marți, februarie 27, 2024
AcasăDezvăluiriVIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. "Ți-e sete, Bartolomeu,...

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

-

Preotul Longhin Jar, noua vedetă a televiziunilor de propagandă România TV și Antena 3, este un personaj insalubru, care aruncă blesteme, într-un limbaj spurcat, chiar din biserica sa din Bănceni, localitate ucraineană situată între Cernăuți și granița cu România. Principala țintă a mizeriilor scoase pe gură de propagandistul cu sutană al Moscovei: Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, „vinovat” de a fi recunoscut în 2018 Biserica independentă a Ucrainei, care s-a rupt astfel de Moscova.

Se numește Mihail Jar, dar i se spune părintele Longhin Jar (57 de ani). Este întemeietorul Mănăstirii Bănceni, fost stareț al acesteia, actualmente mitropolit de Bănceni.

Este vedeta acestui început de an pentru propaganda mincinoasă și agresivă a Moscovei, manifestată mai ales prin România TV și Antena 3. Televiziunile oligarhilor penali Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță l-au prezentat pe Longhin Jar, mai ales prin propagandiștii-șefi Victor Ciutacu și Mihai Gâdea (primul având mamă rusoaică și tată școlit în fosta URSS), drept o victimă a prigoanei dezlănțuite de Guvernul Ucrainei pe criterii etnice.

Minciuni sfruntate, dat fiind că majoritatea celor 40 de preoți cărora le-a fost retrasă cetățenia sunt de etnie ucraineană. În realitate, singurul criteriu pe baza căruia au fost pedepsiți cei 40 de preoți a fost propaganda agresivă făcută de aceștia Rusiei putiniste, căreia i se și închină. Toți aparțin Bisericii Ortodoxe Ruse din Ucraina și se roagă la slujbe pentru sănătatea Patriarhului Kirill, teroristul care binecuvântează bombele, rachetele și dronele rusești cu care este terorizată Ucraina.

- Advertisement -

Regimul de la Kiev nu are nimic cu preoții români care-și văd de slujbe și nu fac propagandă putinistă!

În urmă cu două săptămâni și ceva, de Crăciunul ortodox de rit vechi, agentul rus Longhin Jar a ținut un discurs de o violență extremă, chiar în biserica sa, în fața enoriașilor. Vorbele sale spurcate l-au țintit pe Patriarhul Bartolomeu I de la Constantinopol (82 de ani), cea mai înaltă față bisericească a ortodoxiei, căruia i se mai spune și „Papa ortodox”.

Ura agentului rus Longhin Jar față de Patriarhul Bartolomeu I s-a dezlănțuit după ce, în 2018, „Papa de la Constantinopol” a recunoscut Biserica Ortodoxă Kieveană, cea care a refuzat să se mai închine Moscovei. Longhin Jar n-a vrut să treacă la această Biserică națională a Ucrainei, ci a rămas fidel Moscovei, continuând să slujească în Biserica Ortodoxă Rusă din Ucraina (care până luna trecută s-a numit, derutant, Biserica Ortodoxă Ucraineană).

Chiar și după invadarea Ucrainei de către trupele Rusiei putiniste, Longhin Jar a continuat să slujească febril Moscova și să saboteze Kievul. El se numără printre cei mai fanatici propagandiști ai puterii invadatoare, îndemnându-și enoriașii să nu participe la războiul de apărare a țării.

- Advertisement -

Precizare importantă: în nordul Bucovinei și ținutul Herța slujesc zeci de preoți români, în limba română. Regimul de la Kiev n-a luat nicio măsură împotriva majorității dintre ei, chiar dacă unii sunt arondați Bisericii Ortodixe Ruse din Ucraina. Motivul: cei mai mulți și-au văzut de sujbe și nu au făcut propagandă putinistă agresivă, precum infamul Longhin Jar.

