Percheziții DNA în biroul „animalului politic” de la Apele Române Iași. Sunt vizate angajările scandaloase

1
3990
Petru Avram

Procurorii DNA, însoțiți de echipaje de jandarmi, au descins joi dimineață la sediul Apelor Române – filiala Iași. S-au făcut percheziții în biroul directorului general Petru Avram și la serviciul Resurse umane, relatează ReporterIS.

Procurorii au ridicat acte legate de angajările nejustificate în instituție, angajări motivate politic, într-un dosar distinct de cel deschis la finalul lunii decembrie 2020.

Din biroul directorului general Petru Avram și de la serviciul Resurse umane al instituției au fost ridicate documente și echipamente electronice.

În investigația realizată de jurnaliștii de la Recorder.ro, Petru Avram, care este și vicepreședinte al PNL Iași, s-a autodefinit drept „animal politic”, având ambiția de a ajunge „cel puțin ministru”.

Într-un comunicat, DNA a precizat: „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada martie 2020-2021. În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Ceata lui Avram

Dosarul a fost deschis după scandalurile publice privind angajarea în instituție a unor persoane fără calificare în domeniu, pe filieră PNL, în paralel cu concedierea unor angajați care au dezvăluit practicile managerilor.

În urmă cu o săptămână, jurnaliștii de la Recorder.ro au dezvăluit că, în unele județe din România, PNL a instalat la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandați doar de carnetul de partid.

Jurnaliștii au prezentat înregistrări din interior, de la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, unde director este Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Acesta le cerea specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar cum se măsoară debitul unui râu. Ei au prezentat cazul unei tinere, Simona Iancu, fostă chelneriță la barul Master Pub din Iași, angajată la departamentul de apărare împotriva inundațiilor printr-o șmecherie – angajarea temporară (câteva zile) la o primărie, urmată de transferul la Ape Iași.

În urma scandalului, tânăra și-a dat demisia, dar și directorul care a dezvăluit întregul sistem de angajări politice s-a trezit fără post.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Avram, acest impostor liberal care nu are cunostiinte de geometrie de ciclul gimnazial nu trebuia sa fie pus niciodata sef de catre impostorii din PNL la o institutie de stat care se ocupa cu gestionarea de crize de care depind viata romanilor, sute de romani pierzandu-si viata si agoniseala in ultimii 30 de ani din cauza inundatiilor. Citu trebuia sa il demita imediat dupa dezvaluirile Recorder. In fiecare zi, PNL demonstreaza ca este o mai mare mizerie decat PSD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here