Parlamentarii și-au votat, pe ascuns, creșterea veniturilor cu 1.500 de euro pe lună, ajungând la 11.660! Pe copii i-au păcălit la alocații, prin gura lui Budăi: +12 lei

4
1683
Parlamentarii români își majorează veniturile cu câte 1.500 de euro odată, în timp ce alocațiile copiilor cresc cu 12 lei pe lună, adică sunt indexate „cu rata inflației“ de acum doi ani!

Parlamentarii României au votat vineri, în secret și în unanimitate, să-și acorde o mărire a veniturilor cu 7.500 de lei (1.500 de euro) pe lună, majorarea urmând să intre în vigoare imediat, de la 1 martie. În acest moment, totalul banilor câștigați lunar de un parlamentar a ajuns la 58.300 de lei (11.660 de euro).

În acest timp, alocațiile copiilor până la 2 ani sunt de 630 lei/lună, respectiv de 255 lei/lună pentru copiii între 2 și 18 ani. În cazul lor, creșterea de la 1 februarie a fost de 12 lei, „conform cu rata inflației din 2021”!

Până acum, un parlamentar îi costa pe români, lunar, 51.300 de lei, reprezentând:

  • 18.700 de lei – salariul;
  • 28.000 de lei – suma forfetară;
  • 4.600 de lei – cazarea pentru cei care-și declarau domiciliul în afara Bucureștiului.

Vineri, „aleșii neamului“ și-au votat majorarea cu 7.500 de lei a sumei forfetare, de la 28.000 la 35.500 de lei/lună.

Precizare: în afara acestor venitri directe, parlamentarii mai au și alte beneficii, care încarcă și mai mult nota de plată a națiunii. De exemplu, li se decontează deplasări (transport, cazare, diurnă), benzină, șofer și protocol (pentru anumite funcții), mâncare ieftină la bufetul Parlamentului etc.

Explicațiile rușinoase ale lui Pambuccian

Propunerea de majorare a sumei forfetare cu 7.500 de lei a venit din partea lui Varujan Pambuccian, reprezentantul armenilor și liderul grupului deputaților aparținând minorităților naționale.

Rubrica în care s-a făcut majorarea a fost aleasă „cu cap”: suma forfetară nu trebuie justificată – deci se poate cheltui „la liber”, fără bătăi de cap cu deconturi și alte acte.

De asemenea, Varujan Pambuccian – un veteran în Parlament – a știut să dosească adevăratul scop, trecând un titlu banal și neutru pentru cererea de mărire a veniturilor. Inițiativei legislative i s-a spus „Memorandum”. Totul s-a făcut într-o liniște totală, fără dezbateri, într-o zi în care, în mod tradițional, în Parlament nu se lucrează – pentru că „aleșii” rup de obicei ușa instituției încă de miercuri sau joi și nu mai revin până lunea următoare.

Totuși, întreaga poveste a explodat public, iar acum parlamentarii justifică, în mod incredibil, că aveau nevoie de această nouă majorare ca să le crească salariile angajaților pe care-i au la birouri!

Explicațiile lui Pambuccian sunt de-a dreptul suprarealiste. El se plânge că, în continuare, această majorare nu e suficientă și că angajații de la birourile parlamentare vor pleca.

Varujan Pambuccian: „Au fost majorate veniturile celor de la birourile parlamentare, care fuseseră și ele înghețate, ele depinzând de această indemnizație a parlamentarilor. Singura variantă în care se putea face lucrul ăsta era o proporționalitate în zona sumei forfetare, ceea ce s-a întâmplat. De ce au fost majorate salariile celor care lucrează la birourile parlamentare? Motiv simplu: la decalajul la care s-a ajuns, pleacă lumea, nu stă nimeni pe un salariu foarte mic, să facă ce trebuie să facă la un birou parlamentar. Netul lor este, din păcate, în continuare mic, chiar în urma acestei majorări. Și probabil că puțini vor mai rămâne la birourile parlamentare în viitor. Asta este”.

Pe copii i-au păcălit la alocații! Minciunile ministrului Budăi

Merită detaliat, în acest context, exemplul oferit la începutul acestui text, cu alocațiile pentru copii. În decembrie anul trecut, toată presa finanțată de partide cu bani publici prelua declarațiile triumfale ale lui Marius Budăi, omul pus de PSD la Ministerul Muncii, care anunța că Guvernul PSD-PNL, în marea sa mărinimie, va mări alocațiile pentru copii nu cu 5,5%, cât a fost inflația în 2021, ci cu 10%! De la 1 ianuarie 2023, promitea Budăi, copiii de până la 2 ani urmau să primească un plus de 76 de lei pe lună, ajungând la 676 de lei. Copiii între 2 și 18 ani ar fi urmat să primească 274 de lei/lună, cu 31 de lei în plus față de 2022.

În realitate, majorarea s-a făcut de la 1 februarie, și nu de la 1 ianuarie, iar creșterile au fost de fix 5,5%, nefiind nicio majorare de 10% – cum anunțase PSD-istul Budăi!

De la 1 februarie, copiii de până la 2 ani au primit 630 de lei/lună, adică fix 30 de lei mai mult decât în 2022. Copiii între 2 și 18 ani au încasat 12 lei în plus la alocație, adică 255 de lei/lună.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Catastrofă: Comisia Europeană ar fi blocat a doua tranșă de bani din PNRR, de 3 miliarde de euro! Regimul Iohannis-PSD a încercat să mintă Bruxelles-ul și să ia banii fără să facă reforme

* POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

* Monstruos: Bode și Ciucă promovează proiectul de lege al lui Dragnea și Carmen Dan prin care protestele sunt pedepsite cu închisoarea până la 7 ani! Reacția societății civile

* VIDEO. Fost ministru al Apărării din Moldova: „Mai sunt în România – nu doar domnul ministru Dîncu – care fac jocul Rusiei. Cunoaștem tactica asta, așa fac întotdeauna rușii“

* Firea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul Familiei, unde statul plătește 500.000 de euro anual. Ofertele RAAPPS pentru sediu gratis au fost considerate „necorespunzătoare“

* Antena 3 „CNN“, abordare conspiraționistă și panicardă: leagă cutremurele din Gorj de apariția unui „balon suspect deasupra României”!

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

4 COMENTARII

  1. Jaful continua, insa aici este nesimtire, crestere de 1000%. USL este cel mai mare dusman al romanilor, prosti aia care au votat putoarea asta bolsevica. Nu s-a mai vazut vreodata asemenea jaf in banul public. D-asta nici nu au umblat la pensiile speciale, sa aiba si ei ciolanul lor dar mai carnos. Votati in continuare ca orbii si stati in case ca prostii. Semanam leit cu Rusia, doar ca noi suntem in UE si NATO in rest aceeasi mentalitate bolnava si frica in cetateanul roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.