VIDEO: Dezlănțuirea drăcească a împielițatului Loghin Jar

Discursul dement al agentului rus Longhin Jar

„Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

* „Nesăturaților de sângele creștinesc! Vi-e sete… Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Cât rău ai adus în țara noastră și în Biserica noastră, dorindu-ți slavă și să fii mare, jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

* „Poate ți-a mai dat Dumnezeu două zile de pocăință, să ceri iertare de la Cer, de la Pământ și să poți pieri, fiară sălbatică ce ești! Care știi să sfâșii Biserica lui Hristos, nu să-i vindeci rănile pe care le-au făcut comuniștii și ateiștii!”

* „Ăștia sunteți voi, domnilor patriarhi spurcați, blestemați și vânduți lui Sătana și lui Antichrist! De asta vreți să-l încoronați pe Antichristul, pe Sătana? Noi rămânem cu Hristos, rămânem cu tatăl, cu Fiul, cu Duhul Sfânt. Rămânem… Și nu va trebui să suferim, fraților, nu vă temeți! (…)”

„Se bucură împielițatul diavol de sângele care curge pe buze, pe labele lui, pe picioare, pe pieptul lui! Este plin de sânge Batolomeu, spurcatul, ereticul și ucigașul de creștini adevărați!”

* „S-au înrăit toți. S-a ridicat Sinagoga împotrivă, așa cum s-au ridicat și aceștia, Bisericile fărădelegii, ale lui Bartolomeu, care… Cel mai mare ucigaș de suflete, de creștinism este Bartolomeu de la Constantinopol, de unde trebuia să iasă lumina.”

* „Pentru răutatea că n-a putut să ajungă Papa ortodocșilor, ca să fim toți sub un blestem eretic al ecumenismului, a pornit război împotriva adevăratei credințe a lui Hristos. Și se bucură… se bucură împielițatul diavol, în carnea și oasele lui, de sângele care curge pe buze, pe labele lui, pe picioare, pe pieptul lui! Este plin de sânge Batolomeu, spurcatul, ereticul și ucigașul de biserici, de Hristos și de creștini adevărați! (…)”

„Vor să fiu judecat pentru aceste cuvinte. Nu mă căiesc deloc cu dânsele!”

* „Desigur, oamenii aceștia prin oameni Îl prigonesc pe Dumnezeu. Cu adevărat, lupta nu este cu omul, fraților! Lupta este cu Dumnezeu. Ei se supără când le spun că au început război cu Dumnezeu, cu Biserica și cu credința și vor să fiu judecat pentru aceste cuvinte. Nu mă căiesc deloc cu dânsele!”

* „Voi, prin noi, prin Biserica canonică a lui Dumnezeu, vreți să vă luptați cu Dumnezeu față-n față. Nu vă merge! Nimeni n-a putut să-l biruie pe Dumnezeu. El este plin de milă, de dragoste, de îndurare, de îngăduință, El așteaptă întoarcerea păcătosului, dar până la o vreme!”

„Tăcem mai departe? Tăcere drăcească?”

* „Știți că am rămas, cum s-ar spune, fără mitropolitul Bucovinei, pentru că i s-a luat jucăria și trebuie să fie deportat din Ucraina. «Voi bate păstorii să se împrăștie oile». Avem deja aproape 40 de arhierei care sunt lipsiți de cetățenia ucraineană și va depinde în curând ce va face cu ei. Fără judecată, fără de-a arăta ceva, o învinuire… absolut nimic.”

* „Aseară m-au sunat și mi-au spus: «Încă este lista 50 de arhierei care mergeți în continuare». Atunci ce facem cu Biserica noastră? Dragi preoți, dragi creștini ai Bisericii noastre canonice ortodoxe ucrainene, tăcem mai departe? Tăcere drăcească? Or ar trebui să spunem «Sunteți 80 de procente din Biserica canonică ortodoxă din Ucraina»?”

„Nu se pot sătura să beie sângele creștinesc! De când ucid, sfarmă, rup ușile la biserici, le taie, ucid creștinii…”

* „Au venit ăștia să-și bată joc de sfințenia noastră, de sfinții părinți?! Acești oameni care nu se pot sătura să beie sângele creștinesc?! De-atâția ani, fraților, de când ucid, sfarmă, rup ușile la biserici, le taie, ucid creștinii – și totul este bun, nu-i judecată, nu-i pedeapsă, nu-i nimic.”

