Avertismentul lui Tătaru: „Lipsa unor soluţii înaintea valului 5 nu ne scapă de răspundere. Cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie”

0
438
Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu au făcut gălăgie, în opoziție, timp de un an și jumătate, acuzând gestionarea iresponsabilă a pandemiei. Când au ajuns la guvernare au blocat toate măsurile, de frică să nu scadă în sondaje. FOTO: Inquam Photos/George Călin

Comportamentul Guvernului Ciucă și al președintelui Iohannis, care au blocat orice măsură cu doar câteva săptămâni înainte ca valul 5 al pandemiei de Covid să lovească România, stârnește mari îngrijorări în întreaga comunitate medicală. Până și fostul ministru liberal al Sănătății, Nelu Tătaru, a lansat un avertisment dur, declarându-se foarte îngrijorat de fuga de răspundere a decidenților politici. Acesta le-a atras atenția președintelui, premierului și ministrului de resort, Alexandru Rafila, că lipsa deciziilor nu-i va absolvi de responsabilități și explicații ulterior.

Valul 5 al pandemiei, cu varianta Omicron a Covid, a închis deja aproape tot Vestul Europei, unde se înregistrează un număr-record de cazuri. Până și China a recunoscut oficial că are sute de cazuri după aproape un an în care n-a mai raportat nimic, decretând lockdown total pentru un oraș cu 12 milioane de locuitori.

Întreaga comunitate medicală din România așteaptă cu groază valul 5, iar președintele Iohannis și Marcel Ciolacu guvernează cu ochii pe sondaje

În cursul zilei de miercuri, experta Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului de Sănătate Publică, a prezentat situația la zi, avertizând că e de așteptat un nivel fără precedent al infectărilor în țară și umplerea foarte rapidă a paturilor de terapie intensivă din țară.

În acest timp, Guvernul PSD-PNL a anulat orice măsură de stimulare a vaccinării – singura soluție care poate ameliora situația epidemiei în țară. Președintele Iohannis și șeful PSD, Marcel Ciolacu, sunt acuzați că guvernează cu sondajele în față, fugind de răspundere și temându-se de presiunea pe care o pun extremiștii AUR susținuți din umbră de propaganda Moscovei. Flagrantă în întreaga poveste este atitudinea particulară a doctorului Alexandru Rafila și a PSD, care timp de un an și jumătate au criticat vehement Guvernul, iar când au ajuns la putere n-au făcut absolut nimic – nici măcar cât se făcuse până atunci – pentru a îmbunătăți situația.

Medicul Nelu Tătaru, președintele liberal al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, a făcut un ultim apel la responsabilitate, avertizând că „e important să nu ne păcălim singuri”, scrie News.ro. Deși sunt semne că varianta Omicron a Covid ar fi mai puțin agresivă, faptul că este mai contagioasă anulează avantajul, explică doctorul. Vor fi mult mai mulți infectați, deci numărul celor care ajung în stare gravă nu se va micșora, iar primii loviți vor fi pacienții cu boli cronice: cardiovasculare, oncologice, respiratorii cronice etc.

Avertismentul lui Nelu Tătaru pentru Guvernul Ciucă, ministrul Rafila și președintele Iohannis

„Bolile, suferințele… oricare ar fi ele, nu țin cont că e sărbătoare, că ne dorim să ieșim cu prietenii sau să petrecem timp cu familia.

Lipsa unor soluții importante pentru sănătate nu ne scapă de responsabilități, răspunderi și explicații.

Cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie, mai ales când vine vorba despre sănătate.

Deși ne aflăm într-o perioadă în care ne bucurăm unii de alții, recunosc că sunt îngrijorat.
Dacă nu suntem precauți, este foarte probabil ca după sărbători să ne coste această, să nu spun relaxare sau lipsă de responsabilitate, ci mai degrabă lipsă de informare corectă.

Chiar dacă se tot discută despre faptul că varianta Omicron ar fi mai puțin severă, este important să nu ne păcălim singuri…pentru că la un număr foarte mare de infectări vor fi multe cazuri grave, mai ales pentru pacienții cu riscuri, boli cardio-vasculare, boli oncologice, boli respiratorii cronice.

Fac apel la responsabilitate, să ne informăm din surse medicale și nu din surse de informații îndoielnice.

Se va produce un dezechilibru în sistemul sanitar, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt pacienții cu boli cronice…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Viața și moartea lui Victor Socaciu – folkist, deputat PSD, consul la Montreal, revoluționar cu certificat

* Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse de el n-au avut niciodată acoperire”

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Revelionul TVR, de 7 ori mai ieftin decât mizeria de anul trecut. Fără Garcea și Leana lu’ Pârțag, ci cu artiști adevărați

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Socrul lui Rareș Bogdan și-a triplat profitul în ultimul an. Vasile Vita i-a donat fetei lui zeci de mii de euro

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (44) / „Trădare la Armată, trădare la Cancelarie!”

* Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Furie musulmană după ce super-fotbalistul egiptean Salah s-a pozat cu familia lângă bradul de Crăciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here