Opriţi-o pe demolatoare! Savonea calcă în picioare justiţia la vârf şi asmute „buldogii” pe Înalta Curte

1
1968

Şefa CSM devine un pericol tot mai mare pentru stabilitatea sistemului judiciar. Intervenţiile sale în scopul producerii de tensiune în interiorul aparatului de justiţie s-au intensificat în ultima vreme, deşi de la început de când a ajuns în funcţie a servit cauza caracatiţelor politice de tip PSD-ALDE.

Condamnarea lui Liviu Dragnea pare s-o fi scos din sărite pe Lia Savonea, care acţionează acum tot mai apăsat în direcţia destabilizării sistemului judiciar. Rămâne de o gravitatea imensă pentru poziţia pe care o ocupă înccercarea de a o impune la şefia Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SS-Gestapo) – instrumentul creat de mafie pentru distrugerea justiţiei din interior – pe Adina Florea, cel mai ilustru exemplu de incompetenţă şi supuşenie politică.

Savonea se comportă de parcă are misiune să distrugă filonul curat al justiţiei. Încăpăţânarea sa a produs reacţie adversă în interiorul CSM, acolo unde 7 magistraţi oneşti au creat deja o baricadă a apărării sănătăţii sistemului. Dar Lia Savonea nu se opreşte. Trece la atacuri şi mai decreierate. Ultimul: asmute Inspecţia Judiciară împotriva Înaltei Curţi, reduta pro-justiţie care i-a condamnat pe politicienii corupţi, ultimul pe listă – Liviu Dragnea.

Şefa Înaltei Curţi a răbufnit

Cristina Tarcea, președintele Curții Supreme, o acuză pe Lia Savonea, președintele CSM, că vrea să trimită Inspecția Judiciară în control pentru că vrea să scape de votul său în plenul CSM.

”Doamna Savonea are încredere în opiniile juridice ale domnilor Stan și Deliorga. Eu am încredere în experiența în drept a domnilor Morar și Pivniceru. Doamna Savonea tânjește de mult la revocarea conducerii Înaltei Curți pentru a numi în loc persoane mai puțin predispuse la independență față de dânsa. Cât despre Inspecția Judiciară, tocmai CSM a constatat recent o acțiune disciplinară lovită de nulitate absolută față de mine, adică abuzivă. Realitatea este că până în septembrie am drept de vot în CSM, vot pe care nu-l poate controla și de care vrea să scape”, a declarat Tarcea pentru G4Media.ro.

Lia Savonea provoacă haos inventând acuzaţii

Președinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat vineri că va trimite Inspecția Judiciară (IJ) în control la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) după ce Curtea Constituțională (CCR) a admis conflictul privind completurile specializate pe corupție, susținând că este nevoie de o analiză a ”responsabilității conducerii instanței supreme”.

”În calitate de președinte al CSM voi convoca Secția pentru Judecători în vederea analizării responsabilității conducerii instanței supreme, cel mai probabil printr-un control al Inspecției Judiciare (…) Responsabilitatea formulării propunerii de constituire a completurilor specializate revenea președintelui instanței supreme sau vicepreședintelui care a coordonat activitatea în materie penală (…) Este al doilea conflict de natură constituțională, efect al nerespectării dispozițiilor legii de către conducerea acesteia, cu efecte asupra drepturilor părților la un proces echitabil.. Conduita managerială a instanței supreme trebuie să aibă un grad de exigență și rigoare la un standard ridicat. În orice caz, nu mai scăzut decât în cazul tribunalelor sau curților de apel din România”, a declarat Lia Savonea, într-o conferință de presă la CSM.

Decizia șefei Consiliului Superior al Magistraturii vine după ce Curtea Constituțională a admis miercuri, cu majoritate de voturi, conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție privind completurile specializate pe corupție de la Instanța Supremă.

