„Piloții buni din Rusia s-au terminat. Primesc atestatul la 28 de ani, iar la 32 ies la pensie. Arată ca o ruină absolută, de parcă ar avea 45, cu o grămadă de boli cronice”

0
1036
Pavel Luzin

Un renumit cercetător rus pune la îndoială ambițiile tiranului Vladimir Putin de a ieși victorios din criminala „operațiune militară specială” declanșată pe 24 februarie 2022. Pavel Luzin, absolvent al Universității de Stat din Perm, susține într-un interviu acordat postului independent de televiziune Current Time că Rusia nu mai are personal calificat pentru a efectua bombardamente asupra Ucrainei. Bombele au ajuns să cadă chiar pe teritoriul ei, în zona Belgorod.

Conform Forbes – varianta în limba rusă –, Pavel Luzin (37 de ani) este doctor în științe politice și expert în politica externă și de apărare a Rusiei. În plus, el are statut de invitat special al celebrei instituții de învățământ Fletcher School of Law and Diplomacy din cadrul Universității Tufts (SUA).

Luzin crede că bomba căzută recent peste orașul Belgorod (Rusia), situat în apropierea frontierei cu Ucraina, era de fapt destinată pentru a exploda în Harkov (Ucraina). Piloții putiniști ar fi știut asta, însă au eșuat în misiunea lor din cauza unei erori.

Invadatorii au dat-o în bară și în toamna anului trecut, în Eisk (oraș din regiunea rusă Krasnodar), când un avion de-al lor, Su-34, s-a prăbușit peste un bloc de locuințe și a ucis peste 10 oameni.

Apoi, tot în luna octombrie 2022, un bombardier Su-30 a „aterizat” direct într-o clădire cu două nivele. Atunci, ambii piloți au pierit pe loc.

Referindu-se și la aceste antecedente, Luzin a tras o concluzie clară: nu mai există piloți cu adevărat profesioniști în Rusia. În plus, mai dezvăluie expertul, „așii aerului” obțin atestatul de-abia la 28 de ani și ies la pensie la 32 de ani! Practic, cine se pensionează la 35 de ani arată ca o „ruină absolută”: mai bătrân cu 10 ani și cu o grămadă de boli cronice.

Luzin compară invazia Kremlinului cu misiunile teroriste ale Statului Islamic din Siria și Irak, care au avut loc în perioada 2014-2017.

„Cel mai probabil, piloții știau ceea ce fac. Au lansat o bombă, ea pur și simplu nu s-a deschis, nu a zburat și a căzut peste Belgorod”

 • „Nu cred că bomba a căzut. Ei (rușii – n. red.) au început atașeze la bombele obișnuite un «fluture» desfășurat, care permite bombei să se transforme într-una de planare, adică să-și mărească raza de zbor.”
 • „În acest modul se află un fel de mașinărie de control. Datorită giroscoapelor electronice simple, ea permite ca această bombă să fie controlată un pic în timpul zborului.”
 • „Suprafețele aerodinamice se mișcă și, din această cauză, poate fi schimbat cursul și, în general, să se ajusteze zborul ei (al bombei – n. red.). Cred că bomba a fost lăsată să zboare spre teritoriul Ucrainei, spre Harkov.”
 • „Ea (bomba – n. red.) a fost aruncată, dar mecanismul nu s-a deschis sau nu a funcționat și bomba a căzut pur și simplu tocmai peste Belgorod.”
 • „O eliberare neautorizată, neplanificată a unei bombe dintr-o suspensie este probabil posibilă, dar ar fi trebuit să cadă în timpul decolării unui avion, de exemplu, dacă era prost asigurată sau pilonul în sine a fost spart.”
 • „Cel mai probabil, piloții știau ceea ce fac. Au lansat o bombă, ea pur și simplu nu s-a deschis, nu a zburat și a căzut peste Belgorod.”
 • „Ce s-a întâmplat anul trecut la Eisk a fost o greșeală de pilotare. S-ar fi putut defecta motoarele sau ar fi putut fi lovite de o pasăre, s-a produs o explozie. Se mai întâmplă.”
 • „Cert este că au mai rămas puțini piloți buni în Forțele Aerospațiale Ruse. Există probleme în privința calificărilor și, prin urmare, totul s-ar fi produs din cauza unui fel de urgență, în urma căreia ei (piloții – n. red.) au trecut avionul avariat pe un singur motor. Au aterizat însă într-o casă.”
Pavel Luzin

„Nu se respectă regimul de odihnă. Având în vedere că nu au nicio motivație specială de a lupta, piloții sunt dominați de un cinism absolut” 

