Ce-a găsit Năsui la Ministerul Economiei: „Sute de sinecuri politice folosite pentru activul de partid, salarii exorbitante pentru oameni influenți, cu trusturi media în spate“

2
2227

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a declarat miercuri, într-un interviu pentru RFI, că situația centrului cu 20 de angajați care au salariu mediu de 19.500 de lei pe lună și nu fac nimic nu e deloc singulară, iar cazul poate fi multiplicat de sute de ori. Ministrul spune că e vorba de sinecuri politice, salarii exorbitante pentru activul de partid, și că vor urma campanii violente împotriva sa, pentru că destructurarea acestor rețele va lovi în oameni foarte influenți, cu trusturi de presă în spate.

Năsui promite însă că nu se va lăsa intimidat și că va face totul public, urmând să lichideze clientelismul și corupția așa cum a promis. Nu va exista rabat, garantează demnitarul, indiferent că vor rămâne fără acces la banii publici membri PSD, PNL sau USR.

Vor fi luate la mână agențiile de stat unde nu prea există obiectul activității, dar unde stau “ascunși” sute de membri de partid sau de pile politice care duc un trai îndestulat fără să facă nimic, spune Năsui: “Sunt sute de astfel de cazuri, de agenții și de companii care există în România, despre care nu știe nimeni, care sunt pure sinecuri politice și care în general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid și alte lucruri asemenea și a da posturi importante unor oameni care au fost influenți dintr-un motiv sau altul politic. Lucrul acesta este inacceptabil și nu se va întâmpla cât sunt eu aici. O să fac public totul și vom face exact ce am promis în campanie și ce am făcut în ultimii patru ani, o transparență totală cu toate aceste lucruri. Un stat sănătos nu are sute de agenții și sute de companii de stat, mai ales care sunt găuri negre și care sunt finanțate perpetuu din banii contribuabililor. (…) Nu mă interesează, pot fi puși de USR, de PNL, de PSD, corupția și genul acesta de bătaie de joc la adresa banului public, nu mă interesează culoarea din spatele căreia se întâmplă. Bine, USR nu are cum să aibă, că suntem prima oară la guvernare, dar nu voi accepta lucrul acesta de la nici un partid, nu mă interesează de la cine sunt“.

Ministrul anticipează deja că urmează zvârcolirile sistemului, cu atacuri furibunde și campanii de linșaj public împotriva sa, pentru că mulți dintre cei care-și vor pierde posturile calde sunt oameni cu relații, influenți, care au trusturi media în spate: “Toate sursele de corupție și toate lucrurile pe care le voi găsi veți vedea că le voi rezolva și ca urmare a lor, probabil că aceste grupuri, pentru că nu vorbim despre oameni care nu sunt influenți politic, sunt oameni care au și trusturi media în spate, sunt oameni foarte cunoscuți unii dintre ei și niște rețele foarte puternice, veți vedea că voi fi atacat din motivul acesta, dar nu mă interesează, îmi voi face mandatul până la capăt și voi duce la bun sfârșit această misiune“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cumpănașu a înjurat-o isteric pe mama unei eleve, la RTV: „Marș dracului! Fiica ta va ajunge la școala de corecție!”

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

* Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here