A murit Doru Dinu Glăvan, creatorul mega-escrocheriei „pensii speciale pentru anumiți ziariști și pseudo-ziariști”

1
13821
Doru Dinu Glăvan

Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), Doru Dinu Glăvan, a murit duminică, la vârsta de 75 de ani. A fost jurnalist la postul național public de radio.

Ca președinte al UZPR a creat o uriașă escrocherie: „pensii speciale de gazetari” pentru membrii asociației, printre care a acceptat și pseudo-gazetari ori chiar figuri sinistre ale scenei publice.

Prin schema infracțională pusă la cale de Doru Dinu Glăvan, personaje precum gen. Pavel Abraham, col. Mircea Dogaru, baronul Ilie Morega, pușcăriașul Sorin Roșca Stănescu, infractorul Florentin Scalețchi, primarul-infractor Emilian Frâncu, caraghiosul Ion Brătianu-„Cartof” neneficiază de 50% în plus la pensie.

În total sunt peste 3.000 de beneficiari, adevărate căpușe la banul public. Niciun alt jurnalist, în afara membrilor UZPR, nu beneficiază de acest privilegiu absurd, deși peste 99,9% dintre jurnaliștii profesioniști din România nu fac parte din UZPR.

Mizeria „pensiilor speciale pentru ziariști”, lăsată moștenire de Doru Dinu Glăvan, trebuie anulată urgent de Parlamentul și de Guvernul României! Ea a fost introdusă în două etape, de Guvernul Tăriceanu (în 2008) și de Parlamentul dominat de PSD+ALDE (în 2016).

Doru Dinu Glăvan a fost un jurnalist activ la Radio România, mai ales în calitate de corespondent în județul Caraș-Severin. Ca președinte al UZPR, a construit o schemă monstruoasă de căpușare a banului public, în complicitate cu anumite structuri guvernamentale.

CITIȚI ȘI: O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

La vârsta de doar 14 ani, Doru Dinu Glăvan a început să publice în publicațiile naționale pentru copii. La 18 ani era colaborator al presei locale și regionale.

În 1965 a devenit corespondent la ziarul ”Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Sportul și, ulterior, „Gazeta sporturilor”. La scurt timp, a fost angajat cronicar sportiv la postul național de radio, dar a continuat să publice și pentru presa scrisă.

A transmis și a comentat la Radio București competiții precum Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de iarnă de la Sarajevo.

Timp de 10 ani, a condus, ca director, redacția Reșița a Radio România.

Doru Dinu Glăvan a construit mega-escrocheria „pensii speciale pentru membrii UZPR” când, prin complicități politice, a obținut pentru dubioasa organizație (plină de infractori și cu o masivă componentă militară) statutul de „uniune de creație de utilitate publică”. În traducere: uniune ai cărei membri – mulți dintre ei falși sau marginali jurnaliști – primesc de la stat, după pensionare, o indemnizație lunară egală cu 50% din pensie. Indemnizația se adaugă la pensie.

10 dintre profitorii care se califică la „pensia specială de ziarist”, grație apartenenței la UZPR

  • generalul anti-justiție Pavel Abraham (provine din de miliție/poliție);

  • generalul Mircea Chelaru, deputat AUR, fost șef al Marelui Stat major al Armatei Române (condamnat pentru corupție);

  • colonelul anti-justiție Mircea Dogaru (provine din aparatul de propagandă al Armatei);

  • „Nașul” anti-justiție Sorin Roșca Stănescu (printre puținii jurnaliști profesioniști de pe listă, dar compromis de asocierile sale penale cu infractorii);

  • baronul Dan Ilie Morega (dictatorul Gorjului multă vreme, traseist prin mai multe partide, condamnat pentru corupție);

  • președintele Comisiei de Cenzori a UZPR, Ilie Cristescu (condamnat în 1987 la 44 de ani de închisoare, pentru mai multe fapte de corupție);

  • fostul primar al orașului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu (condamnat la 4 ani de închisoare, pentru luare de mită);

  • pseudo-disidentul Florentin Scalețchi (condamnat la 6 ani închisoare, pentru corupție);

  • caraghiosul Ion Brătianu-„Cartof” (caricatură politică în anii ’90, când a candidat și la Președinția României);

  • relicva ceaușistă Dumitru Rujan (compromis ca „ziarist roșu”).

Pavel Abraham – Mircea Dogaru – Dan Ilie Morega – Sorin Roșca Stănescu

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cîțu pare să fi lansat o minciună îngrozitoare: „Acea noapte în care am fost acolo”, adică în clubul Colectiv, în momentul tragediei. După toate indiciile, n-a fost

* „Nu vreau să știu cât de nervos va fi Rareș Bogdan!” Ironii de la USR după ce problema pensiilor speciale a dispărut din programul de guvernare al „echipei câștigătoare”

* VIDEO. CTP: „Klaus Iohannis a dezertat din funcția de președinte” / „PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare” / „PNL nu-și va mai reveni niciodată din lovitura de leucă aplicată în ceafă de Klaus Iohannis la Congres”

* Gruparea Orban are deja 10 parlamentari: 2 senatori și 8 deputați. „O țară aruncată în haos” / „Mi-e rușine să mai dau ochii cu consătenii mei”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here