marți, mai 28, 2024
AcasăDezvăluiriO uriașă escrocherie: "uniunea ziariștilor" cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col....

O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

-

O uriașă escrocherie, pe seama banului public, a fost construită în ultimul deceniu sub denumirea pompoasă Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), condusă de Doru Dinu Glăvan de la Radio România. O investigație realizată de Fanatik.ro arată dimensiunile scandaloase ale hoției.

Peste 3.300 de profitori primesc 50% în plus la pensie pentru că sunt membri ai acestei organizații nereprezentative pentru breasla jurnalistică. Mulți dintre ei nici măcar n-au fost gazetari, ci au practicat alte meserii!

Niciun alt jurnalist, în afara membrilor UZPR, nu beneficiază de acest privilegiu absurd, deși peste 99,9% dintre jurnaliștii profesioniști din România nu fac parte din UZPR.

Mizeria „pensiilor speciale pentru ziariști” trebuie anulată urgent de Parlamentul și de Guvernul României! Ea a fost introdusă în două etape, de Guvernul Tăriceanu (în 2008) și de Parlamentul dominat de PSD+ALDE (în 2016).

10 dintre profitorii care se califică la „pensia specială de ziarist”, grație apartenenței la UZPR:

 • generalul anti-justiție Pavel Abraham (provine din de miliție/poliție)

 • generalul Mircea Chelaru, deputat AUR, fost șef al Marelui Stat major al Armatei Române (condamnat pentru corupție)

 • colonelul anti-justiție Mircea Dogaru (provine din aparatul de propagandă al Armatei)

 • „Nașul” anti-justiție Sorin Roșca Stănescu (printre puținii jurnaliști profesioniști de pe listă, dar compromis de asocierile sale penale cu infractorii)

 • baronul Dan Ilie Morega (dictatorul Gorjului multă vreme, traseist prin mai multe partide, condamnat pentru corupție)

 • președintele Comisiei de Cenzori a UZPR, Ilie Cristescu (condamnat în 1987 la 44 de ani de închisoare, pentru mai multe fapte de corupție)

 • fostul primar al orașului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu (condamnat la 4 ani de închisoare, pentru luare de mită)

 • pseudo-disidentul Florentin Scalețchi (condamnat la 6 ani închisoare, pentru corupție)

 • caraghiosul Ion Brătianu-„Cartof” (caricatură politică în anii ’90, când a candidat și la Președinția României)

 • relicva ceaușistă Dumitru Rujan (compromis ca „ziarist roșu”)

Prin intermediul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, persoane cu legături vagi cu presa, dar cu conexiuni în politică și instituțiile statului, primesc pensii suplimentate cu 50%, scrie Fanatik.ro.

Statul român este complicele unei fraude de proporții, prin care sistemul de pensii este împovărat de plata unor indemnizații pe care nu ar trebui să  le achite. Prin intermediul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) sunt plătite indemnizații către persoane care au fost condamnate penal sau care nu au avut nicio legătură cu presa.

După ce UZPR a fost inclusă printre uniunile de creatori ai căror membri ieșiți la pensie pot primi o indemnizație echivalentă cu 50% din cuantumul pensiilor, numărul membrilor Uniunii a crescut exponențial, fiind primite persoane care nu au lucrat în viața lor ca ziariști.

- Advertisement -

Politicieni, ofițeri de carieră, infractori, impostori au fost primiți de-a valma în UZPR, pentru a încasa un supliment consistent la pensiile care, în cazul lor, de regulă sunt mari. Printre ei, indivizi cu condamnări penale definitive.

Până acum, nicio instituție de control a statului român nu a încercat să remedieze această situație scandaloasă.

O creație PSD-ALDE. Tăriceanu a pregătit-o ca prim-ministru și a votat-o ca lider al majorității parlamentare

Din 2006, statul acordă o indemnizație de 50% din pensie artiștilor membri în uniunile de creație, ca o modalitate de rotunjire a câştigurilor artiștilor care adesea aveau la bătrânețe venituri de mizerie.

- Advertisement -

În 2008, Guvernul Tăriceanu (guvern minoritar PNL, susținut de PSD) a acordat UZPR, în mod arbitrar, statutul de organizație de utilitate publică. Astfel, UZPR a devenit singura asociație a jurnaliștilor cu acest statut în România.

În 2016, prin Legea 83, UZPR a fost inclusă în rândul uniunilor de creație, alături de Uniunea Scriitorilor din Românua (USR), Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR), Uniunea Artiștilor Plastici din România (UAPR) etc.

