Cadou de ziua lui Tăriceanu: Iohannis și Stelian Ion l-au dezimunizat, DNA l-a luat la puricat

2
2531

Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu (pe scurt, C. A. C. P. Tăriceanu) a ajuns vineri, în jurul orei 11.00, la sediul central al DNA. El este audiat în „dosarul Microsoft”, în care procurorii DNA îl acuză că ar fi luat mită 800.000 de dolari.

C. A. C. P. Tăriceanu (69 de ani) nu a vrut să declare nimic la intrarea în sediul DNA.

Se poate spune că liderul ALDE a primit un binemeritat cadou de ziua lui. Un triplu cadou, făcut de Klaus Iohannis, Stelian Ion și procurorii DNA. Joi, 14 ianuarie, Tăriceanu a împlinit 69 de ani.

Succesiunea cadourilor primite de Tăriceanu de ziua lui

  • Miercuri, 13 ianuarie: președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a lui Tăriceanu.
  • Miercuri, 13 ianuarie: ministrul Stelian Ion a transmis procurorului general al României, Gabriela Scutea, cererea de urmărire penală privind începerea urmăririi penale a lui Tăriceanu.
  • Joi, 14 ianuarie: Tăriceanu împlinește 69 de ani.
  • Vineri, 15 ianuarie: Tăriceanu se prezintă la DNA, în calitate de suspect, ca urmare a „invitației” făcute de procurori.

Șpaga de 800.000 de dolari

DNA a cerut președintelui României să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale în dosarul de corupție care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu și în care Senatul votase în iunie 2019 împotriva ridicării imunității. DNA arată că dosarul de luare de mită a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către șeful Senatului a 800.000 de dolari foloase necuvenite.

Procurorii îl acuză pe Tăriceanu că ar fi primit cei 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10% din contract, în schimbul demersurilor sale pentru ca statul român să încheie mai multe acte adiționale la un contract al companiei austriece.

Firma austriacă despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu 800.000 de dolari ar fi Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria, firma care a distribuit licențele Microsoft în România.

Tăriceanu continuă să respingă acuzaţiile DNA, spunând că în timpul mandatului său de prim-ministru nu s-au făcut plăţi către firma Microsoft şi, că el nu a primit „niciun ban”.

„Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect”

La ieșirea din sediul DNA, Tăriceanu a declarat: Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, într-un dosar în care sunt acuzat de obținerea unor foloase, indirect… de mită. Acest dosar pleacă de la premise false, eronate și aberante, și anume că în perioada în care am condus Guvernul, am emis o serie de Hotărâri de Guvern care să favoriozeze o anumită companie. Prim-ministrul nu dă așa, din pixul lui, Hotărâri de Guvern. Ele parcurg o întreagă procedură administrativă, sunt avizate din punct de vedere legal”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Nemuritorul politicii românești. Îi era rușine să spună c-a băgat taxa auto ca să-și vîndă el pegioatele…
    Și c-a vindut platforma Mării Negre către firma de apartament Sterling chiar înainte de a o obține de la Tribunalul de la Haga. Și bilețelul roz pentru trafic de influență…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here