România medievală: Facultatea de Teologie va primi, la Universitatea București, mai multe locuri la licență decât Dreptul, Istoria, Fizica, Biologia și Chimia!

3
4493
România 2023: Universitatea București ajunge să producă în primul rând popi, și abia apoi oameni de știință

Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Universitatea București va primi în anul academic viitor mai multe locuri subvenționate de la bugetul de stat, pentru programele de licență, decât Facultățile de Istorie, Geologie, Fizică, Filosofie, Chimie, Biologie ori Jurnalistică! Dezvăluirea este făcută, pe contul său de Facebook, de conferențiarul Claudiu Tufiș, de la Facultatea de Științe Politice.

Întoarcerea României cu fața către trecut continuă astfel în ritm accelerat sub înaltul patronaj al profesorului Klaus Iohannis, cel ajuns președintele țării, în 2014, cu promisiunea că va face proiect de țară din educație.

Cazul este pur și simplu năucitor, arătând încă o dată, dacă mai era nevoie, influența subterană foarte puternică pe care o are Biserica Ortodoxă în instituțiile statului. România nu are nevoie de istorici, biologi, fizicieni, matematicieni ori chimiști, ci de cât mai mulți preoți, rezultă din această inițiativă.

Claudiu Tufiș remarcă aberația și scrie că „facultățile de teologie nu au ce căuta în universități“. Acesta mai spune că, dacă sunt adăugate și locurile subvenționate pentru baptiști și catolici, atunci există mai multe locuri la buget chiar decât cele pentru Facultatea de Drept și Facultatea de Administrație și Afaceri!

În replică, după ce s-a aflat întreaga poveste, conducerea Universității București pare să facă un pas înapoi și spune că nu a fost luată încă o decizie finală, acum fiind votate propunerile inițiale ale facultăților. Miercuri s-a dat, așadar, doar un prim vot, urmând ca decizia definitivă să fie luată în luna mai, după ce Ministerul Educației va aproba cifra de școlarizare pentru fiecare universitate.

Mai jos, întregul mesaj al profesorului Claudiu Tufiș.

„Ce țară este aceea în care una din universitățile cele mai importante produce mai mulți teologi decât biologi, chimiști, filosofi, fizicieni, geologi, istorici sau jurnaliști?“

„Repet treaba aceasta de mai mulți ani de zile: facultățile de teologie nu au ce căuta în universități.

Putem avea studii religioase sau orice altă specializare vreți, dar nu teologie, unde numirea profesorilor depinde nu doar de concursuri ci și de binecuvântarea bisericii, sau unde studenții au nevoie de recomandare de la duhovnic pentru a candida.

Vreți să înțelegeți de ce suntem, ca societate, în situația în care suntem? Printre altele și pentru că la Universitatea din București Facultatea de Teologie Ortodoxă are pentru anul viitor la programele de licență mai multe locuri la buget decât:

> Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării

> Facultatea de Istorie

> Facultatea de Geologie și Geofizică

> Facultatea de Fizică

> Facultatea de Filosofie

> Facultatea de Chimie

> Facultatea de Biologie

Dacă adaug și locurile de la teologie baptistă și de la teologie catolică atunci au mai multe locuri la buget și decât:

> Facultatea de Drept

> Facultatea de Administrație și Afaceri

Ce țară este aceea în care una din universitățile cele mai importante produce mai mulți teologi decât biologi, chimiști, filosofi, fizicieni, geologi, istorici sau jurnaliști?

Și sunt convins că situația se repetă și la celelate universități mari din țară, nu este ceva ce se întâmplă doar la Universitatea din București ci ceva ce ține de întregul sistem de învățământ superior. Voi căuta cifrele de școlarizare și de la acelea.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Catastrofă: Comisia Europeană ar fi blocat a doua tranșă de bani din PNRR, de 3 miliarde de euro! Regimul Iohannis-PSD a încercat să mintă Bruxelles-ul și să ia banii fără să facă reforme

* POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

* Monstruos: Bode și Ciucă promovează proiectul de lege al lui Dragnea și Carmen Dan prin care protestele sunt pedepsite cu închisoarea până la 7 ani! Reacția societății civile

* VIDEO. Fost ministru al Apărării din Moldova: „Mai sunt în România – nu doar domnul ministru Dîncu – care fac jocul Rusiei. Cunoaștem tactica asta, așa fac întotdeauna rușii“

* Firea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul Familiei, unde statul plătește 500.000 de euro anual. Ofertele RAAPPS pentru sediu gratis au fost considerate „necorespunzătoare“

* Antena 3 „CNN“, abordare conspiraționistă și panicardă: leagă cutremurele din Gorj de apariția unui „balon suspect deasupra României”!

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

3 COMENTARII

  1. Partea cea mai proasta nu e ca sunt multi ci ca sunt doar posesori de diploma si atit. Ca daca ii pui pe cei din poza + inca 1000 de preoti sa mute impreuna un bob de orez un milimetru cu puterea insumata a rugaciunii lor, nu vor putea. Atit de mare trecere are rugaciunea lor in fata lui Dumnezeu. Insa iau salariu plus alte venituri pentru ca ”se roaga pentru enoriasi”. E de fapt o inselaciune. Pretind plata pentru ceva ce in realitate nu livreaza. Scolile romanesti livreaza multi incapabili in multe domenii.

  2. „E grele” invatatul. E mult mai usor sa zici Doamne-ajuta si sa-ti iei licenta decat sa inveti jurispridenta, istorie, fizica (asta este imposibila pentru bisericosi), chimie (asta-i spurcata de tovarasa Ceausescu) sau biologie (care-i de-a dreptul satanica).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here