POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

6
2167
Diana Șoșoacă într-una din vizitele sale la Ambasada Rusiei, Kuzmin, unde s-a întâlnit cu ambasadorul Valeri Kuzmin

Senatoarea putinistă Diana Iovanovici-Șoșoacă, intrată în Parlament pe lista AUR și devenită între timp președintă a partidului SOS România, a făcut o nouă vizită la Ambasada Federației Ruse la București – a treia „la vedere” în ultimul an. Neschimbată i-a rămas nerușinarea de a se asocia cu un regim terorist și cu un ambasador, Valeri Kuzmin, extrem de obraznic, care a făcut un obicei din a amenința România.

Ambasada Federației Ruse la București a dat publicității, vineri, un comunicat prin care se laudă că în ziua precedentă – joi, 9 februarie – a organizat o recepție cu ocazia Zilei Diplomatului Rus.

Comunicatul a fost însoțit 10 fotografii de la eveniment, dintre care una o arăta pe senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă (47 de ani) alături de ambasadorul rus Valeri Kuzmin (69 de ani). În cadru mai intră alte patru persoane, dar centrul fotografiei e „confiscat” de tandemul Kuzmin – Șoșoacă.

Detaliu important: în fotografia oficială, steagul Rusiei e așezat exact între ambasadorul Rusiei și senatoarea română, în spatele lor.

Diana Iovanovici-Șoșoacă a mai fost cel puțin de două ori la Ambasada Federației Ruse în ultimele 12 luni: în martie și în noiembrie 2022.

Șoșoacă pozează mândră sub steagul Rusiei

Anunțul Ambasadei Rusiei: „Pe data de 9 februarie 2023, Ambasada Rusiei la Bucureşti a găzduit o recepţie cu ocazia Zilei Diplomatului Rus, la care au fost prezenţi reprezentanţi ai corpului diplomatic, ai Parlamentului României, ai mai multor agenţii guvernamentale, medii de afaceri, mass-media, ONG-uri, oameni de ştiinţă şi de cultură, precum şi compatrioţi”.

În comunicat există și un paragraf de un cinism îngrozitor: „În hol au fost desfășurate expoziții de fotografie dedicate Operațiunii Militare Speciale a Rusiei în Ucraina (OMS), misiunii umanitare a Rusiei în regiunile Donbass, Zaporojie și Herson”.

Așadar, Șoșoacă a fost prezentă la o recepție organizată de ambasada unui stat terorist, care a ocupat teritorii importante dintr-un stat suveran și desfășoară un război barbar, ce vizează distrugerea Ucrainei și aduce mari suferințe populației civile. În cadrul recepției au fost reiterate minciunile grosolane ale propagandei ruse, inclusiv cea privind „Operațiunea Militară Specială” din Ucraina și „misiunea umanitară a Rusiei în regiunile Donbass, Zaporojie și Herson”.

Comunicatul inventează „regiunea Donbass”

Comunicatul mai are un element caraghios: când înșiră regiunile ucrainene despre care Rusia pretinde că-i aparțin, Ambasada putinistă pune „Donbass” lângă Zaporojie și Herson, deși Donbass nu e o regiune, ci o zonă formată din două regiuni – Lugansk și Donețk. Chiar așa au fost emise, în urmă cu un an, decretele de anexare a celor patru regiuni: Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson, care se adaugă Crimeei, anexată în 2014. Donbass nu apare în niciun document oficial!

Această prostie din comunicat ne arată cam care e nivelul „intelectual” al Ambasadei Rusiei la București.

Stupidă este și ideea organizării unei recepții „cu ocazia Zilei Diplomatului Rus”, într-un moment în care diplomația a fost aruncată la gunoi chiar de Rusia, care a declanșat războiul barbar din Ucraina. Război, nu „Operațiune Militară Specială”!

https://www.facebook.com/AmbasadaRusa/posts/pfbid036MUN43wAWbzWj39A1j71z4aV9u8RibeCPEGqzr3XmTCCXUP97QLjwKe7s9cCeZAql

Comunicatul Ambasadei Federației Ruse

„Despre evenimentele cu ocazia Zilei Diplomatului Rus”

„Pe data de 9 februarie 2023, Ambasada Rusiei la București a găzduit o recepție cu ocazia Zilei Diplomatului Rus, la care au fost prezenți reprezentanți ai corpului diplomatic, ai Parlamentului României, ai mai multor agenții guvernamentale, medii de afaceri, mass-media, ONG-uri, oameni de știință și de cultură, precum și compatrioți.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România, Valeri Kuzmin, s-a adresat audienței cu un discurs de bun-venit.

