Revelionul TVR, de 7 ori mai ieftin decât mizeria de anul trecut. Fără Garcea și Leana lu’ Pârțag, ci cu artiști adevărați

1
13755
Maria Buză - Matilda Pascal Cojocărița

După ce a cheltuit anul trecut 140.000 de euro cu scălâmbăielile lui Mugur Mihăescu și conspiraționismele lui Dan Bittman, TVR 1 difuzează în acest an un show de 7 ori mai ieftin, dar mai de bun-simț.

După mizerabilul program de Revelion de anul trecut, de la TVR 1, pentru producția căruia s-au alocat aberant 140.000 de euro de la bugetul de stat, noua conducerea a televiziunii publice a schimbat macazul, în direcția corectă. Va fi un Revelion mai ieftin, mai profesionist și mai responsabil.

În noaptea dintre ani, la televiziunea plătită din bani publici nu vor mai apărea pe micul ecran anarhiști șoșocari de teapa celor tocmiți de fosta șefă a TVR, “dragnista” Doina Gradea – “Cap de Porc”. Anul trecut s-au produs, într-un spectacol degradant:

 • Mugur Mihăescu (53 de ani), alias Garcea sau Leana lu’ Pârțag – turnătorul la Securitate care ciripea sub numele de cod „Mihai”;
 • Dan Bittman (59 de ani), alias Danutz SRL – cântăreț bun, „care-ți dă un inel”; conspiraționist iresponsabil și vestită sugativă din bani publici;
 • Radu Pietreanu (56 de ani), alias Costel al lu’ Pârțag, al cărui cuvânt favorit este „fă” – condamnat la închisoare cu suspendare, pentru braconaj (umbla cu căprioara în portbagaj).

În urmă cu un an, aceștia s-au ales cu buzunarele pline, deși și-au bătut joc și de bunul-simț public, și de regulile anti-pandemie, și de românii care se luptau cu virusul.

Olteanca din București și moldoveanca din Ardeal

În acest an, sub conducerea jurnalistului Dan Turturică (numit în noiembrie director general al TVR), vedetele Revelionului de la televiziunea publică vor fi actrița Maria Buză (52 de ani) și cântăreața Matilda Pascal Cojocărița (63 de ani).

Maria Buză – sub 10.000 de euro, cu tot cu orchestră

 • S-a născut la 26 februarie 1969, la București, având părinți olteni: tatăl din Horezu (Vâlcea), mama din Târgu-Jiu (Gorj).
 • Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie (UNATC) din București, promoția 1997.
 • După absolvirea facultății a fost angajată la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București.
 • Membră a grupului umoristic „Vouă” (condus de Adrian fetecău) în perioada 1995-2000.
 • Prezentatoare la emisiunea „O dată-n viață” de la TVR.
 • A jucat în 7 filme.
 • Căsătorită cu violonistul George Pătrașcu.
 • La Revelionul 2022 va cânta alături de soțul său și de taraful acestuia.
 • Onorariu estimativ, cu tot orchestră: până în 10.000 de euro pentru un program de 2 ore.

Matilda Pascal Cojocărița – maximum 8.000 de euro, cu tot cu orchestră

 • S-a născut la 4 octombrie 1958, la Negrești, județul Vaslui.
 • Absolventă a Facultății de Muzică din cadrul Universității „Spiru Haret”.
 • Locul 1 la primul concurs de frumusețe feminină din România (Costinești, 1979).
 • Locuiește în orașul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud.
 • Căsătorită cu violonistul Ștefan Cigu, alături de care va participa la Revelionul 2022.
 • Are trei albume de studio lansate de Electrecord.
 • Onorariu estimativ, cu tot cu orchestră: între 5.000 și 8.000 de euro.

Sursa care ne-a oferit informațiile despre onorariile celor două artiste, pentru participarea la Revelionul 2022 al TVR 1, se află în strânsă relație cu acestea. Sumele vehiculate sunt cele percepute de ele la diverse spectacole.