Cei 7 magnifici anti-SS rezistă

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânat, miercuri, pentru a patra oară, tot din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi se afla validarea Adinei Florea ca șef al Secției de anchetare a magistraților.

Ultimele trei ședințe ale plenului Consiliului Superior al Magistraturii au fost amânate tot din lipsă de cvorum. Cea mai recentă amânare a fost luni.

Disperată s-o numească pe Adina Florea şefă a SS-Gestapo, Lia Savonea a reunit, luni, CSM pentru a fi votată şefia secţiei, dar şedinţa n-a fost validă din lipsă de cvorum.

Blocajul întru protejarea justiţiei a fost posibil graţie celor „7 magnifici de la CSM”, judecători şi procurori care au refuzat să participe la un simulacru de şedinţă gândită special pentru impunerea Adinei Florea la şefia SS-Gestapo.

Șapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului, care nu au participat la aceste ultime trei ședințe și prin urmare acestea au fost amânate, au cerut public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.

Aceștia au cerut și organizarea unei dezbateri publice asupra activităţii Secţiei întrucât, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Comisia de la Veneția și GRECO ar fi solicitat autorităților române desființarea acestei Secții, considerându-o un instrument suplimentar pentru intimidarea și exercitarea unor presiuni asupra judecătorilor și procurorilor.

Birchall îi ţine piept şefei CSM

Singura persoană cu poziţie-cheie în sistem care continuă să apere magistraţii independenţi şi să fie împotriva SS-Gestapo este Ana Birchall, ministrul Justiţiei.

Luni, după ce Lia Savonea a turbat de nervi că n-a putut ţine şedinţa CSM de votare ca şefă a SS-Gestapo a Adinei Florea, Birchall a pus-o la punct pe Savonea. Birchall este o pro-americană convinsă, fiind atacată chiar în propriul partid de oamenii Kremlinului care au ajuns la vârful PSD.

Întrebată dacă există tensiuni între ea și președintele CSM, Birchall a declarat:

Ana Birchall

”Vreau să vă spun că nu înțeleg tonalitatea asta de agresivitate. Eu sunt dispusă să las tot ce a fost în trecut, i-am spus (Liei Savonea – n. red.) că pentru mine colaborarea instituțională este normală, firească, dar agresivitatea, sau a se spune altceva decât este în realitate, nu am de gând să tolerez”.

Birchall a fost acuzată că boicotează ședințele CSM. Ministrul Justiției a mai spus că au fost situații în care a anunțat că nu poate participa la discuțiile din CSM pentru că trebuia să meargă la ședința de guvern.

 

CITIŢI ŞI:

Savonea, pericol public. Şefa CSM a adus justiţia în zodia blocajului total şi a rupt-o de Europa

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Adina Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

Război total Birchall – Savonea&Dăncilă. Cine va râde la urmă privind soarta „SS-Gestapo”?

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Blestemul lui Codrin Ștefănescu către PSD-iști: „Lașilor, m-ați trădat! Mi-ați arătat fața oribilă a ceea ce urmează să devenim curând”

Cântărețul Marcel Pavel către baronul Oprișan: „Frate drag, știu că ești un om de onoare. Respect!”

Alungat de la Congresul PSD, baronul Oprișan se răzbună pe Europa. „Numai Papa de la Roma nu ne-a făcut corupți!”

VIDEO. „Filme horror” la Congresul PSD: atacați de „forțele iadului”, luptă cu „monștrii răi” care „îi mănâncă pe oameni”

Ion Iliescu poate fi fericit: PSD are președinte executiv plătit de ruși. Escală misterioasă la Moscova

Conducerea PSD după Dragnea: Dăncilă – Teodorovici – Fifor. Șerban Nicolae și Codrin Ștefănescu au fost umiliți

Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

Rectorul Universităţii Central Europene: „Hotărârea cu care românii au stat în ploaie şi frig, ca să protesteze împotriva corupţiei, e un lucru bun pentru toată regiunea”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here