VIDEO. Fost ministru al Apărării din Moldova: „Mai sunt în România – nu doar domnul ministru Dîncu – care fac jocul Rusiei. Cunoaștem tactica asta, așa fac întotdeauna rușii“

4
2033
Anatol Șalaru - Vasile Dîncu

Vasile Dîncu face jocurile Rusiei atunci când încearcă să ridiculizeze avertismentele lansate de Maia Sandu și Volodimir Zelenski privind o iminentă încercare de puci violent la Chișinău, acuză Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării și al Transporturilor în Republica Moldova. Cetățean român, acesta avertizează că Dîncu nu este singurul din România care face jocurile rușilor.

Într-un interviu acordat postului de radio Europa FM, Anatol Șalaru (61 de ani) a vorbit pe larg despre situația din Moldova, despre implicarea profundă a Rusiei în această țară și despre relațiile cu România. Fostul ministru al Apărării de la Chișinău spune că Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a trimis la toate cancelariile statelor aliate și partenere informațiile privind planul Rusiei de a răsturna conducerea democratică a țării printr-o lovitură de stat violentă.

Diplomat, politicianul moldovean a spus că, deocamdată, e bine că Marcel Ciolacu, al treilea om în stat, a dat o declarație de susținere pentru regimul democratic de la Chișinău: „E bine că Marcel Ciolacu a făcut aceste declarații, așteptăm să vedem ce spun și premierul, și președintele”. Asta, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au rămas muți – România, teoretic cel mai apropiat aliat al Moldovei, n-a avut nicio reacție după ce s-a aflat că Rusia pregătește lovitura de stat la Chișinău.

În schimb, la București a vorbit Vasile Dîncu (61 de ani), fost vicepremier și ministru al Apărării din România, membru de top al PSD, partid aflat la guvernare. Acesta a aruncat în derizoriu declarațiile Maiei Sandu, spunând că Rusia nu e interesată să schimbe puterea la Chișinău și că președinta Moldovei face aceste afirmații doar ca să atragă atenția și simpatia asupra sa, fiind în scădere de popularitate.

Această poziție absolut surprinzătoare a lui Dîncu, politician care e considerat „eminența cenușie“ și „strategul“ PSD și, deopotrivă, foarte apropiat de structurile de forță ale statului român, a dat suflat vânt în pânzele propagandei rusești, care susține exact același tip de narativ.

Anatol Șalaru spune că se aștepta la o asemenea situație pentru că declarațiile lui Dîncu se încadrează în strategia obișnuită a Rusiei. El a adăugat, pe parcursul interviului, că e foarte probabil ca, în perioada următoare, partidele oligarhilor Ilan Șor și Igor Dodon să fie scoase în afara legii, deoarece există nenumărate dovezi că sunt finanțate din exterior și servesc interese străine (rusești) în țară.

Iată declarațiile fostului ministru al Apărării din Moldova legate de afirmațiile făcute de Vasile Dîncu.

Anatol Șalaru: „Așa fac întotdeauna rușii, găsesc pe cineva care să spună că «uite, nu există problema asta, există doar îngrijorarea lor de a nu pierde puterea‘“

  • „Face parte și asta din tactica rusească de a arunca în derizoriu anumite situații care sunt foarte grave. Și eu pot să vă spun că am văzut documente cu planul de acțiune al lui Șor, care presupunea crearea unor tribunale populare, crearea unui Guvern popular, de alternativă… Mai sunt în România – nu doar domnul ministru Dîncu – care nu cunosc situația din Republica Moldova și fac jocul Rusiei. Nu sunt alegeri anul acesta și n-ar trebui să-i îngrijoreze pe cei de la PAS (partidul de guvernare în Moldova care o sprijină pe Maia Sandu – n. red.) despre ce se va întâmpla peste aproape 3 ani. Probabil că-i interesează despre ce se întâmplă acum. Iar Maia Sandu are de departe cele mai mari șanse de a câștiga un nou mandat prezidențial.”
  • „Da, cunoaștem tactica asta. Eu vreau să vă spun că așa fac întotdeauna (rușii – n. red.), găsesc pe cineva care să spună că «uite, nu există problema asta, există doar îngrijorarea lor de a nu pierde puterea».”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

* Destinul României în afara UE și a NATO: „Ocupație rusească, orașe bombardate, violuri, răpiri, torturi, gropi comune” / „Toți românii pro-europeni ar fi fost declarați «naziști»”

* Monstruos: Bode și Ciucă promovează proiectul de lege al lui Dragnea și Carmen Dan prin care protestele sunt pedepsite cu închisoarea până la 7 ani! Reacția societății civile

* Firea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul Familiei, unde statul plătește 500.000 de euro anual. Ofertele RAAPPS pentru sediu gratis au fost considerate „necorespunzătoare“

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

* Spânzuratul din sediul PSD: fost maistru militar, omul baronului Buzatu și al „deputatului Șaorma”. Își părăsise nevasta și „se încurcase” cu o colegă de partid. Era șef la pensionari, în trecut fusese trezorier la PSD Bârlad

* Peste 25.000 de morți după cutremure. În Turcia au început arestările. Erdogan se apără, încercând să evite propria-i prăbușire

4 COMENTARII

  1. Dincu este un filorus care a particiat la intalniri bolsevice. PSD insusi ca partid este tagma hotilor si jefuitorilor cu mentalitate comunista. Oare cum a ajuns asta ministru al apararii si a fost lasat sa faca declaratii imbecile care ne-au creat probleme in raport cu partenerii NATO? Inseamna ca serviciile romanesti sunt capusate de rusi care lasa ca astfel de personaje sa ajunga in posturi cheie. De ce le mai platim serviciile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.