VIDEO. Ospătărița Simona, angajată la Apele Române deși nu știe care-i malul drept și care malul stâng ale unui râu! A fost suficient să cunoască un „animal politic” din PNL. Cîțu și Sighiartău cer încetarea imediată a acestor practici

4
4070
Simona Iancu - Petru Avram

Încă un caz de politizare absurdă, revoltătoare. Autorul ticăloșiei: Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, director la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad. Beneficiara: Simona Iancu, o fostă chelneriță angajată să ne apere de inundații deși e „tufă de Veneția”: nu are studii de specialitate și nici măcar o minimă pregătire în domeniu, nu știe să deschidă calculatorul, nu poate stabili care e malul drept și care malul stâng ale unui râu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat prompt că a cerut Corpului de control al Guvernului să investigheze situația de la Apele Române Iași. „Profesioniști, fără penali în funcții publice, fără nepotisme, fără conflict de interese”, a trasat Cîțu jaloanele guvernării sale.

Și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a condamnat dur asemenea practici. „Metehnele vechi trebuie să dispară din politică. Trebuie făcut un audit foarte rapid pentru a identifica toți incompetenții care au fost numiți în funcții publice doar pe criterii clientelare. Partidul din care fac parte a avut de suferit din cauza unor numiri care nu au avut la bază niciun fel de criteriu de competență”, a punctat Sighiartău.

O fostă chelneriță la un bar din Iași a fost angajată la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu, dezvăluie Recorder.ro, într-o video-investigație.

Potrivit sursei citate, la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Acesta se recomandă subordonaților ca fiind „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru”. El le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu ori, și mai grav, care nu sunt în stare să spună care e malul drept și care malul stâng ale unui râu!

VIDEO: Reportajul-anchetă realizat de Recorder.ro

Un inginer din instituție, directorul tehnic Gabriel Musteață, s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești.

Inginerul Musteață povestește cum angajata Simona Iancu nu știa nici măcar să deschidă un calculator. ”I-au explicat că trebuie să dea «Enter», domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. A văzut că nu s-a deschis, a mai insistat o dată, tot nu s-a deschis calculatorul. Colegii au întrebat: «Totuși, nu ați mai lucrat după terminarea facultății?». «Ba da, am lucrat cinci ani la Master». «Oh, super, cinci ani, dar totuși nu-i cam mult la master?» «Ah, da, dar la Master Club». Lucrase la un club care se numea Master. Și avea abilități pentru case de marcat, atunci când apeși pe ecranul casei de marcat.”

Simona Iancu și fulminanta ei ascensiune

„Metehnele vechi trebuie să dispară din politică!”

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, într-o postare pe Facebook, că a cerut Corpului de control al Guvernului să investigheze situația de la Apele Române Iași, în legătură cu angajările făcute la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu.

De asemenea, și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a reacționat dur față de asemenea numiri, cerând identificarea incompetenților și eliminarea lor din sistemul bugetar.

Petru Avram are „aspirații”

Postarea lui Florin Cîțu

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române.

În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.

Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public:

– fără penali în funcții publice;

– profesioniști;

– fără nepotisme;

– fără conflict de interese.”

Postarea lui Robert Sighiartău

„Metehnele vechi trebuie să dispară din politică. Mă bucur că Premierul României a acționat prompt în urma investigației Recorder. Trebuie făcut un audit foarte rapid pentru a identifica toți incompetenții care au fost numiți în funcții publice doar pe criterii clientelare. Partidul din care fac parte a avut de suferit din cauza unor numiri care nu au avut la bază niciun fel de criteriu de competență.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

 1. E de tot râsul insa situatia e generala la nivel national!!! Nu conteaza culoare politica!
  Avem nevoie de un reset total in politica dar si reducerea aparatului birocratic. Prin legi. Asa cum s-au protejat prin legi pentru a ramane agatati vesnic la robinetul de bani publici, la fel se poate si abroga. Insa este vointa??? Hmmm, Cum sa faca asa ceva??? Sau de ce ar face-o?
  Daca scapam de toti securistii si balaurii comunisti, cine sa le ia locul? Copiii, rudele securistilor se pare ca au prins loc in trenuletul lipitorilor…
  Nu renunta la pensiile speciale, nu reduc numarul parlamentarilor conform unui REFERENDUM, nu se misca pentru desfiintarea sectiei speciale…
  Stau si ma intreb, in ritmul asta, in cat timp statul asta va deveni falimentar si pustiit de oamenii valorosi care ar fi trebuit sa duca tara acolo unde ii e locul cu adevarat si nu unde se indreapta acum?

 2. Ne spuneti care este stirea si noutatea?
  Va reamintesc ca democratia a fost predata de A Paunescu, CV Tudor, Silviu Brucan…
  Ziaristica a fost predata de cei ce au servit sub comunisti: Nistorescu, Chireac, maestrul Coroiu, SRS si altii al caror nume l-am uitat.
  Constitutie preda acum un Dorneanu, iar mai inainte Zegrean, jurist consult…
  Si lista continua…
  N-am auzit un singur nume numit undeva la care reactia sa fie: Da domnule, jos palaria!!!

 3. Daca onor Catzu vrea sa faca treaba, ar trebui ca angajata sa ramana pe functie iar animalul politic disponibilizat. Iar codul muncii modificat astfel incat sa permita disponibilizarea si interdictia de a mai lucra intr-o institutie/companie a statului roman. Desi interdictia ar parea neconstitutionala, am certitudinea ca se pot gasi formule consistente daca exista vointa politica. Dar nu se vrea, iar exemplul cel mai bun este sectorul 1, unde Clotilde se lupta cu dracii USL-isti ca Don Quijote. Mai avem nevoie de vreo 15 ani pentru a face catziva pasi……

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here