În hol au fost desfășurate expoziții de fotografie dedicate Operațiunii Militare Speciale a Rusiei în Ucraina (OMS), misiunii umanitare a Rusiei în regiunile Donbass, Zaporojie și Herson, precum și aniversării a 210 de ani de la Victoria în Războiul Patriotic.

Pe data de 8 februarie, în format online a avut loc briefingul Ambasadorului pentru mass-media din Rusia și România. Valeri Kuzmin a vorbit în detaliu despre principalele rezultate ale «anului diplomatic» trecut, despre evoluția situației socio-economice din Rusia, precum și despre starea relațiilor bilaterale ruso-române în diverse domenii. Au fost abordate subiectele desfășurării OMS în Ucraina, situația actuală din aceasta țară și o serie de alte probleme internaționale de actualitate.

Pe data de 11 februarie, Ambasada planifică să organizeze competiții de minifotbal, volei, tenis de masă și șah dedicate Zilei Diplomatului Rus, cu participarea angajaților Ambasadelor țărilor membre OTSC și BRICS acreditate la București.”

Șoșoacă, Kuzmin și steagul lor cel drag

În 2022, Șoșoacă a făcut potecă la Ambasada Rusiei

Anul trecut au existat trei momente oficiale, vizibile, în care senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a interferat cu Ambasada Rusiei, căreia de fiecare dată i-a adus elogii penibile și i-a făcut servicii evidente.

1. Martie 2022. Diana Şoşoacă a făcut parte dintr-un grup de 4 parlamentari care s-au întâlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse, Valeri Kuzmin. Cei 4 demnitri români au lansat o mizerie de „document”, care frizează trădarea de țară: „Memoriului privind Neutralitatea României – Pacea de la Bucureşti”. Ceilalți trei membri ai delegației: deputaţii Mihai Lasca, Francisc Tobă (ambii, ex-AUR) și Dumitru Coarnă (ex-PSD). Grupul „patrioților” rusofili i-a transmis ambasadorului putinist dorinţa de neutralitate a României şi disponibilitatea de a media negocieri de pace la Bucureşti, deși cei patru parlamentari nu aveu nicio împuternicire în acest sens! Ei nu puteau angaja statul român în astfel de discuții inter-statale. Faptul că au făcut-o reprezintă o impostură, un abuz și chiar o infracțiune!

2. Mai 2022. Un grup de 6 parlamentari – între care aceiași Diana Şoşoacă şi Dumitru Coarnă – a solicitat, într-o scrisoare deschisă adresată mai multor instituţii (printre care SRI şi SIE), să fie făcute „demersuri diplomatice” pentru „negocieri în vederea încetării ostilităţilor” din Ucraina. „Odată ce acceptăm să trimitem muniţie de război în Ucraina, (…) ne constituim în parte beligerantă”, susţineau cei 6. Hackerii pro-ruşi din gruparea Killnet au apreciat gestul acestora şi au postat o fotografie cu Şoşoacă.

3. Noiembrie 2022. Diana Iovanovici-Șoșoacă a sărbătorit Ziua Unității Naționele a Rusiei la ambasada putinistă de la București. Ea n-a mers singură, ci l-a luat și pe actualul ei soț, Silvestru Șoșoacă. La recepția de la Ambasada Rusiei au mai participat, printre alții, Adrian Severin (fost europarlamentar PSD, fost ministru de Externe), Gelu Voican Voiculescu (manipulator sinistru în Decembrie 1989, membru al echipei pro-sovietice conduse de Ion Iliescu, care l-a plasat ca prim-viceprim-ministru în primul Guvern Roman) și Georgiana Arsene (redactor la oficina de propagandă moscovită Sputnik.md, actuala soție a lui Gelu Voican Voiculescu).

„Aici, în România, există un grup de naţionalişti radicali”

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a înjurat grosolan România și poporul român, de nenumărate ori, în prea lungul său sejur „diplomatic” în țara noastră. Uneori ne-a amenințat, întotdeauna a mințit.

Cel mai recent s-a expus săptămâna trecută, pe 5 februarie, într-un interviu acordat publicației Impact din Slobozia, județul Ialomița. Menajat excesiv de o jurnalistă care părea că lucrează la Sputnik, obraznicul Kuzmin n-a ratat ocazia de a minți ca un ghiolban și de a ne amenința ca un mârlan. Două fragmente din interviu sunt relevante.