* „Trăim într-o țară care-și apără dreptul oamenilor, al creștinilor și al cetățenilor Ucrainei sau venim să-i omorâm, să distrugem țara din mijlocul ei?”

* „Vrem să-L slujim pe Dumnezeu într-o Biserică dreaptă, curată, canonică, neștirbită, nu într-o Biserică politică unde să jucăm, să cântăm câtece curvești și patriotice în Biserica lui Hristos! Biserica lui Hristos este casă de rugăciune pentru toate neamurile, nu-i casă de dansuri, de petreceri, de jocuri!”

„Aici trebuie să vii, omule, în genunchi, plângând, târându-te pe coate și pe genunchi! Moartea este un câștig, este biruință!”

* „Aici trebuie să vii, omule, în genunchi, plângând, târându-te pe coate și pe genunchi înaintea Sfântului Altar! La aceasta vă chem. Și rog toți preoții să gândească bine, pentru că ăștia vor să-și bată joc – antichriștii, sataniștii, masonii spurcați, sioniștii, ei doresc să înceapă iar lupta pe care-au început-o cu Hristos.”

* „Rog pe ortodocșii mei adevărați din toată lumea, din toate țările: păstrați credința ortodoxă, dreaptă și sfântă! Nu vă vindeți! Asta au căutat-o în 16, la Sinodul din Creta, s-o facă, și de atunci cu răutate fierbe-ntrânșii… fierbe-ntrânșii, că așa îi frământa Satana atunci: «Cum să-ndemni la moarte?». Apoi căuta: «Cum să-i tăiem capul Sfântului Ioan Botezătorul, să-l dăm la moarte pe el?». Așa caută și pe creștini, astăzi, să-i deie la moarte. Și ei nu știu că moartea este un câștig, dragii mei, pentru cei care cred în Hristos! Moartea este biruință! Hristos a biruit moartea și a înviat și S-a înălțat la Ceruri. Voi vă temeți de moarte? Trebuie să trecem prin asta! Nu depinde când și cum.”

„Toate țările ortodoxe adevărate, nu cei care s-au vândut”

* „Una te rog, Doamne, pentru toată lumea ortodoxă, pentru copiii mei ortodocși, pentru țara mea ortodoxă și pentru tote țările ortodoxe adevărate, nu cei care s-au vândut: mă rog să ne ierți, Doamne, și să ne ajuți să nu Te vindem.”

* „Suferă Biserica, suferă Ucraina, suferă creștinii noștri, dar cel mai tare mi-e milă de bătrânii noștri arhierei. Părinții noștri scumpi și dragi, să vă deie Dumnezeu putere – cei care astăzi sunt târâți pe drumuri, lipsiți de cetățenie ucraineană și vreau să-i deporteze în alte țări.”

* „Noi îl recunoaștem și-l vom recunoaște pe mitropolitul Venetie ca mitropolit al Cernăuților și-al Bucovinei și cel care este în Sinodul Bisericii noastre ucrainene.”

VIDEO: O altă înregistrare a orgiei verbale marca Longhin Jar

Bartolomeu I – primul patriarh, după mai bine de 1.000 de ani, care a asistat la „înscăunarea” unui Papă

Născut la 29 februarie 1940 (își serbează ziua o dată la 4 ani!), Bartolomeu I este, din 2 noiembrie 1991, cel de-al 270-lea patriarh ecumenic al Patriarhiei de Constantinopol. Poartă titlul oficial de „arhiepiscop de Constantinopol, Noua Romă și patriarh ecumenic” și este considerat succesorul Sfântului Apostol Andrei, „primul între egalii săi” în raport cu conducătorii Bisericilor Ortodoxe.

Are dublă cetățenie, greacă și turcă, și aparține minorității grecești din Turcia. Locuiește la Istanbul (vechiul Constantinopol) și slujește în limba greacă.

Ales în fruntea Bisericii Ortodoxe în urmă cu 32 de ani, Patriarhul Bartolomeu I s-a implicat în apropierea dintre oameni și biserici, pentru ecumenism și dialog inter-religios.

