AUR încearcă să-și coafeze imaginea: pe lângă senatoarea urlătoare, l-a dat afară și pe deputatul-interlop

3
1728
Diana Șoșoacă - Mihai Lasca

Ședința de miercuri a Biroului Național de Conducere al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a adus nu doar retragerea sprijinului politic pentru senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă (45 de ani), ci și excluderea din partid a deputatului Mihai Lasca (41 de ani).

Senatoarea Șoșoacă n-a putut fi exclusă, pentru că ea nu era membră a Partidului AUR, pe lista căruia a candidat în județul Iași. Ca să candideze, ea și-a dat demisia din Partidul Neamul Românesc (PNR) – condus de un personaj caricatural, Ninel Peia (fost deputat PSD) – și s-a înscris temporar în Partidul AUR, în baza protocolului semnat între cele două partide.

Șoșoacă n-a fost singura PNR-istă de pe listele AUR. Același traseu l-au urmat, printre alții, generalul în rezervă Mircea Chelaru și fostul ofițer Francisc Tobă. După alegeri, toți au redevenit membri PNR, activând în grupurile parlamentare AUR din cele două Camere, chiar dacă nu mai sunt membri ai acestui partid.

Triplă pocire a numelui Șoșoacă în Comunicatul AUR

Comunicatul Biroului Național de Conducere al AUR o umilește o dată în plus pe senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, menționându-i greșit numele de două ori: „Diana Șoșoacă Ivanovici”. Formula scrisă în comunicat conține o triplă eroare:

 • „Ivanovici” în loc de „Iovanovici”;
 • inversiune între „Iovanovici” (numele anterior căsătoriei actuale) și „Șoșoacă” (numele dobândit prin căsătoria cu Silvestru Șoșoacă);
 • lipsește cratima între „Iovanovici” și „Șoșoacă”.

Dau afară infractorul pe care acum două luni îl apărau

O altă decizie importantă luată de Biroului Național de Conducere al Partidului AUR a fost excluderea deputatului Mihai Lasca. Motivul: „La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală”.

Bună treabă! Dar în noiembrie-decembrie, când presa arăta cine e Lasca, marii șefi ai AUR îi luau apărarea și-i blestemau pe jurnaliștii care făceau asemenea dezvăluiri!

Iată ce mai scrie acum conducerea AUR despre deputatul de Bihor: „Trecutul său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR”.

Aceleași valori AUR în numele cărora infractorul Mihai Lasca a fost apărat de șefii partidului în urmă cu numai două-trei luni.

Comunicatul AUR (10 februarie 2021)

„În cadrul ședinței Biroului Național de Conducere al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, întrunit statutar în data de 10,02.2021, pe ordinea de zi a fost inclusă și analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleși pe lista AUR, al căror comportament a adus atingere intereselor și imaginii partidului.

Biroului Național de Conducere al AUR a decis:

 • Excluderea d-lui Mihai Lasca din partid

La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală. Trecutul său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR.

 • Retragerea sprijinului politic acordat d-nei Diana Șoșoacă Ivanovici

Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în Parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, d-na senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR.

 • Continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă

Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcții publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR și care nu acționează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  • Din păcateee…, alegeri, inclusiv parlamentare, vor mai fi abia… PESTE PATRU (4!) ANI, căci așa spune Constituția IDIOATĂ (!) pe care-o avem (cu tot cu legile bazate pe ea) și asta-i situația cu… parlamentarii noștri, de-i PRACTIC imposibil (!) să-i convingi în proporție de două-treimi să-;i voteze demisia, ca să poată fi convocatele „anticipate”!

   Așadar, până la sfârșitul anului 2024, (ȘI – pentru că… mai sunt și LICHELELE de P.S.D.-iști! –) pe aceste… CREATURI, intrate pe listele A.U.R. în Parlamentul României (simple-jucărele, întoarse cu cheița de la… Kremlin!) suntem NEVOIȚI să le supotăm, indiferent prin câte partide și partidulețe, mai noi sau mai vechi…, se vor tot vântura!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.