De ce n-a venit Iohannis să comemoreze 6 ani de la tragedia „Colectiv“: juca golf la Pianu de Jos

2
1155
Klaus Iohannis în septembrie, la Pianu de Jos, înaintea unui concurs de golf al cărui mare premiu era un autoturism Dacia Duster

Președintele Klaus Iohannis a lipsit sâmbătă, pentru prima oară, de la comemorarea tragediei de la „Colectiv“, iar motivul pare să fi fost o partidă de golf încinsă în localitatea Pianu de Jos (județul Alba), relatează multiple surse pentru G4Media.ro. Sâmbătă, 30 octombrie, s-au împlinit 6 ani de la dezastrul din clubul „Colectiv“, din cauza căruia au pierit 64 de tineri, iar alți 146 au rămas cu sechele.

Anul 2021 este primul în care președintele țării n-a mai venit personal la locul tragediei să comemoreze victimele incendiului – un dezastru-simbol al corupției ale cărei efecte ucid în fiecare zi oameni. Din partea administrației prezidențiale s-a trimis o coroană de flori și atât.

Motivul absenței lui Iohannis – plecase alături de soție încă de dimineață în județul Alba, unde dorea să se relaxeze jucând golf. La Pianu de Jos a ajuns la ora prânzului.

Administratorul terenului este un om de afaceri din Sibiu apropiat de cuplul prezidențial, Werner Keul. Domeniul de la Pianu de Jos este primul amenajat pentru golf în România după 1989, aici fiind localitatea natală a lui Paul Tomiță, profesorul de golf al Regelui Mihai. Tot la Pianu de Jos a avut loc și primul turneu de golf din România, în 2001.

Nu e prima oară în ultima perioadă când președintele Klaus Iohannis merge pe domeniul de la Pianu de Jos. În septembrie, el stârnea rumoare în întreaga țară dând sfaturi total neadecvate în timp ce populația se confrunta cu ascensiunea pandemiei de Covid, explozia prețurilor la energie și carburanți și o inflație galopantă la toate produsele.

Aflat la Pianu de Jos, președintele Iohannis îi sfătuia pe români, pe 18 septembrie: „Mă bucur să întâlnesc aici atâţia oameni pasionaţi de golf, un sport care nu este deloc exclusivist şi care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mişcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă şi încurajez pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii. (…) Terenul acesta este foarte bun şi foarte frumos, este un teren în mijlocul naturii. Foarte multă natură, foarte multe zone lăsate sălbatice. Privelişti foarte frumoase şi un teren foarte bine întreţinut. Este enorm de mult de lucru pentru a întreţine un astfel de teren“.

Nu mai departe de săptămâna trecută, șeful statului dăduse o altă mostră de inadecvare. Plecat în Egipt pentru a aniversa relațiile diplomatice ale acestei țări cu România, Iohannis s-a dus alături de soție și de tot convoiul prezidențial (peste 20 de mașini) să viziteze Piramidele de lângă Cairo.

În timpul sesiunii foto, turiștii români aflați întâmplător acolo au relatat că gărzile de corp ale lui Iohannis i-au evacuat pe restul oamenilor, ca să nu strice cadrele alaiului prezidențial. Incidentul a stârnit rumoare în țară, iar fostul consilier prezidențial Bogdan Oprea a făcut un apel public la consilierii lui Iohannis, cerându-le să-l trezească urgent la realitate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

A murit Doru Dinu Glăvan, creatorul mega-escrocheriei „pensii speciale pentru anumiți ziariști și pseudo-ziariști”

* Cîțu pare să fi lansat o minciună îngrozitoare: „Acea noapte în care am fost acolo”, adică în clubul Colectiv, în momentul tragediei. După toate indiciile, n-a fost

* „Nu vreau să știu cât de nervos va fi Rareș Bogdan!” Ironii de la USR după ce problema pensiilor speciale a dispărut din programul de guvernare al „echipei câștigătoare”

* VIDEO. CTP: „Klaus Iohannis a dezertat din funcția de președinte” / „PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare” / „PNL nu-și va mai reveni niciodată din lovitura de leucă aplicată în ceafă de Klaus Iohannis la Congres”

2 COMENTARII

  1. Primul semn ca omul asta si-a schimbat comportamentul fata de societate a fost dupa alegeri :in 21 decembrie obisnuia sa fie prezent in Piata Universitatii in primul mandat,alaturi de Teodor Maries si Asociatia „21 decembrie 1989”!Apoi am remarcat ca nici in 13-14 iunie anul asta nu a mai fost prezent,ci doar Ludovic Orban…Individul crede ca si-a atins scopul ,adica doua mandate la Cotroceni,ultimul nu conteaza cum il face,dupa opinia sa!

  2. La mișto suntem buni cu toții, dar se întreabă acești miștocari ce au realizat ei pentru România, eu vă spun cu o eroare de 1%, nimic de destrămat poate, și vă spun nu ca fan Johanis, dar președinte ca el nu o să mai aibă România în următorii 30 de ani, poate Diaconescu, dar pe el nu-l aleg proștii, n-a venit că n-a vrut să fie pe toate posturile și la fața locului huiduit, că doar noi românii suntem experți în devorarea elitelor, ia mai citiți istoria reală nu cea care ridică în slăvi eroismul poporului, toată istoria e trădare, în afară de Ștefan Cel Mare care conducător a mai muri în patul lui ????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here