O delegație condusă de el a fost primită, pe 30 iunie 2005, de către Papa Benedict al XVI-lea la Vatican. Vizita de răspuns la Patriarhia Ecumenică a avut loc pe 30 noiembrie 2006, la sărbătoarea Sf. Andrei. Ambele părți au semnat cu această ocazie o declarație.

Patriarhul Bartolomeu I asistat la slujba de inaugurare a pontificatului Papei Francisc, la Roma, fiind, după mai bine de 1.000 de ani, primul patriarh ortodox care a luat parte la un astfel de eveniment, lucru deosebit de apreciat în mass-media internațională.

Papa Francisc și Patriarhul Bartolomeu I

Bartolomeu I: „Sunt o țintă a Moscovei”. Longhin Jar confirmă știrea!

Anul trecut, pe 3 martie, la o săptămână de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, Bartolomeu I a dezvăluit că a efectuat o vizită la consulatul ucrainean din Istanbul, pentru a-şi exprima sprijinul faţă de această ţară.

Patriarhul Constantinopolului, demnitarul cu cel mai înalt rang în rândul Bisericii Ortodoxe, a declarat atunci că a devenit „o ţintă pentru Moscova”, informa Agenția France Presse (AFP).

„Patriarhia noastră şi eu însumi, ca persoană, am devenit o ţintă”, a declarat Patriarhul Bartolomeu I într-un interviu acordat postului de televiziune CNN Turk.

Atribuirea de către Patriarhia ecumenică a Constantinopolului, al cărei sediu se află la Istanbul, a statutului de „Biserică autocefală” – adică independentă – pentru Biserica Ortodoxă Kieveană (noua biserică națională din Ucraina) a nemulţumit Rusia atât de mult, încât această ţară și-a propus să-l pedepsească, a explicat Bartolomeu I.

„Vedem astăzi cât de mare dreptate am avut atunci când am acţionat astfel. (…) Ne-ar plăcea totuşi ca statul şi Biserica rusă să nu arate atât de multă animozitate, faţă de mine şi de Patriarhie, şi să accepte această decizie”, a adăugat el.

„Dar nu este cazul, Patriarhia şi eu însumi, ca persoană, am devenit o ţintă”, a mai spus patriarhul ecumenic al Constantinopolului.

Patriarhul Bartolomeu I a încercat zadarnic să-l aducă pe calea cea bună pe KGB-istul Kirill

Bartolomeu I a dezvăluit că a efectuat o vizită la consulatul Ucrainei din Istanbul pentru a-şi exprima sprijinul faţă de această ţară şi că a purtat o discuţie prin telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Ne-a cerut să ne rugăm, iar noi vom face bucuroşi acest lucru. El dă un exemplu pentru poporul său. Ei nu vor să se predea şi au dreptate. De ce ar renunţa la libertatea lor în faţa ocupanţilor?”, a adăugat Bartolomeu I.

Vorbind despre preşedintele rus şi invadarea Ucrainei, Patriarhul ecumenic al Constantinopolului a declarat: „Vladimir Putin este foarte inteligent, foarte dinamic. Cum a putut să ia o astfel de decizie? Acum toată lumea îl detestă”.

Preotul Longhin Jar ține să confirme știrea dată de Bartolomeu I: înjurându-l scârbos pe Patrairhul ecumenic al Constantinopolului, arată că acesta chiar a devenit o țintă a Moscovei. Agentul rus din Bănceni doar își execută misiunea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

„Lista rușinii”: cei 19 europarlamentari care au votat pro-Rusia. Maria Grapini a pus România lângă extremiștii din alte 10 țări, care au votat împotriva înființării Tribunalului Internațional pentru crimele Rusiei în Ucraina

BOR îi plesnește pe Gâdea și Ciutacu și demolează propaganda rusă de la Antena 3 – RTV: „Preoții comunităților de etnie română” aparțin de Biserica Rusă! Sunt condamnați cei care „încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă”