Prin această lege, Uniunea s-a transformat într-o afacere în care sunt incluse acum mii de persoane. În lista oficială cu membrii UZPR în 2021, publicată în luna mai, se află 3.299 de persoane, însă chiar Uniunea recunoaște că numărul e de fapt mai mare. Motivul: unii nu au fost incluși pe listă întrucât au invocat protecția datelor personale (celebrul GDPR).

Astfel, sub pretextul GDPR, sunt ținute la secret numele unor oameni care beneficiază de un plus de 50% la pensie, plătit din banii contribuabililor. Secretomania are legătură cu faptul că în UZPR au intrat persoane care nu au fost angajate în viața lor într-o redacție, dar care acum încasează pensii grase și nemeritate.

Bonus de 50% la pensie dacă ai publicat un articol în „Arici Pogonici”!

Președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, susține că în UZPR nu este deschisă doar ziariștilor care au făcut din presă o profesie, ci tuturor celor care au publicat în presă. E o abordare absolut scandaloasă, semn că, și în această organizație-căpușă, peștele de la cap se împute. Iar explicațiile căpeteniei de asociație sunt la fel de scandaloase. Pe criteriile sale relative, la acest tip de pensie specială s-ar califica sute de mii de români!

„Noi nu atestăm calitatea de ziarist, ci creația jurnalistică. Este la fel ca la scriitori, care au fost medici, ingineri ș.a.m.d. Ei sunt primiți dacă au creat materiale publicistice, nu dacă au fost ziariști în cartea de muncă”, a declarat Doru Dinu Glăvan pentru Fanatik.ro.

„Purtători de cuvânt ai celor mai importante instituții ale statului sunt în UZPR. Sunt oameni din justiție și din servicii. Numele lor nu este cunoscut, pentru că și de la Casa Națională de Pensii, când s-a cerut numele beneficiarilor de indemnizații, ne-au dat doar civilii”, a declarat pentru Fanatik.ro, sub protecția anonimatului, un fost membru în conducerea UZPR.

După criteriile vagi expuse de Doru Dinu Glăvan, chiar și un articol publicat în revista „Arici Pogonici”, prin anii ’70, te califică la un bonus de 50% la pensie, ca „ziarist profesionist”!

Doru Dinu Glăvan, creierul unei uriașe escrocherii cu bani publici

Generalul Pavel Abraham ia pensie specială ca jurnalist, pe lângă cea de milițian! Doru Dinu Glăvan: „Păi, el a scos ziarul Poliției!”

Un exemplu de gravă impostură, care frizează escrocheria, cel al generalului Pavel Abraham, fost șef al Poliției Române în perioada martie-septembrie 1997, devenit avocat după pensionare (cu pensie specială!).

Abraham nu a lucrat niciodată ca ziarist. El este doar invitat prin studiourile unor televiziuni, pentru a apăra corupții și, în general, infractorii, șubrezind constant sistemul de justiție.

„Păi, el a scos ziarul Poliției!”, îi justifică Glăvan prezența în scriptele UZPR. Numai că „ziarul Poliției” a fost, de fapt, revista „955 – Poliția Capitalei”, publicație obscură a Inspectoratului de Poliție al Municipiului București, la începutul anilor ’90. Abraham a fost redactor-șef al acestui buletin de presă (fără nicio valoare jurnalistică) un singur an.

Pe listă este și numele generalului-maior Visarion Neagoe, care a devenit membru al UZPR pentru că a publicat articole „de nișă” în reviste militare. Neagoe este membru al secției de Științe Militare a Academiei Oamenilor de Știință din România (AOȘR), o altă sinecură fără niciun rost, căreia Guvernul Cîțu i-a tăiat de curând finanțarea.

Generalul Chelaru e membru fondator la UZPR!

Generalul Mircea Chelaru – patriot, nu glumă! Patrihoț!

Și generalul Mircea Chelaru, deputat AUR și fost șef al Statului Major General al Armatei Române, este membru al UZPR. Chelaru a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție. Apartenența acestuia la UZPR sa este menționată chiar în CV-ul pe care l-a postat pe site-ul Camerei Deputaților.

Ce-l recomanda pe „Moș Teacă” Chelaru pentru statutul de „ziarist profesionist”? Menționează chiar el, impostorul, în CV-ul parlamentar: un stagiu de trei luni în cadrul emisiunii „Pentru Patrie”, la TVR, în anii ’70, pe când era tânăr locotenent!