 • „Față de cele adăugate, există acel concept de uzură a oamenilor. Oamenii sunt epuizați din punct de vedere moral, demoralizați, au probleme cu nervii. Nu pot funcționa bine în astfel de situații, pot doar să devină nervoși, să bea mai mult și să zboare mai rău.”
 • „Piloții buni din Rusia s-au terminat. Mai mult, există o problemă. Un pilot rus își primește atestatul undeva în jurul vârstei de 28 de ani. Iar la vârsta de 32 de ani acești piloți încep deja să se pensioneze, adică ei zboară în total timp de 3 sau 4 ani.”
 • „Ei (piloții – n. red.) se pensionează nu doar pentru că sistemul de pensii militare de acolo este de așa natură încât poți să ieși mai devreme, că oamenii nu rămân în armată, că au zburat ce au zburat și s-au recalificat apoi pentru a pilota un Boeing, Airbus și să zboare în viața civilă.”
 • „Se pensionează din motive de sănătate, pentru că toți încep să aibă mari probleme de sănătate până la vârsta de 30 de ani. De ce au probleme de sănătate? Îmi este greu să spun. Dar acestea sunt probleme de sănătate. Până la vârsta de 35 de ani, un războinic arată ca o ruină absolută, de parcă ar avea 45 de ani și deja are o grămadă de boli cronice.”
 • „Nu se respectă regimul de odihnă. Având în vedere că nu au nicio motivație specială de a lupta, piloții sunt dominați de un cinism absolut: «zburăm, le-am lăsat să cadă» (cu referire la bombe – n. red.), «așa ni s-a spus, noi nu gândim». Ei au o singură motivație: «cât vor primi pentru zborurile de luptă, medalii, ordine».”
 • „Știm că Rusia produce diferite tipuri de aeronave, dar cele mai avansate sunt Su-30SM, Su-35 și Su-34, care este un avion de vânătoare, dar este folosit exclusiv ca bombardier de primă linie.”

„Rusia mizează pe faptul că armata rusă va deveni ISIS, care va lupta în continuare cu ceva stoc de avioane, un fel de rachete”

 • „Restul face parte din stocul sovietic care se modernizează, precum Su-25, unde motoarele sunt uneori schimbate. Dar iată trei tipuri de aeronave: Su-30, Su-35, S-34. Se produc de la 8 până la 12 bucăți pe an.”
 • „Exporturile au scăzut, așa că se poate încerca mărirea producției pe teritoriul Rusiei. Dar miracolele nu se întâmplă. Dacă s-au produs 12, nu se mai pot produce 25. Este imposibil.”
 • „Rusia nu s-a pregătit niciodată pentru un război atât de prelungit, iar acum se preface că este gata să lupte, dar singura cale este să reducă intensitatea războiului și deja vedem că există o scădere.”
 • „În al doilea rând, aceasta este, în general, o trecere la ostilități neregulate: toate aceste formațiuni de voluntari ale Ministerului Apărării sunt trupe neregulate, toți sunt în esență combatanți care se vor deplasa cu ce apucă, vor monta o mitralieră și vor traversa stepele în speranța că armatei ucrainene îi va fi greu să le controleze din cauza vastului teritoriu.”
 • „Ne amintim de Statul Islamic. El a fost eliminat de pe teritoriul Irakului și Siriei în perioada 2014-2017, bătălia pentru Mosul a durat câteva luni. Aici Rusia mizează pe faptul că armata rusă va deveni ISIS, care va lupta în continuare cu ceva stoc de avioane, un fel de rachete, dar, în general, va fi ISIS.”
 • „Iar tacticile ISIS există deja: bombardăm orașe pașnice și încercăm să intimidăm populația, terorizăm populația pe care am capturat-o, am ocupat-o. Asta e tot. Rusia este un stat terorist. Toate tacticile războiului rusesc sunt teroriste.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Panică la Guvern: salariile bugetarilor îngheață de la 1 mai! „Încasările la buget pe primele două luni au fost de 7 ori mai mici decât în 2022” – profesorul Păun

* Guvernul a greșit bugetul pe 2023, spune șeful ANAF! De aici gaura de zeci de miliarde. „Nu poți să fii un fiscalist zapciu care să aducă banii cu forța, să dai cu biciul fără să ții cont de realitate“

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* Sute de redacții și numeroase personalități au semnat protestul inițiat de „Libertatea” împotriva retoricii scelerate a lui Ciutacu-RTV, după moartea jurnalistei Iulia Marin

* Impostura cinică a unui comunist din PSD: cum a pus Petre Daea să se verse o basculantă de gunoi în Pădurea Băneasa, ca să-l filmeze televiziunile că face ecologizare

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

* „Venerarea științei, tehnologiei și progresului este noul păgânism. Biserica Ortodoxă Rusă i se va opune activ!“ – Patriarhul Kirill, în predica de Paște

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here