Șocant: ministrul Justiției a anunțat deja sentința așteptată pe 7 februarie într-un proces! „Asta a fost convingerea mea din discuţii din afara cadrului statal, de aceea am precizat că e vorba de surse neoficiale“

Lovitura de palat din PNL. Vîlceanu: „Eu și Cîțu am pierdut funcțiile în urma unui puci organizat de Bode și Ciucă. Bode m-a amenințat direct: «Văd că ții cu tot dinadinsul să intri în rahat»”

Rețeta toxică „PSD la infrastructură”: o șosea începută în 2011 a fost inaugurată de Cuc deși nu era gata, apoi Guvernul Dăncilă a reziliat contractul. Când firma a fost repusă în drepturi, intrase deja în insolvență

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Decimarea mercenarilor Wagner: din 50.000 de combatanți au mai rămas 10.000, după bătălia pentru Soledar. Restul au fost uciși sau au dezertat

Bișnița cu bilete TVR la Mondialul din Qatar avea dimensiuni industriale: 712 bilete, în valoare de 200.000 de euro! Bișnițarul-șef Oprean mințise că a luat „doar” 64. Conducerea TVR i-a făcut plângere penală

Șoc la Pro Arena: Mihai Mironică și Ioana Cosma rămân fără emisiune, producătorul e concediat, redactorul-șef demisionează

- Advertisement -

7 COMENTARII

  • Putinist, când Mitropolitul Longhin a întrerupt pomenirea lui Kiril încă din 2016 și a Mitropolitul Onufrie a întrerupt pomenirea lui Kiril?
   Ny vă băgați în teologie că vă depășește, dacă ați știi Canoanele Sfinților Apostoli care sunt cârma tuturor Bisericilor ortodoxe, acolo sunt reguli de urmat exact cum scrie si în Sfânta Scriptură

 1. Voi, jiariștilor știți teologie? Ați citit Pidalionul original 1841? Biserica ”Ortodoxă” Autonomă Ucraineană este una SCHISMATICĂ ERETICĂ! Nu este recunoscută de unele Patriarhii ortodoxe! Nu este recunoscută de Patriarhia Ierusalimului etc.

 2. Domnule Grigore Cartianu ati merita sa fiti anchetat pentru i stigare la ura si sa fiti pedepsit aspru in public pentru afirmatiile calomnioase pe care le spuneti.
  Ce dovezi aveti cand sustineti ca parintele Longhin este propagandist si Putinist? Ati ascultat cu atentie predica? Ati spus ca este un personaj insalubru.
  Vorbiti cuvinte care vi se atribuie si nu ar trebui sa acuzati un cleric mai ales ca nu aveti competenta necesara.
  Documentati-va inainte sa luati apararea patriarhului Bartolomeu si sa sustineti autocefalia Ucrainei. Cum puteti sustine dumneavoastra cand nu sunteti cleric si nu reprezentati BOR iar pe langa BOR si alte biserici autocefale nu recunosc autocefalia Ucrainei. Or fi si ei putinisti, nu?
  Dar cum de scrieti cu atata ura la adresa parintelui, dar ati omis sa spuneti ca a fost arestat parintele zilele acestea?
  Nu stiu cine v-a dat dreptul sa fiti jurnalist, dar ar trebui sa vi-l retraga pentru acest articol.
  Sa va fie rusine pentru proasta pregatire si pentru ca sunteti un pupincurist american.

 3. Rusine sa va fie pentru acest articol mincinos si pervers. Mi se face scarba pentru minciunile pe care le citesc. Ziarist de doi bani care ai scris acest nemernic de articol! Individule grigore cartianu , te-ai dat de partea satanei. Preotul Longhin Jar e aproape ca un sfant! Dar voi prin minciunile si prigoana asupra lui il ajutati sa devina sfant! Dumnezeu sa-l ocroteasca pe deosebitul si minunatul parinte Longhin Jar!
  Voi vedeti ce chip are Bartolomeu? I se citeste rautatea pe fata, parca are chipul Satanei! Dumnezeu sa ne fereasca de astfel de oameni! Doamne ajuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -