Şoşoacă, „cloşca” cu voturi de AUR

6
703

Claudiu Târziu, co-preşedinte al AUR, motivează excluderea senatoarei Diana Şoşoacă cu o exprimare scurtă şi lămuritoare: „S-a umplut paharul”. Aşadar, paharul mofturos se umple şi dă pe-afară după alegeri, nu înainte, când Şoşoacă era „cloşca” cu voturi de AUR.

Şoşoacă nu urlă de azi, de ieri, dar AUR o dă afară abia acum. Mugetul ei prelung se auzea încă din vară, când îşi răgea aberaţiile cu crucea în mână, îmbrăcată în sfânta ie naţională, din autocarul mitic AUR. Atunci era bună madam Şoşoacă. Ştiţi de ce? Pentru că atrăgea un electorat pe care Simion, Lavric sau Târziu nu ar fi reuşit să-l convingă: românii ancoraţi în superstiţii, oameni săraci, trişti şi frustraţi, de o precară cultură teologică şi civică.

Diana Şoşoacă, senatoare. (sursa foto: Google)

La pelerinajul de la Iaşi, Şoşoacă s-a erijat în eroina ce a redat-o pe sfânta Parascheva poporului credincios, cea care apără credinţa ortodoxă de hoardele atee ale premierului Orban. Din nou, asta convenea AUR, lui Lavric, Simion, Târziu. Nimeni nu i-a tăiat microfonul Şoşoacei, chiar dacă femeia le scotea la fel ca ieri, în Parlament: Covid nu există, vaccinul e moarte, iar masca e botniţă.

Diana Şoşoacă, la pelerinajul de la Iaşi, 2020 (sursa foto: Google)

Să nu credeţi că lui Lavric sau Târziu nu le era ruşine cu Şoşoacă, ce-i făcea de râs şi panaramă public, dar au tăcut. Aveau nevoie de voturi. E ca atunci când ai o mătuşă la ţară, neşlefuită şi incultă, dar bogată. O iei la oraş, o plimbi, chiar dacă te face râs, şi te rogi să moară curând. Ei, Şoşoacă a murit când AUR a intrat în Parlament, iar moştenirea a rămas unor băieţi deştepţi. Aceştia n-au crezut o clipă prostiile Şoşoacei, deşi au târâit-o prin România cu autocarul şi au pus-o să recite „Tatăl nostru” prin sate şi oraşe.

Paul Palencsar, jurnalist şi teolog

6 COMENTARII

  1. Partidul AUR e periculos cu sau fara Sosoaca. Ei sunt acolo pentru a da legitimitate ideilor de denigrare a guvernului actual. Stam prost de tot daca acest guvern nu este integru si unit in a-si pune in aplicare programul de guvernare. Eu inca mai sper ca vor intelege acest lucru cele trei partide ale coalitiei.

  2. In sfarsit o opinie corecta cu exceptia unui singur fapt: Sosoaca nu a murit, din contra a castigat mai multi adepti, ocupa paginile presei online si ecranele televizoarelor, notorietatea ei este uriasa. Cu un PSD fara lideri si in deriva, un PNL sfasiat de clanuri si impostura, cu un USR+ intr-un guvern de impostori care taie banii studentilor dar nu se atinge de „speciali”, cu un AUR perceput ca o adunatura de masculi frustrati care urasc femeile, in 2024, Sosoaca avocata desteapta care vorbeste limba romanilor saraci, umiliti si needucati ” de la tara” dar care merg la vot, nu ca corporatistii si falsii intelectuali frustrati care nu se prezinta la vot „de scarba”, are toate sansele sa ajunga in turul doi la prezidentiale si sa castige.

    • Dumneata chiar crezi că poporul ăsta este… chiar atât de MAJORITAR-TÂMPIT încât s-o aleagă președinte pe (o!) Șoșoacă, în deceniul trei al secolului XXI???!!!!!!

  3. Nu este adevarat ca a adus voturi la AUR în circumscripția electorală de la iasi nu a obținut decât 20000 voturi și a ajuns senatoarea prin redistribuire în ciuda urletelor și circului de la Paraschiva.
    Nu mai încercați manipulări în folosul acestei impostoare tupeiste care pana mai ieri era un neica nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here