sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăNewsAntena 3 „CNN“, abordare conspiraționistă și panicardă: leagă cutremurele din Gorj de...

Antena 3 „CNN“, abordare conspiraționistă și panicardă: leagă cutremurele din Gorj de apariția unui „balon suspect deasupra României”!

-

Cutremurele din Gorj, produse luni și marți fără a se solda cu victime ori pagube materiale importante, au fost prezentate pe un ton isteric la Antena 3 „CNN“, unde „s-a forțat“ la maximum inducerea unei stări de neliniște în rândurile populației. Titlurile panicarde au fost completate de altele cu tentă conspiraționistă, într-un ghiveci pe care televiziunea oligarhlui Dan Voiculescu l-a băgat pe gât publicului său până spre miezul nopții.

Încă de la început, după ce a avut loc cutremurul, iar Antena 3 și-a întrerupt emisiunea ca să prezinte știrea în regim de Breaking News, a apărut un titlu ciudat: „Ultima oră: balon suspect deasupra României înaintea valului de cutremure“.

Aparent fără noimă, burtiera apărută la ora 15.44, nici 10 minute după ce Antena 3 începuse să transmită în regim de Breaking News, are însă un sens, pentru că face o legătură subliminală între mai multe teorii ale conspirației cu care publicul e bombardat în ultimele săptămâni la televiziuni și pe rețelele de socializare. De când au avut loc cutremurele din Turcia, propaganda rusească s-a mobilizat să răspândească – și a reușit cu mult succes – ideea că americanii ar fi produs respectivele seisme ca să se răzbune pe Erdogan, care i-ar fi incomodat pe puternicii lumii cu părerile sale la Forumul de la Davos.

Președintele turc a devenit un fel de erou al luptei pentru libertate în mediile conspiraționiste, Oculta Mondială fiind furioasă pentru că e înfruntată. Această prostie a fost prezentată chiar de la tribuna Parlamentului de senatorea Diana Iovanovici-Șoșoacă. În realitate, momentul la care făceau referire conspiraționiștii avusese loc în 2009, nu luna trecută, iar Erdogan se certase cu președintele israelian Shimon Perez, care între timp a și murit (în 2016)!

- Advertisement -

În ultimele zile s-a făcut mare vâlvă pe marginea știrii că mai multe state au semnalat apariția unor baloane în spațiul lor aerian. Americanii au doborât un astfel de balon care s-a dovedit a fi trimis de chinezi și echipat cu tehnologie de interceptare a comunicațiilor. Și alte țări au doborât baloane de acest fel, care par a fi de spionaj, dar care nu reprezintă niciun pericol fizic pentru nimeni.

Conspiraționiștii au invocat însă imediat o sumedenie de teorii fanteziste, de la cea potrivit căreia extratereștrii „au revenit pe Pământ după milenii de absență“ și până la legarea acestor baloane de războiul din Ucraina și de cutremure.

Antena 3 nu s-a mărginit la a alimenta teoriile conspiraționiste, ci a mărit presiunea asupra publicului său, livrându-i titluri care mai de care mai alarmiste și mai forțate:

  • „Acum, imagini cu ravagiile făcute de cutremurul de 5,7 în Târgu Jiu“;
  • „Seismolog INFP: Oricând putem avea un cutremur între 7 și 8 pe Richter“;
  • „Urmările cutremurului din România: blocuri cu pereți crăpați, pericol uriaș“;
  • „Acum, Comitet de Urgență pe stadion, situația se agravează la Târgu-Jiu“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

* Destinul României în afara UE și a NATO: „Ocupație rusească, orașe bombardate, violuri, răpiri, torturi, gropi comune” / „Toți românii pro-europeni ar fi fost declarați «naziști»”

* Monstruos: Bode și Ciucă promovează proiectul de lege al lui Dragnea și Carmen Dan prin care protestele sunt pedepsite cu închisoarea până la 7 ani! Reacția societății civile

* Firea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul Familiei, unde statul plătește 500.000 de euro anual. Ofertele RAAPPS pentru sediu gratis au fost considerate „necorespunzătoare“

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

* Spânzuratul din sediul PSD: fost maistru militar, omul baronului Buzatu și al „deputatului Șaorma”. Își părăsise nevasta și „se încurcase” cu o colegă de partid. Era șef la pensionari, în trecut fusese trezorier la PSD Bârlad

* Peste 25.000 de morți după cutremure. În Turcia au început arestările. Erdogan se apără, încercând să evite propria-i prăbușire

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Doamne …, cine a scris in limba Romana ? Ce limbaj !!!! – ” Americanii au doborât un astfel de balon care s-a dovedit a fi trimis de chinezi și echipat cu tehnologie de interceptare a comunicațiilor. ” asta de unde mai vine ? Discuții de gradinita …

  2. Comentariile false, alarmiste care induc starea de panica pentru o populație naivă și dornică de senzațional, ar trebui sa fie sancționate și retrase cu scuzele de rigoare de pe post!
    Apropo, ce e cu mimica și vocea prezentatorilor, de zici că a trecut un tsunami peste România???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -