Catastrofă: Comisia Europeană ar fi blocat a doua tranșă de bani din PNRR, de 3 miliarde de euro! Regimul Iohannis-PSD a încercat să mintă Bruxelles-ul și să ia banii fără să facă reforme

6
3074
Ciolacu a pus la colț PNL-ul din prima săptămână ca prim-ministru

Nenumăratele semnale de alarmă trase în ultimul an de specialiști sunt pe cale să se confirme: Comisia Europeană a blocat a doua tranșă de bani din PNRR pentru România, în valoare de 3 miliarde de euro, scrie G4Media.ro citând surse politice! Motivul este că regimul Iohannis-PSD a încercat să mintă forul de la Bruxelles și să ia banii mimând doar reformele.

Așa se explică și izbucnirea de luni a lui Marcel Ciolacu, șeful PSD, care a amenințat că nu va accepta să preia postul de prim-ministru la rotativa guvernamentală din 23 mai dacă miniștrii nu-și fac treaba și nu îndeplinesc jaloanele stabilite prin PNRR.

Despre blocarea banilor se pare că Guvernul PSD-PNL știe de o lună, dar a păstrat secret acest eveniment literalmente dezastruos pentru România. Comisia Europeană a transmis la jumătatea lui ianuarie o scrisoare către Guvernul României, avertizând că se înregistrează mari restanțe în atingerea obiectivelor asumate în PNRR, dezvăluie G4Media.

Marile bube sunt la Legea avertizorului de integritate, masacrată în Parlament de PSD-PNL, cu binecuvântarea lui Iohannis. Cele două partide aflate la putere au întors pe dos directiva venită de la Comisia Europeană, transformând legea dintr-un instrument de protecție și sprijin pentru cei care dau în vileag corupția din sistemul public în ceva diametral opus – un instrument de intimidare și persecuție a avertizorilor de integritate.

Alte două probleme majore sunt cu pilonul II de pensii (aflat în grija Ministerului Muncii, unde titular e PSD-istul Budăi) și reducerea amprentei de carbon (închiderea minelor de cărbune).

Mai sunt și pensiile speciale, care au ajuns subiect separat de negocieri între Guvern, care le apără cu îndârjire, și Comisia Europeană. Forul de la Bruxelles nu acceptă ce încearcă să facă PSD și PNL – exceptarea pensiilor primite de militari și de lucrătorii din serviciile de informații de la aplicarea principiului contributivității.

Comisia Europeană rămâne fermă pe poziții, neacceptând nicio derogare de la principiul contributivității – UE vrea fără pensionari speciali, în timp ce PSD și PNL se dau peste cap să blocheze această reformă.

Dragoș Pâslaru: „Guvernul vrea să scape de reformele PNRR și maschează totul prin încercări de negocieri. Să fie clar: banii din PNRR vin dacă jaloanele și țintele sunt îndeplinite pe bune. Declarațiile politice nu fac decât să tergiverseze un eventual eșec“

Dragoș Pâslaru, europarlamentar și copreședinte al partidului REPER, al lui Dacian Cioloș, a explicat pentru G4Media: „Guvernul vrea să scape de reformele PNRR și maschează totul prin încercări de negocieri. Să fie clar: banii din PNRR vin dacă jaloanele și țintele sunt îndeplinite pe bune. Declarațiile politice nu fac decât să tergiverseze un eventual eșec de absorbție a banilor. Cel mai tare doare reforma pensiilor: nu sunt în stare să scape de pensiile speciale. Ca să ne lămurim, solicit publicarea scrisorilor schimbate de Comisia Europeană și Guvern pe tema reformelor din PNRR de la începutul anului încoace. Și acolo vom vedea răspunsul dur al Comisie și cel lipsit de competență al Guvernului”.

Dragoș Pâslaru a menționat că, de fapt, România e rămasă teribil în urmă, deoarece tranșa a doua ar fi trebuit încasată de acum 3 luni: „Noi acum trebuia să ne ocupă de tranșa a treia, însă nici cea de-a doua n-a fost finalizată”.

Se întâmplă exact ce avertiza în primăvara anului trecut Sorin Ioniță, expert în politici publice. Acesta spunea că România va rămâne doar cu prima tranșă din PNRR, deoarece Guvernul PSD-PNL e în egală măsură incompetent și rău intenționat, neavând nici capacitatea, nici voința de a face reformele structurale în România, așa cum s-a angajat în fața Comisiei Europene.

Pierderea zecilor de miliarde din PNRR este o lovitură devastatoare pentru România. Tot bugetul a fost construit pe ideea că investițiile se fac din banii europeni, în timp ce încasările interne erau direcționate către plata salariilor și a pensiilor, precum și a cheltuielilor curente, care sunt uriașe, pe măsura aparatului birocratic tot mai mare făcut de PSD și PNL. Și miliardele din PNRR erau pândite de cele două partide, care urmau să dea contractele către firmele controlate sau având legătură cu sistemul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

* Destinul României în afara UE și a NATO: „Ocupație rusească, orașe bombardate, violuri, răpiri, torturi, gropi comune” / „Toți românii pro-europeni ar fi fost declarați «naziști»”

* Monstruos: Bode și Ciucă promovează proiectul de lege al lui Dragnea și Carmen Dan prin care protestele sunt pedepsite cu închisoarea până la 7 ani! Reacția societății civile

* Firea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul Familiei, unde statul plătește 500.000 de euro anual. Ofertele RAAPPS pentru sediu gratis au fost considerate „necorespunzătoare“

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

* Spânzuratul din sediul PSD: fost maistru militar, omul baronului Buzatu și al „deputatului Șaorma”. Își părăsise nevasta și „se încurcase” cu o colegă de partid. Era șef la pensionari, în trecut fusese trezorier la PSD Bârlad

* Peste 25.000 de morți după cutremure. În Turcia au început arestările. Erdogan se apără, încercând să evite propria-i prăbușire

6 COMENTARII

  • In mod sigur va raspunde cineva. Tot bugetul Romaniei este facut pe banii care ar urma sa vina din PNRR. Probabil ca vor raspunde politic penelistii la votul de anul viitor. Votantii pesedisti sunt prea multi ca sa priceapa ca nu mai sunt bani.

   • Și ai gălbiorilor sunt prea savanți sau cum? Ori savanții ăștia nu știu cine a implementat pensia specială la noi în țară.
    Dacă ziceai că votanții pesedei sunt cei care atârnă la buget mai ziceam… Și ei au altă politică: vot contra pomană (pensie specială, salariu uriaș la bugetari…). Iese socoteala.

    • Da, dar pedesistii sunt acum cei care trebuie sa faca reforme. Ministrul muncii si cel al finantelor sunt de la PSD si ei sunt cei care nu au facut nimic pentru anularea pensiilor speciale. Sigur ca si penelistii au vina lor in faptul ca nu se poate lua cele 2 transe de la UE, dar pana la sfarsitul anului trecut, ministrul muncii trebuia sa dea o lege referitoare la pensiile speciale. Adica trebuia facuta reforma pensiilor speciale exact de tovarasul Budai. Asta era extrem de important.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.