„Revelion pentru familion” va începe după miezul nopții, la ora 0.14, și se va încheia la 2.30

În comparație cu dezmățul de anul trecut, TVR nu va mai aloca nici pe departe sume atât de mari pentru Revelionul 2022. Asta, și pentru că o parte semnificativă programului din noaptea dintre ani va fi dedicată show-urilor de altădată, iar arhiva televiziunii publice e bogată.

„Revelion pentru familion” va începe după miezul nopții, la ora 0.14, și se va încheia la 2.30.

Până la debutul acestui program, TVR 1 va difuza, de la ora 21.00, emisiunea „O vedetă populară”, moderată de Iuliana Tudor.

În programul TVR 1 dedicat Revelionului 2022 se specifică:

„TVR 1 dedică o parte importantă a celei mai lungi nopți istoriei Revelioanelor, spectacolelor de muzică și umor, împletind strălucirea trecutului și efervescența prezentului într-un Revelion de poveste.

Vor fi prezentate, într-o manieră modernă, colorizată și masterizată, momentele umoristice inedite cu cei mai mari actori surprinși în roluri diverse din scenete care țineau milioane de români în fața televizoarelor.

Gazdele show-ului sunt Eda Marcus și Radu Tudor, alături de orchestrele a doi căpitani-soliști – Maria Buză și Matilda Pascal Cojocărița – care își vor da replici muzicale. Muzica de petrecere va da tonul sărbătoririi dintre ani, cu melodii vechi, dar și cu cântece de altădată reorchestrate modern.

Momentele de arhivă vor însemna regaluri actoricești semnate Toma Caragiu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Coca Andronescu, Ileana Stana-Ionescu, adunate la TVR 1 în 65 de momente de neuitat.

Vom revedea cupluri celebre care ne-au încântat de-a lungul vremii: Stela Popescu și Ștefan Bănică, Anda Călugăreanu și Aurelian Andreescu, Toma și Elena Caragiu, Angela Similea și Florin Piersic”.

Nu se va mai face reclamă mascată unui bar privat

În concluzie, Revelionul 2022 de la TVR 1 vine cu schimbări majore:

 • Nu va mai fi organizat într-un local privat, cum a fost anul trecut la barul lui „Garcea”, din Centrul Vechi al Capitalei.
 • Nu se vor mai risipi 140.000 de euro pentru producție și onorarii, cum s-a întâmplat în dezmățul de la Revelion 2021. Din informațiile noastre, onorariile celor două vedete nu ajung, în total, nici la 20.000 de euro, cu tot cu orchestre.
 • Se profilează un Revelion de 7 ori mai ieftin decât scălâmbăiala de anul trecut.
 • Nu se va mai face reclamă mascată, de-a dreptul nerușinată, unui bar privat, al cărui patron a și primit o grămadă de bani drept onorariu.
 • Nu vor mai fi promovate teorii ale conspirației cu privire la Covid-19.
 • Nu va mai fi niciun Bittman care să ia, pentru o porție de hlizeală, multe păreri CapVid (anti-mască, anti-vaccinare) și puțină muzică, în jur de 5.000 de euro.
 • Nu vor mai plătiți din bani publici nici angajații lui „Garcea”, pentru salvarea afacerii în pandemie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Viața și moartea lui Victor Socaciu – folkist, deputat PSD, consul la Montreal, revoluționar cu certificat

* Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse de el n-au avut niciodată acoperire”

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Moștenitoarele lui Dinu Patriciu, obligate să plătească 141 de milioane de dolari în solidar cu Rompetrol (prejudiciu + penalități)

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Socrul lui Rareș Bogdan și-a triplat profitul în ultimul an. Vasile Vita i-a donat fetei lui zeci de mii de euro

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (44) / „Trădare la Armată, trădare la Cancelarie!”

* Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Furie musulmană după ce super-fotbalistul egiptean Salah s-a pozat cu familia lângă bradul de Crăciun

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here