministere

Premierul Nicolae Ciucă a convocat joi, 30 decembrie, cea de-a treia ședință de Guvern din această ultimă săptămână a anului 2021, pe ordinea de zi aflându-se și suplimentarea schemei de personal cu 307 posturi la două ministere. Se alege astfel praful de încă una din inițiativele demarate în fostul Guvern PNL-USR, de reducere a numărului de angajați în Executiv.

Astă-vară, ministrul USR al Economiei, Claudiu Năsui, anunța că va reduce posturile de șefi din minister cu 40% și pe cele din funcțiile de execuție cu 30%, după ce constatase că foarte multă lume nu face absolut nimic acolo. Descoperise că unele direcții, încadrate numai cu șefi și pile, nu avuseseră aproape nicio inițiativă timp de ani întregi. În final, conform schemei de restructurare, Ministerul Economiei trebuia să rămână cu 584 de posturi în loc de 839. Dispariția celor 255 de posturi urma să nu se simtă absolut deloc, fiind vorba de sinecuri politice.

N-a mai apucat să ducă la capăt însă operațiunea, pentru că pe 7 septembrie USR a fost îndepărtat de la guvernare la ordinul președintelui Klaus Iohannis, care a cooptat în loc PSD-ul.

Planul de restructurare a fost imediat aruncat la coș, iar PSD și PNL au negociat în loc o nouă mărire a numărului de angajați, astfel încât să încapă toată lumea. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a fost “spart” în două ministere: cel al Economiei – preluat de PSD, prin Florin Spătaru – și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului – dat la PNL, prin Constantin Cadariu.

În mod evident, de-acum nu mai erau suficienți cei aproape 850 de angajați, pentru că era nevoie de două rânduri de secretare, contabili, experți etc, așa că s-a propus (și urmează să se aprobe joi) aducerea în sistem a încă 307 de oameni.

Personalul din fostul Minister al Economiei (împărțit acum în două) va ajunge astfel la 1.146 de oameni, adică dublu față de proiectata reformă începută astă-vară, când schema trebuia redusă la 584.

Inițial, PSD și PNL voiau să expedieze totul printr-o Ordonanță de Urgență, dar până la urmă s-a decis ca această umflare monstruoasă a schemei de personal să fie camuflată în două Hotărâri de Guvern separare, alături de alte măsuri care se discută joi, cum ar fi rezolvarea unor probleme privind implementarea PNRR.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Viața și moartea lui Victor Socaciu – folkist, deputat PSD, consul la Montreal, revoluționar cu certificat

* Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse de el n-au avut niciodată acoperire”

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Revelionul TVR, de 7 ori mai ieftin decât mizeria de anul trecut. Fără Garcea și Leana lu’ Pârțag, ci cu artiști adevărați

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Socrul lui Rareș Bogdan și-a triplat profitul în ultimul an. Vasile Vita i-a donat fetei lui zeci de mii de euro

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (44) / „Trădare la Armată, trădare la Cancelarie!”

* Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Furie musulmană după ce super-fotbalistul egiptean Salah s-a pozat cu familia lângă bradul de Crăciun

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here