Generalul Chelaru a precizat, pentru Fanatik.ro, că este membru UZPR încă de la înființare, dar că nu beneficiază de indemnizație, pentru că nu a făcut cerere s-o primească. Nu am așa ceva, nici nu accept așa ceva. Să fi trăit toată viața din jurnalism, tot nu  acceptam. Când am plecat de acasă, tata mi-a zis să nu-i fac numele de ocară”.

Probabil că tatăl său nu i-a spus, explicit, și să nu fure un apartament de la Armata Română, faptă care i-a adus condamnarea.

Mircea Chelaru l-a tras după el în UZPR și pe Ioan Curtean de Hondol, care i-a fost secretar general la Partidul Unității Naționale Române (PUNR), în vremea când partidul era condus de către actualul deputat AUR. E drept că strungarul Curtean nu are nicio legătură cu presa, dar ce contează? S-a repatriat din SUA, în 1990, cu ceva bani la teșcherea, deci lucrurile s-au aranjat.

Și baronul Dan Ilie Morega penal binemerită pensie specială de ziarist, de 50%! Cică  fost patron de presă…

Îndreptățit la indemnizația de 50%, bonus la pensie, este și Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj și deputat PNL în legislatura 2008-2012, dar și traseist prin vreo 5 partide, începând cu PCR.

În 2011 a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție.

De meserie economist, Morega a fost decorat de două ori cu titlul de „Eroul al Muncii Socialiste” în perioada regimului comunist, când era șeful Cooperației în Gorj și tovarăș de chiolhanuri cu Nicu Ceaușescu.

Calitatea de membru UZPR și-o justifică prin faptul că a fost director al Editurii Ager și al ziarului „Ager”, dar şi asociat la Radio Omega din Târgu-Jiu. Aparent, un trust de presă. În realitate, este o publicație folosită de Morega pentru răfuieli politice la nivel local sau cu alte instituții de presă.

Un alt membru UZPR: fostul activist de presă Dumitru Rujan, o relicvă comunistă care poate fi încadrat mai degrabă ca propagandist decât ca jurnalist.

Brătianu-„Cartof” „nu e mare sculă de jurnalist, dar a avut articole publicate”!

Ion Brătianu-„Cartof”

Membru al UZPR, cu spor la pensie, este și un fost candidat la Președinția României! E drept, unul caricatural: Ion Brătianu, descendent ridicol al ilustriei familii politice din perioada antebelică. Și-a atras porecla de Brătianu-„Cartof” după ce, într-o campanie electorală, a promovat salvarea României prin cultivarea cartofului, legumă alături de care se prezenta și în clipurile TV. Brătianu-„Cartof” a fost și deputat, în 190-1992.

Președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, a confirmat calitatea acestuia de membru al Uniunii. „Conform Statutului, sunt primiți cei care fac creație publicistică, chiar dacă nu sunt de elită. Sunt de acord că nu a fost mare sculă de jurnalist, dar a avut articole publicate”, a explicat, halucinant, Glăvan.

Doru Dinu Glăvan a confirmat că și meteorologul Romica Jurca – pe vremuri prezenta vremea la TVR, de câțiva ani s-a mutat la România TV – a obținut patalamaua de membru UZPR, adică „ziarist profesionist”. „Chiar dacă este meteorolog, în cartea ei de muncă scrie probabil – nu știu exact, o să mă interesez – realizator de rubrică TV”, a justificat Glăvan.

Colonelul Mircea Dogaru, inamicul DNA, a tras sfori în Parlament ca să-și umfle și el pensia ca „ziarist profesionist”

Pe lista UZPR se află și colonelul Mircea Dogaru, șeful Sindicatului cadrelor militare în rezervă, un rusofil compromis prin acțiunile sale anti-justiție.

Revoluția l-a găsit în echipa de propagandiști ai istoriei militare condusă de generalul Ilie Ceaușescu.

În 2004-2009 a fost consilier parlamentar la grupul PRM.

În ultimii 12 ani, colonelul Dogaru a militat constant pentru desființarea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și arestarea Laurei Codruța Kovesi.

Mircea Dogaru s-a numărat printre cei care au făcut lobby pentru ca în Legea 83/2016 să se menționeze explicit faptul că „indemnizația de ziarist profesionist” se acordă și pensionarilor sistemului pensiilor militare de stat, indiferent de data înscrierii la pensie.

Această mențiune a făcut ca în UZPR să intre o serie de foști ofițeri MApN, MAI și din serviciile secrete, pe motiv că au fost o vreme  colaboratori ai unor publicații editate de instituțiile militare în care lucrau. Astfel, au primit a doua pensie specială fără ca măcar să aibă vechime în profesia de jurnalist.

