miercuri, mai 29, 2024
AcasăNewsFirea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul...

Firea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul Familiei, unde statul plătește 500.000 de euro anual. Ofertele RAAPPS pentru sediu gratis au fost considerate „necorespunzătoare“

-

Gabriela Firea a închiriat, pentru 500.000 de euro pe an, un etaj întreg la World Trade Center ca să servească drept sediu pentru Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, relevă jurnalistul Răzvan Chiruță, autorul unei anchete în PressHub.ro. Banii sunt plătiți din bugetul public.

Noul minister, pe care PSD l-a creat special în Guvern ca să i se ofere un portofoliu și Gabrielei Firea – aceasta rămăsese pe dinafară la împărțirea posturilor deoarece n-a vrut să se bage la ministere grele precum cel al Muncii –, s-a populat deja cu 481 noi angajați. Firea mai poate angaja încă aproape 200 de inși, până la completarea stufoasei scheme de personal de 677 locuri. Însă asta nu e tot, mai sunt încă 393 de posturi la diverse instituții, tot bugetare, trecute în subordinea Ministerului Familiei, precum și încă 284 de locuri la instituții publice finanțate „din venituri proprii și subvenții“.

În fapt, e o repetare a schemei de la Primăria București, în perioada 2016-2020, când Firea a înființat aproape 20 de companii municipale ca să creeze sute de posturi de conducere bine plătite pentru clientela sa. În total, consoartei primarului de la Voluntari, Florentin Pandele, coaliția PSD-PNL i-a pus la dispoziție o schemă de peste 1.350 de posturi plătite de la bugetul public.

RAAPPS a propus Ministerului Familiei mai multe variante de sedii, dar Gabriela Firea le-a refuzat pe toate, considerând că nu sunt adecvate pentru măreția instituției pe care o patronează. Așa că a ales să plătească 500.000 de euro pe an pentru un etaj la World Trade Center.

- Advertisement -

Ca de obicei, Firea nu se uită la banii publici când e vorba de cheltuieli. Pe lângă cei 32.400 de euro pe lună fără TVA reprezentând chiria etajului, Ministerul Familiei plătește și 60 de euro fără TVA pentru fiecare loc de parcare!

Reprezentanții ministerului au relatat, în răspunsul dat PressHub pe acest subiect, cât de greu le-a fost până să se mute la World Trade Center, instituția fiind nevoită să-și desfășoare activitatea în două sedii diferite puse la dispoziție de RAAPPS: „Din păcate, Secretariatul General al Guvernului și RAAPPS nu au putut identifica o locație aflată în administrarea statului care să corespundă. Din acest motiv, recomandarea a fost închirierea unui spațiu adecvat de pe piața publică. Menționăm că până la închirierea sediului din Piața Montreal nr. 10, Ministerul a funcționat cu greu în două locații diferite puse la dispoziție în baza unui contract cu RAAPPS“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Emil Constantinescu, odă penibilă adusă celui care, prin diversiunile sale, a trimis minerii să-i devasteze facultatea! „Răzvan Theodorescu i-a inspirat pe alții în momente grele, a rămas o lumină”. Explicația: sinecura numită Institutul Levantului!

* EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

* Avertismentul unui constructor român: la noi va fi mult mai rău la un cutremur. De când rușii ne-au jefuit industria siderurgică, în construcții se folosește oțel casant rusesc de proastă calitate, exact ca-n Turcia

* Delir conspiraționist năucitor după cutremurul din Turcia. Concluzia unor români: totul a fost pus la cale de SUA și NATO, ca să-l răstoarne pe Erdogan!

* Dezastru: România, în pericol iminent să piardă miliarde din PNRR pentru căile ferate, după ce Grindeanu a anulat licitația pentru 12 trenuri cu hidrogen! Bătaia de joc a PSD a făcut ca nicio firmă să nu depună oferte

* De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* „Taxa de solidaritate” a PSD va băga pe pierdere marile companii ale României, inclusiv Dacia și Ford, care au zeci de mii de angajați și aproape jumătate din exporturile țării! Demonstrația economistului Cristian Păun

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

* Triumful lui Iuliu Maniu asupra torționarilor săi. Pelerinaj la Sighet și Bădăcin. O magnifică lecție de istorie, pe urmele marelui Om

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -