Încă doi scăpați: dosarul foștilor primari Mazăre și Făgădău a fost returnat la DNA de Curtea de Apel Constanța. Instituția tocmai a fost epurată de judecătorii incomozi

3
1693
Radu Mazăre și "copilul" său, Decebal Făgădău

Curtea de Apel Constanța a admis miercuri, 29 decembrie, contestațiile formulate de inculpații Radu Mazăre și Decebal Făgădau, foști primari ai orașului, și a returnat procurorilor dosarul de corupție în care sunt vizați cei doi, transmite Agerpres.

Procesul începuse acum mai bine de un an, pe 21 octombrie 2020, când procurorii DNA i-au trimis în judecată, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau altul foloase necuvenite.

Infracțiunea pe care a comis-o banda de funcționari din administrațiile Mazăre și Făgădău este flagrantă. Aceștia au reautorizat construirea unui imobil de lux ridicat, în proporție de 95%, pe plaja din Mamaia, deși autorizația inițială emisă de Primărie fusese anulată definitiv și irevocabil în instanță.

În această cârdășie au fost băgați Radu Mazăre – la acel moment primar al Constanței, Decebal Făgădău – la acel moment viceprimar, Luiza Elena Tănase – arhitect șef al orașului, Nicoleta Constantin – șefă a Serviciului Autorizații în Construcții din Primăria Constanța, Flavia Antonela Dinescu – director executiv adjunct al Direcției Administrației Publice Locale din Primăria Constanța, dar și alți funcționari mai mărunți.

Judecătoarele Adriana Ispas și Ileana Anastasiu au exclus probe din dosar și au declarat nule mai multe acte

Instanța i-a scăpat acum pe toți, dispunând excluderea materială din dosar a declarației de martor a inculpatei Mariana Munteanu, din 24 octombrie 2017, conform Ziuaconstanta.ro. Tot judecătorii Curții de Apel Constanța au constatat nulitatea absolută a actelor făcute după data extrădării efective a lui Radu Mazăre din Madagascar, în baza mandatului de arestare.

Decizia Curții de Apel este definitivă și a fost luată de judecătoarele Adriana Ispas și Ileana Anastasiu.

Nu mai departe de acum câteva săptămâni, Curtea de Apel Constanța a fost epurată brutal de judecătorii incomozi, care de-a lungul ultimilor ani au dictat condamnări cu executare pentru politicieni și infractori influenți precum Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Viața și moartea lui Victor Socaciu – folkist, deputat PSD, consul la Montreal, revoluționar cu certificat

* Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse de el n-au avut niciodată acoperire”

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Revelionul TVR, de 7 ori mai ieftin decât mizeria de anul trecut. Fără Garcea și Leana lu’ Pârțag, ci cu artiști adevărați

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Socrul lui Rareș Bogdan și-a triplat profitul în ultimul an. Vasile Vita i-a donat fetei lui zeci de mii de euro

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (44) / „Trădare la Armată, trădare la Cancelarie!”

* Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Furie musulmană după ce super-fotbalistul egiptean Salah s-a pozat cu familia lângă bradul de Crăciun

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here