sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsȘefa organizației de femei a PSD Giurgiu, arestată în dosarul clanului Butoane...

Șefa organizației de femei a PSD Giurgiu, arestată în dosarul clanului Butoane – proxenetism și trafic de persoane

-

Șefa organizației de femei a PSD Giurgiu, Crina Stoianovici, se numără printre cele 34 de persoane reținute de procurorii DIICOT și Poliție în megadosarul clanului Butoane, de proxenetism și trafic de persoane, informează surse judiciare pentru G4Media.ro.

PSD este partidul pe care președintele Klaus Iohannis se bazează ca să sprijine în Parlament, alături de PNL, Guvernul minoritar Ciucă. Mai mult decât atât, șeful statului a promis vinerea trecută că, în această formulă, se va realiza reforma Justiției așteptată de români.

Lista interminabilă de infracțiuni

Lista infracțiunilor trecute de anchetatori în dreptul clanului Butoane și al acoliților lor este interminabilă:
– organizarea ilegală a jocurilor de noroc,

– proxenetism,

- Advertisement -

– trafic de persoane,

– act sexual cu un minor,

– furt calificat,

- Advertisement -

– tăinuire,

– luare de mită,

– dare de mită,

– delapidare cu consecințe deosebit de grave,

– instigare la abuz în serviciu,

– fals material în înscrisuri oficiale,

– fals intelectual,

– fals în înscrisuri sub semnătură privată,

– uz de fals,

– fals informatic,

– fals în declarații,

– conducerea unui vehicul fără permis de conducere,

– nerespectarea regimului armelor și munițiilor,

– camătă,

– acces ilegal la un sistem informatic.

Județul Giurgiu este feuda unuia dintre cei mai puternici și influenți baroni PSD, Niculae Bădălău. Acesta a făcut parte din garda dură din jurul lui Liviu Dragnea în perioada asaltului asupra Justiției.

După cele 42 de percheziții făcute miercuri, 34 de persoane din Giurgiu, membri ai clanului Butoane și personaje influente din județ, au fost reținute. Crina Stoianovici, avocată și șefa organizației de femei PSD Giurgiu, a fost și ea săltată de procurori.

Comunicatul DIICOT despre acuzațiile aduse clanului Butoane și acoliților săi

Începând cu anul 2018 și până în prezent, la nivelul municipiului Giurgiu, s-a restructurat și își desfășoară activitatea o grupare infracțională, grupare ce prezintă un grad de pericol social ridicat din punct de vedere al infracțiunilor comise, al numărului membrilor, al influenței pe care o exercită la nivel local, al capacității de a acționa precum și al sumelor mari de bani obținute din activități ilicite.” 

O parte a grupării a fost documentată de către procurorii DIICOT în cursul anilor 2017 și 2018, fiind probată activitatea infracțională a aproximativ 40 de membri pentru constituire a unui grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism, camătă, spălare de bani, trafic de persoane, trafic de droguri de mare risc, dosarele fiind în diverse faze de judecată în fața instanțelor judecătoreşti.

Astfel, din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, după ce au fost trimiși în judecată, o parte a membrilor s-au regrupat și și-au reluat îndeletnicirile infracționale, acţionând pe mai multe paliere de criminalitate organizată în judeţul Giurgiu dar și în alte zone ale țării precum și în țări ale Uniunii Europene, urmărind obținerea rapidă a unor sume mari de bani din activități ilegale, care ulterior să fie introduse în circuitul financiar licit prin diferite modalități, membrii săi săvârșind aproape orice fel de infracțiune dacă exista oportunitatea obținerii unui câștig.

Grupul infracțional a acționat pe mai multe paliere, principalele fiind:

  • realizarea de lucrări de construcţii (asfaltări, drumuri și poduri etc), la standarde necorespunzătoare, folosind în acest scop persoane juridice controlate de către aceștia, prin subcontractarea de lucrări de execuție de la diverse unități administrativ teritoriale prin proiecte cu finanțare prin PNDL(Programul Național de Dezvoltare Locală), câștigate direct de aceștia sau de asociați ai acestora, finanțarea acestora realizându-se cu sume de bani provenite din infracțiuni care erau reintroduse în circuitul financiar licit, iar profiturile astfel obținute fiind însușite în scopuri personale, delapidând în acest demers societățile comerciale tampon folosite.
  • săvârșirea unor infracțiuni de proxenetism, fiind identificate mai multe situații și referiri la persoane de sex feminin aflate în diverse țări din vestul Europei care se prostituează în beneficiul direct al membrilor grupării infracționale, dar și situații în care membrii grupării înlesnesc practicarea prostitutiției pe teritoriul României, prin identificarea de persoane interesate să beneficieze de servicii sexuale plătite.
  • obținerea unor servicii, avantaje sau alte beneficii necuvenite în diferite demersuri întreprinse în relația cu instituții publice din municipiul Giurgiu, prin folosirea influenței de care se bucură la nivel local liderul grupării dar și de membrii care sprijină gruparea.
  • disimularea deținerii dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și imobile obținute prin mijloace ilicite, prin înscrierea acestora în acte cu sprijinul unor interpuși și efectuarea unor transferuri de proprietate fictive în vederea ascunderii originii reale ale acestora precum și pentru evitarea aplicării unor măsuri de confiscare asupra acestora, prin comiterea de infracțiuni de fals.
  • deținerea și portul cu diferite ocazii, fără drept, a mai multor arme letale cu glonț de către lider, dar și de eșalonul de comandă al grupării de criminalitate organizată și persoanele de încredere, în scopul intimidării membrilor altor grupări infracționale sau altor persoane față de care aveau diverse interese.
  • pregătirea săvârșirii unor infracțiuni de înșelăciune constând în utilizarea unor mijloace și metode de trișare la jocurile ilegale de noroc organizate în diferite orașe ale țării la care participă membrii grupării.
  • asocierea în vederea realizării infracțiunii de contrabandă cu țigarete din Bulgaria, ce urmau a fi valorificate pe teritoriul României, atât direct cât și prin interpuși.
  • asocierea în vederea realizării infracțiunii de contrabandă cu monede din aur din Turcia, ce urmau a fi valorificate pe teritoriul României, atât direct cât și prin interpuși.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propunerea PNL pentru refacerea coaliției: USR își păstrează ministerele, dar fără miniștrii-parlamentari care au votat moțiunea de cenzură

* PSD vrea program de guvernare populist și 7 ministere-cheie, inclusiv Justiția, pentru a vota Guvernul Ciucă

* Antena 3, amendată de CNA cu 60.000 de lei pentru mesajele conspiraționiste promovate de Răzvan Dumitrescu

* AUDIO. Călugărul nebun de la Mănăstirea Durău: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / „Vaccinul ne transformă în hibrizi” / „De locul injecției se lipesc magneți” / „Vor să omoare 95% din populația lumii” / „Extratereștrii îl pun pe Antihrist în fruntea Guvernului Mondial”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Fostul fotbalist Bănel Nicoliță a fugit în Mexic de frica interlopilor, după ce a făcut datorii uriașe

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -