Pe urmele lui Dragnea: Tăriceanu a văzut cătușele de aproape. Spaima i se citea pe față

0
1112
Dragnea, Tăriceanu și zornăitul de cătușe

Prezent vineri dimineața la sediul DNA pentru prima audiere în dosarul Microsoft, în care este acuzat că a luat mită 800.000 de dolari, fostul premier Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu (C. A. C. P. Tăriceanu) a văzut cătușele de aproape, la fel ca Liviu Dragnea în octombrie 2017 (cu un an și 7 luni înainte de a fi condamnat definitiv și încarcerat).

C. A. C: P. Tăriceanu a fost întâmpinat cu cătușe de câțiva protestatari #Rezist, printre care și Marian Moroșanu, zis „Ceaușescu”.

A fost reeditarea scenei din octombrie 2017, când Liviu Dragnea (tovarășul lui Tăriceanu în distrugerea justiției și a statului de drept) a fost întâmpinat cu cătușe la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Atunci, cel care a zornăit cătușele, la câteva palme de ochii lui Dragnea, a fost un alt protestatar #Rezist, Bogdan Stan.

În mai 2019, la un an și 7 luni după ce a văzut cătușele #Rezist, Liviu Dragnea a ajuns ca deținut în Penitenciarul Rahova, condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Tăriceanu ar putea să calculeze cam când ar pica un an și 7 luni în cazul său, după zonăitul cătușelor: august 2022.

„Un hoț – deținut politic. Pușcăriașul! Borfașul!”

„Bună dimineața, domnu’ Tăriceanu. Credeați că scăpați de cătușe? Ia uitați-le! Deținut politic sunteți, nu? Un hoț! Un hoț – deținut politic. Deținutule politic, borfaș politic ești, mă, nu ești altceva!”, i-a strigat „Ceaușescu” lui Tăriceanu, care era livid la față.

Apoi, protestatarul i s-a adresat avocatului care-l însoțea pe Tăriceanu: „Domnu’ avocat, deținutu’ politic e sănătos? Poate să facă pușcărie? Poate!”.

„Dar tu ești sănătos la cap?”, l-a întrebat avocatul lui Tăriceanu, agresiv.

„Eu, da. Dar deținutul politic e sănătos?”, i-a răspuns prompt „Ceaușescu”.

Apoi, acesta și-a continuat relatarea pentru publicul de pe Facebook: „Deținutul politic, escrocul a venit. Pușcăriașul, borfașul a venit și va ieși cât de curând, pentru că a ajuns să i se spună învinuirile de care el este acuzat”.

VIDEO: Întâlnirea lui Tăriceanu cu cătușele

Tăriceanu și-a făcut loc printre protestatari și jurnaliști și a intrat în sediul DNA fără a face niciun fel de declarații.

Fostul premier a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, la doar două zile după ce președintele Klaus Iohannis i-a ridicat imunitatea ministerială.

Tot vineri, la DNA a fost și fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolaescu. La ieșire, el le-a spus jurnaliștilor că a fost citat în calitate de martor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Calendarul sinucigaș al lui Stanoevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here