Galeria penalilor din UZPR: Roşca Stănescu, Morega, Chelaru, Scalețchi, Frâncu, Cristescu…

Lista penalilor din UZPR e lungă. Cei mai cunoscuți infractori care se califică la „pensia specială de ziarist”: Sorin Roșca Stănescu, Mircea Chelaru, Florentin Scalețchi, Dan Ilie Morega, Emilian Frâncu. Plus un individ plasat într-o poziție-cheie: Ilie Cristescu.

Galeria penalilor din UZPR e condusă de cunoscutul Sorin Roșca Stănescu, fost director al cotidianului „Ziua”. Acesta și-a încheiat mandatul de senator din partea PNL după numai doi ani, în 2014, când a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul privind manipularea acțiunilor Rompetrol.

Întrebat cum de ex-pușcăriașul este încă membru UZPR, Glăvan a răspuns: „Sorin Roșca Stănescu chiar a fost președintele Uniunii. Eu i-am cerut să vină cu un cazier și, în cazul lui, instanța nu a impus restricții”.

Chestionat despre ce restricții ar trebui să stabilească instanța ca un condamnat penal să-și piardă calitatea de membru al UZPR, Glăvan a devenit evaziv: „O să mă interesez la juriștii noștri”.

Florentin Scalețchi

Pe lista UZPR se află și Florentin Scalețchi, de meserie comandant de navă. Înainte de 1989 a fost condamnat de regimul comunist pentru tentativa de fugă din țară, cu vapor cu tot. După Revoluție, gestul său a fost considerat un act de disidență anticomunistă.

Dar Scalețchi avea fărădelegea în sânge. Astfel, în 2013 a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de influență. Scalețchi primise de la un cetățean, în 2005, o mită frumușică, de 20.000 de euro, pentru un trafic de influență profesionist, pe lângă magistrați ai Înaltei Curți de Casație și Justiție. Obiectivul șpăgii: justiția să decidă aducerea în țară a fiului mituitorului, condamnat la 18 ani de închisoare în Spania.

Scalețchi a ieșit din închisoare după numai un an de detenție, deși avea de executat 6.

Și primarul-șpăgar din Râmnicu Vâlcea e membru UZPR

Emilian Frâncu

Un altul condamnat penal din UZPR: Emilian Frâncu, fost parlamentar în două legislaturi și primar al orașului Râmnicu Vâlcea. Frâncu este inginer de profesie, iar după Revoluție a înființat un săptămânal în județul de baștină. Pe când era primar, în 2014, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, fiind eliberat condiționat după 2 ani.

Condamnarea nu l-a împiedicat să rămână membru al UZPR. Situația lui Frâncu a mai intrat în atenția presei în 2018, însă Doru Dinu Glăvan susținea că este doar o eroare care va fi îndreptată. „Emilian Frâncu, într-adevăr, ne-a… ne-a păcălit la un moment dat, că el urma să aducă cazier judiciar. Apoi a zis că nu poate să-l aducă… Și atunci am stopat!”, spunea Glăvan pentru PressOne.

La trei ani de la declarația de atunci, Frâncu este încă membru UZPR.

Preşedintele Comisiei de Cenzori a UZPR – un condamnat la 44 de ani de închisoare pentru corupție!

Ilie Cristescu

Chiar și președintele Comisiei de Cenzori a UZPR este un pesonaj cu condamnări penale: Ilie Cristescu. Acesta a fost condamnat în 1987 la 44 de ani de închisoare pentru fapte de corupție: luare de mită, delapidare, trafic de influență. Pedepsele au fost comasate și a primit o sentință de 10 ani de închisoare. Faptele au fost comise când Ilie Cristescu era director al stațiunii Băile Herculane.

După Revoluție, a fost anchetat penal sub suspiciunea că ar fi contribuit la devalizarea societății de stat care administra aceeași stațiune, ajunsă acum în paragină.

Ilie Cristescu a bifat și o altă bornă a carierei sale de profitor profesiionist: și-a „tras” și certificat de revoluționar. A fost chiar anchetat sub bănuiala de a fi obținut certificatul prin fraudă. El, însă, susține că a fost mare revoluționar în Băile Herculane, unde mișunau teroriștii mai ceva ca viperele de pe munții calcaroși din zonă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* Un ofițer rus s-a dus la Deveselu, „să se roage” la biserica de lângă baza care adăpostește scutul anti-rachetă. „Nu i-am invitat, dar s-au autoinvitat”

* Firea: „Dragnea m-a amenințat cu moartea!”

Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

Urletele milițianului Coarnă (PSD) la adresa unui deputat USR-PLUS: „Opriți papagalul! E setat în prostie! Nu înțelege nimic!”

PSD-istul Mutu a umplut de bani RTV și Antena 3, din bugetul Sectorului 6. Prețuri cămătărești: 2.000 € articolul, 5.000 € clipul video!

* Olguța și Ciolacu au chemat-o pe Șoșoacă să susțină candidatul PSD la Primăria Filiași! Mesaj anti-justiție, anti-lege, pro-nepotism

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* Bietul Reghecampf! Antrenorul e sigur că divorțează de Anamaria Prodan, dar ea zice că nu-i după cum zice el!

- Advertisement -

14 COMENTARII

 1. Aici, la Constanța (și, bineînțeles, NU avem motive să credem că ar fi altfel în altă parte!), cam TREI-SFERTURI dintre membrii (și, implicit:… PROFITORII!) din această… ESCROCHERIE (peee… bani-PUBLICI!) de organizație-FANTOMĂ (!) sunt… MILITARI (care și așa au pensii BABANE – „speciale”!!! –, la care acced… DE-TINERI!!!): aici majoritatea sunt din… Marina-Militară (de altfel: la muzeul acesteia, de pe strada Traian, se și desfășoară rarele ședințe ale așa-zisei… „uniuni-profesionale/de-creație”!), dar sunt și ceva „uscați” (Sic!) din Armata-terestră, plus niște foști… MILIȚIENI/”polițiști”!!!

  Ahhh…, uitam…, MAI-NOU (adică în ultimii ani) s-a înscris șiii… „UN SOBOR” (Sic!) de POPĂLĂI (!!!!!!!!!!), căci, ce să mai zici…, are și Arhiepiscopia-Tomisului (căci… primul înscris a fost chiar popa Eugen Tănăsescu, purtătorul-de-cuvânt al Arhiepiscopiei, redactor-șef la „Radio DOBROGEA” al lor șiii… ȚUCĂLARUL-personal al lui „Mache”!) … PROPRIA-presă, deocamdată „doar” scrisă și audio (dar „Îpsul” „Șpagoveanu'” ne amenuință demuuuult și cu o… televiziune!)…

  În rest, ceilalți membri sunt (BINEȚNLELES!) ăia de la presa-DE-STAT, actuală („Radio-Constanța”/”Radio-Vacanța”, „stație” a „Radio-România”, de unde provine, de altfel, și șeful organizației, venit de la Reșița!) și foști corespondenți-locali ai T.V.R., plus, bineînțeles, cei de la ziarul „Cuget liber”, cum s-a numit din 22 decembrie 1989 fostul cotidian („ORGAN” – Sic! –) județean de Partid (P.C.R.) „Dobrogea nouă” (majioritatea sunt chiar… DINOZAURII – ! – încă–supraviețuitori de la „Dobrogica”!)…

  FI-NE-AR SCÂRBĂĂĂĂĂĂĂ, TOTALĂĂĂĂĂĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Să știți că ni s-a toooot propus (INSISTENT, chiar!!!) și nouă să intrăm în organizația asta…, ca să luăm suplimentul acela (CONSISTENT!!!) de pensie când vom ajunge la acea vârstă (SINGURELE condiții este să demonstrezi – chiar și numai prin… MARTORI!!!!!!!!!!!!!!!!!) că… ai avut în trecut sau ai acum ceva materiale-de-presă publicate-sau-difuzate/transmise și că ai… plătit cotizația la ei timp de cinci ani, sumă-totală pe care o poți achita de-altfel integral sau în-rate ORICÂND!), dar… I-AM REFUZAT CUUU… „D’ALEA GRELE”, „DE-MAMĂ”!!!!!

   Am fost, acu’ vreo doi ani, doar așa, de-curiozitate, ÎN-SPIONAJ/DOCUMENTARE-JURNALISTICĂ, la o ședință de-a lor, la Muzeul-Marinei(-MILITARE) de-aici, din Constanța, când le-a venit toată conducerea-centrală: ziceai că-i… Peștera-OAMENILOR-de-GROTĂ acolo: discursuri gen… Șoșoacă, A.U.R., „Neamul-Românesc” șiii… DESPRE CUM SĂ PĂCĂLEASCĂ STATUL ÎN CONTINUARE!!!
   La plecare, le-am mai amintit la toate JAVRELE alea PROFITOARE/HOAȚE câte cevaaa…(„DE-DULCE”!) despree… neamuri(le-lor-PROASTE)!!!!!!!

