Savonea, pericol public. Şefa CSM a adus justiţia în zodia blocajului total şi a rupt-o de Europa

1
1613

Justiţia română a ajuns în cea mai neagră perioadă a existenţei sale de la accederea în Uniunea Europeană. Abia scăpată de presiunile lui Liviu Dragnea, ea trece acum printr-o nouă etapă: a blocajului total. Exponentul suprem al acestui gripaj dăunător este Lia Savonea, şefa CSM.

Sub conducerea Liei Savonea, CSM nu îşi mai exercită rolul constituţional. Practic, instituţia creată pentru a asigura independenţa şi buna funcţionare a sistemului judiciar nu mai funcţionează din cauza incapacităţii conducerii ei de a asigura o activitate normală.

Bogdan Licu, Ramona Săcărin (mama adoptivă) şi Sorina

Dimpotrivă, sub Savonea, justiţia e complet blocată şi cauzatoare de efecte distructive prin ricoşeu. Un exemplu este derapajul total al procurorului general Bogdan Licu, care inspirat probabil de activitatea nocivă a şefei CSM, a trecut în tabăra fărădelegii.

Licu şi-a folosit funcţia abuziv în cazul Sorina, încălcând drepturile civile ale unei familii care nu încălcase nicio lege. Practic, Licu a devenit unealta televiziunilor anti-justiţie aliate în ultimii doi ani şi jumătate cu camarila PSD-ALDE.

A patra şedinţă fără cvorum

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânat, miercuri, pentru a patra oară, tot din lipsă de cvorum. Ministrul justiţiei, Ana Birchall, a declarat că nu sunt tensiuni apocaliptice cu şefa Consiliului, Lia Savonea, dar că trebuie rezolvate problemele de comunicare instituţională.

Nu sunt tensiuni apocaliptice între Birchall şi Savonea. Ministrul Justiţiei şi-a exprimat public mâhnirea şi nemulţumirea că şi azi a venit ca să aibă de unde să plece fără să se poată merge pe o colaborare instituţională”, a declarat Ana Birchall, după amânarea şedinţei de azi.

„Agresivitatea sau maniera de a convoca plenul de pe o zi pe alta, în această manieră pe mine nu mă poate avea ca partener”, a adăugat ministrul justiţiei.

„Una e absentarea, una e boicotul. Din punctul meu de vedere, rolul important în a debloca această situaţie, acest rol îi revine preşedintelui CSM. E responsabilitatea preşedintelui CSM să caute cale de dialog, de consens”, a afirmat Ana Birchall.

Savonea nu recunoaşte criza

La sosirea în sediul CSM, Savonea a declarat că nu sunt tensiuni între membri, ci relații instituționale.

„Eu vă asigur că nu sunt tensiuni, că sunt relații absolut instituționale și nu se poate vorbi despre tensiuni. (…) Eu mă aștept să fie cvorum. Nu numai pentru validarea concursului de la Secția pentru investigare, ci și pentru rezolvarea situației de la INM și a unor colegi care au situații în așteptare”, a declarat șefa CSM, înainte de plen.

Lia Savonea a mai precizat că va discuta cu ceilalți membri pentru a vedea „care este calea de urmat” dacă nici a patra oară nu este întrunit cvorumul.

„Aștept colegii să vină în Consiliu să discutăm lucrurile astea. Mi se pare cel puțin ironic să impuți lipsa de dialog și în realitate să nu te prezinți la ședințe. Noi suntem deschiși la dialog, să ne spunem deschis. Din păcate, lucrul acesta nu se poate realiza”, a spus Savonea.

Cei 7 magnifici anti-SS rezistă

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânat, miercuri, pentru a patra oară, tot din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi se afla validarea Adinei Florea ca șef al Secției de anchetare a magistraților.

Ultimele trei ședințe ale plenului Consiliului Superior al Magistraturii au fost amânate tot din lipsă de cvorum. Cea mai recentă amânare a fost luni.

Disperată s-o numească pe Adina Florea şefă a SS-Gestapo, Lia Savonea a reunit, luni, CSM pentru a fi votată şefia secţiei, dar şedinţa n-a fost validă din lipsă de cvorum.

Blocajul întru protejarea justiţiei a fost posibil graţie celor „7 magnifici de la CSM”, judecători şi procurori care au refuzat să participe la un simulacru de şedinţă gândită special pentru impunerea Adinei Florea la şefia SS-Gestapo.

Șapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului, care nu au participat la aceste ultime trei ședințe și prin urmare acestea au fost amânate, au cerut public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.

Aceștia au cerut și organizarea unei dezbateri publice asupra activităţii Secţiei întrucât, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Comisia de la Veneția și GRECO ar fi solicitat autorităților române desființarea acestei Secții, considerându-o un instrument suplimentar pentru intimidarea și exercitarea unor presiuni asupra judecătorilor și procurorilor, relatează Digi24.ro.

CITIŢI ŞI:

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Adina Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

Război total Birchall – Savonea&Dăncilă. Cine va râde la urmă privind soarta „SS-Gestapo”?

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Blestemul lui Codrin Ștefănescu către PSD-iști: „Lașilor, m-ați trădat! Mi-ați arătat fața oribilă a ceea ce urmează să devenim curând”

Cântărețul Marcel Pavel către baronul Oprișan: „Frate drag, știu că ești un om de onoare. Respect!”

Alungat de la Congresul PSD, baronul Oprișan se răzbună pe Europa. „Numai Papa de la Roma nu ne-a făcut corupți!”

VIDEO. „Filme horror” la Congresul PSD: atacați de „forțele iadului”, luptă cu „monștrii răi” care „îi mănâncă pe oameni”

Ion Iliescu poate fi fericit: PSD are președinte executiv plătit de ruși. Escală misterioasă la Moscova

Conducerea PSD după Dragnea: Dăncilă – Teodorovici – Fifor. Șerban Nicolae și Codrin Ștefănescu au fost umiliți

Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

Rectorul Universităţii Central Europene: „Hotărârea cu care românii au stat în ploaie şi frig, ca să protesteze împotriva corupţiei, e un lucru bun pentru toată regiunea”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

 

1 COMENTARIU

  1. Doar lipsa de cvorum a CSM impiedica validarea cumetrei florea la ss, pentru ca acel aviz pe care l-ar da CSM pentru madama este consultativ, in consecinta si pozitiv, si negativ, daca este dat, florea si ajunge procuror-sef ss. Cata vreme validarea acestei florea va fi pe ordinea de zi a sedintei, nu va fi cvorum. Se pare ca nu exista in legea de organizare a CSM permisiunea ca ordinea de zi a unei sedinte sa poata fi suplimentata, asa cum guvernului i se permite, si-asa apar tot felul de nazbatii la sedinta de guvern, despre care anterior guvernul nu soptise o vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here