* „Dacă această unire (a Republicii Moldova cu România – n. red.) va fi făcută în mod paşnic, iar în viitor pe teritoriul Republicii Moldova nu se vor găsi rachete ce au Rusia ca ţintă, atunci nu va fi o ameninţare pentru Rusia. Dar numai viitorul ne va arăta. Rusia este pentru pace. Cât despre relaţiile României cu Federaţia Rusă, unii spun că nu vor mai fi la fel ca înainte. Doar viitorul ne va arăta ce se va întâmpla, însă eu am un mesaj pentru români. Ca o persoană responsabilă, aş vrea să le spun românilor că nu este în interesele noastre să fim adversari. Noi suntem vecini şi trebuie să existe prietenie între popoarele noastre, aşa cum ne-au spus şi strămoşii noştri, şi doar atunci totul va fi bine! Aceasta este important, şi noi suntem pentru ca totul să fie bine.”

* „Un grup de sentimente rusofobe, de adversitate, poate exista. De exemplu, în Republica Moldova, noi am denumit acest grup «unioniştii români». Iar aici, în România, există un grup de naţionalişti radicali. Aceste grupuri pot avea astfel de sentimente. Aceste sentimente includ şi un fel de răzbunare. Dar noi putem să caracterizăm aceste sentimente ca dureri fantomice, de exemplu, când cineva pierde un membru. Acest grup de români unionişti radicali au astfel de sentimente faţă de Rusia, din cauză că au pierdut teritoriile din Bucovina de Nord, Bugeac, Odessa.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Delir Șoșoacă în Parlament: cică o ceartă din 2009 a lui Erdogan cu Shimon Peres s-ar fi petrecut luna trecută, motiv pentru care Oculta a cutremurat Turcia!

* Monstruos: Bode și Ciucă promovează proiectul de lege al lui Dragnea și Carmen Dan prin care protestele sunt pedepsite cu închisoarea până la 7 ani! Reacția societății civile

* Firea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul Familiei, unde statul plătește 500.000 de euro anual. Ofertele RAAPPS pentru sediu gratis au fost considerate „necorespunzătoare“

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

Dezastru: România, în pericol iminent să piardă miliarde din PNRR pentru căile ferate, după ce Grindeanu a anulat licitația pentru 12 trenuri cu hidrogen! Bătaia de joc a PSD a făcut ca nicio firmă să nu depună oferte

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

* Spânzuratul din sediul PSD: fost maistru militar, omul baronului Buzatu și al „deputatului Șaorma”. Își părăsise nevasta și „se încurcase” cu o colegă de partid. Era șef la pensionari, în trecut fusese trezorier la PSD Bârlad

* Peste 25.000 de morți după cutremure. În Turcia au început arestările. Erdogan se apără, încercând să evite propria-i prăbușire

6 COMENTARII

  • Nu sunt hoti. Madam Balon a sustinut ca rusii au vrut sa ne restituie tezaurul insa Basescu s-a opus. Ce ticalos ordinar marinarul, ma mir cum nu l-au linsat aia de la Latrina3 pentru asemenea fapta.

   • Chiar crezi asa ceva? Eu nu. Romania a cerut inapoi Tezaurul inca din 1992 cind a insistat sa fie creata Comisia de negociere cu Rusia. Comisiile s-au reunit de citeva ori, dar rusii s-au fofilat si de atunci trag de timp. Ai vazut pe rusi sa dea inapoi ceva ce au furat? Hotii de Tezaur!

 1. Eu ma intreb de ce lumea libera nu a declarat la unison Rusia Stat Terorist.De ce nu au fost expulzati toti asa-zisi diplomati si ambasadori,in realitate retea de spioni si spionaj,de diversiune pe teritoriul altor state.Ma intreb cum de Sosoaca nu e arestata pentru subminarea ordinii de stat,afilierea cu grupari teroriste.Cred ca lumea libera inca nu s-a trezit cu adevarat,daca acete lucruri inca se intampla sub ochii nostri.

 2. Diana Iovanovici-Șoșoacă
  Ocupație: agent de influență rus
  Nume de cod: Prințesa Răzbelnică, Spaima Mâțelor
  Stil de luptă: de-a dura, cu urlete și țipete
  Activități preferate: proferarea de minciuni și exagerări, „adevăruri” spuse pe jumătate sau scoase din context, manipulări grețoase
  Realizări: câștigatoare a concursului „Cine urlă mai tare: eu sau alarma?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.