 2. Mi se pare chiar jenant sa scrieti atat impotriva Uniunii Ziaristilor din Romania. Impotriva Uniunii arhitectilor din ROmania de ex nu „lupta” nimeni, desi si ei, acolo, platesc o taxa anuala si primesc un plus la pensie, deci exact cum se face si la Uniunea ziaristilor. Atata timp cat ei au organizat aceasta societate si au pledat pentru oa obtine un plus la pensie pentru fostii ziaristi, nu are absolut nici un sens si nici o explicatie decat invidia, lupta acerba pentru desfiintarea olrganizatiei, in loc sa pledam pentru inrolarea cator mai multi fosti ziaristi in Uniune si pentru ca un numar cat mai mare de ziaristi sa ia acel surplus la pensie. Banuiesc ca doar cei care nu au fost admisi in randurile Uniunii sunt cei care se zbat atat de mult sa o desfiinteze. Sunteti in absoluta conformitate cu zicala si comportamentul „sa moara si capra vecinului”.Cum de arhitectii sau doctorii sunt atat de uniti si nu se fac de rasul lumii blamandu-se si barfindu-se si luptandu-se sa nu ia nici un ban in loc sa se lupte sa castige cu totii ceva la pensie. COmportamentul acesta de MAHALA face de rusine intreaga breasla a jurnalistilor. In loc sa ne ajutam, nu stim cum sa ne sapam mai cu spor.
  Desigur ca trebuie inlaturati acei care nu au ce cauta in Uniune, dar asta nu inseamna nici pe departe desfiintarea Uniunii care are dorinta absolut clara de a face ceva bun pentru fostii ziaristi ale caror salarii au fost pro babil printre cele mai proaste din Romania.
  Eu nu fac parte din aceasta Uniune inca, dar cred ca au avut o idee foarte frumoasa care va fi sprijinita de toti cei care nu se conduc dupa dorinta acerba de a omora caprele vecinilor.
  Oare de ce nici un alt ziarist cu „merite deosebite”, dintre aceia care nu sunt in Uniune si despre care vorbiti aici, nu au incercat sa faca ceva pentru toti fostii ziaristi ?????? A avut vreun altul o idee macar asemanatoare, a incercat cineva sa faca ceva pentru noi ??? Nici pomeneala !!! Dar avem gurile mari cat surile si nu ne mai tac, iar mintile miiiiici dominate de invidii, ura si mandria de a face scandal.Scrieti da, despre cei care au intrat fraudulos in Uniune, ajutati sa fie descoperiti si eliminati, dar nu va mai straduiti din raspunteri sa anulati singura organizatie care incearca sa faca ceva pentru acei care am lucrat ani de zile in acest domeniu total sub-remunerat. Lor le multumim si speram ca vor lua masuri pentru a inlatura pe cei care nu au ce cauta in randurile Uniunii. Altfel……..mai abitineti-va de la ura, invidie si sloganuri jenante….

  • NU ți-e rușine să pretinzi că ești „ziaristă”, măi???!

   Probabil că lucrezi ceva „pe-la-STAT” și vrei să încasezi și tu BANI-PUBLICI NEMERITAȚI!

   HOAȚO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   ABSOLUT TOȚI „PENSIONARII-SPECIALI” ai acestei ESCROCHERII sunt niște DERBEDEI, mai mult chiar: niște INFRACTORI!

   DAȚI ÎNAPOI BANII FURAȚI, GOLANILOR!!!!!!!!!!!!!

 3. in plus comentarii de genul celor de mai sus….cu…”i-am refuzat cu de-alea grele… de mama” mis e par cam…edificatoare pentru calitatea persoanelor ce comenteaza si trebuie sa le acordam… consideratia corespunzatoare…Este penibil….

  • Până una-alta…, constatăm că deși te pretinzi „ziaristă” (Sic!), ești cam… AGRAMATĂ!

   LA MUNCĂ, cucoană, NU LA ÎNTINS MÂNA (către… BANII PUBLICI!), daaaaaaaaaaa?!!!!!

   • Auzi…, dacă zici că ești ziaristă…, de ce te… sfiești (Sic!) să-și dai numele, REAL și ÎNTREG?????!!!

    Ziariștilor ADEVĂRAȚI NU le este frică sau rușine să semneze cu numele lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -