luni, martie 4, 2024
AcasăNewsRusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu,...

Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

-

Oficiosul Moscovei, site-ul Sputnik.md, a anunțat care sunt campionii propagandei ruse în România pe anul 2021, publicând două topuri: cel al „jurnalismului de televiziune” și un altul „al presei independente”. Cei mai utili oameni din presa română pentru Rusia au fost declarați Victor Ciutacu – la realizatori TV – și Ion Cristoiu – la presa scrisă.

„Publicația anului 2021” a fost desemnată blogul lui Ion Cristoiu. Sputnik elogiază editorialele „maestrului” și invitații acestuia „pentru că reprezintă exact ce trebuie să fie presa alternativă, independentă”.

Cristoiu, apărător al PSD și al oligarhilor, a alunecat în ultimii ani înspre conspiraționism. Fake-urile promovate de el pe canalul de YouTube despre pandemie, virus și vaccinuri i-au atras mai multe suspendări ale contului. Jurnalistul, acuzat că a fost turnător la Securitate sub numele conspirativ „Coroiu”, a rămas de pomină în timpul manifestațiilor anticorupție din 2017, când se întreba cine le-a dat lasere protestatarilor și insinua că aceștia ar fi plătiți ca să iasă în stradă.

Toate acestea au fost împachetate de Sputnik sub formula „are curajul să conteste orice afirmație, promisiune sau explicație livrată de autorități”.

- Advertisement -

Pe locul doi în acest top a fost pus site-ul unui alt turnător la Securitatea comunistă, condamnatul Sorin Roșca Stănescu, care primise indicativul „Deleanu”. Publicația online Corect News, plasată de ruși pe locul 2 în topul celor mai utile site-uri pentru „atitudinea critică față de abuzurile autorităților și publicarea unor anchete de răsunet”, colcăie de personaje dubioase, pușcăriași și turnători. Adrian Severin (condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență chiar în Parlamentul European), Petru Romoșan (deconspirat de CNSAS ca turnător al Securității, el a obținut reabilitatea în Justiție) și onctuosul Octavian Hoandră sunt enumerați drept „editorialiști redutabili” de Sputnik.

Pe locul trei în topul Rusiei ar fi un site nou al propagandei, Solid News, remarcat ca „o agora a ideilor curajoase și necenzurate” pentru că acolo scrie vedeta Antenei 3, Iosefina Pascal.

Cu cât promovezi mai mult teoriile conspiraționiste și liderii extremiști, cu atât ești mai important pentru Rusia

Topul moderatorilor de televiziune de cel mai mare folos Rusiei este dominat de Victor Ciutacu, de la România TV. Spuntik explică faptul că Ciutacu „a sfidat cenzura oficială și amenzile CNA, păstrând libertate de dezbatere și invitând în emisiunea sa și persoanele izgonite din mass-media controlate din cauza opiniilor lor anti-sistem”. Pentru a nu exista dubii despre ce e vorba, Sputnik adaugă: „Ciutacu a avut curajul, de exemplu, să îi ofere spațiu pentru a se explica senatoarei Diana Șoșoacă după incidentul cu jurnalista din Italia, sfidând ideologia oficială, promovată de presa de casă a puterii și chiar de statul român”. Diana Șoșoacă și George Simion sunt vârfurile de lance ale mișcării extremiste și conspiraționiste pe care Rusia o încurajează în România.

- Advertisement -

Pe locul 2 a fost plasată fostasoție a lui Dan Andronic și purtătoare de cuvânt a Guvernului Dăncilă, Anca Alexandrescu. Om de încredere al lui Liviu Dragnea, aceasta are la Realitatea TV o emisiune care preia discursul acestuia din perioada 2017-2019, numindu-se „Culisele statului paralel”. Oficiosul Moscovei explică de ce i-a decernat locul 2 Ancăi Alexandrescu: „Aici și-a făcut Liviu Dragnea dezvăluirile de după ieșirea din închisoare, ținând România cu sufletul la gură“.

Pe locul 3 este conspiraționistul Răzvan Dumitrescu, personaj care a umplut podul Antenei 3 de amenzi primite de la CNA din cauza dezinformărilor pe tema pandemiei și a vaccinurilor. Rușii apreciază eforturile acestuia și le bat obrazul, subtil, lui Mihai Gâdea și celorlalți oameni ai lui Dan Voiculescu: „Răzvan Dumitrescu a reușit să mențină emisiunea ”Subiectiv” de la Antena 3 pe cele mai înalte niveluri ale obiectivității, spre deosebire de alți colegi de trust care au trecut cu arme și bagaje de partea puterii și a versiunii oficiale a interpretării realității. Lovit de amenzi CNA, ca și Victor Ciutacu, Răzvan Dumitrescu a făcut eforturi uriașe să nu devină o portavoce a regimului, ci să apere libertatea de exprimare și de dezbatere, inclusiv prin a invita în platourile emisiunii sale reprezentanți ai ambelor tabere în care se împarte acum România, vacciniști și anti-vacciniști, ceea ce l-a costat scump“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Caricatura unui stat: Parlamentul României a fost spart de un irlandez beat care căuta hotelul

* Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse de el n-au avut niciodată acoperire. Nimeni nu poate să ştie cum vom ieşi din depresia de stat mafiotizat în care ne aflăm”

* Iohannis, desființat: „Trădarea din 2021 a distrus complet speranța și încrederea. Ne confruntăm cu o restaurație a regimului ticăloșilor“

* Radu Gologan, profesorul olimpicilor, îi cere lui Grindeanu să arate cartea. „În matematică nu există minciună și fals. Există demonstrație. Vă rog să o faceți!“

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Rusofilul Cozmin Gușă insinuează că Ambasada SUA s-ar ocupa cu otrăvirea „patrioților” de tip George Simion!

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Mișcare de maximă gravitate: CCR aruncă România în afara UE, nerecunoscând supremația legislației europene! Dorneanu respinge o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (42) / „Cu picioarele rupte să vină, că-l aduc arestat!”

* Cum e „virusată” Europa de Kremlin: fostul premier francez François Fillon, numit în stafful celei mai mari companii petrochimice din Rusia

* Oana Sârbu, în doliu. Actrița din „Liceenii” și-a pierdut tatăl: „Dacă aveai încă un pic de răbdare”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -