Drulă: „La minister am avut o echipă care s-a ocupat de trimis documente la DNA. Ne-au cerut foarte multe”

1
7172
Cătălin Drulă

Cătălin Drulă (40 de ani), fost ministru al Transporturilor în Guvernul Cîțu, a vorbit duminică, la Digi 24, despre episodul înregistrărilor pe care procurorii DNA Constanța le-au făcut în biroul său de la minister.

Cătălin Drulă a declarat că nu vrea să facă declarații pe speță, având în vedere că există un dosar penal în cercetare. El a spus, totuși, că DNA i-a cerut foarte multe documente despre unele instituții din subordine, astfel că a format o echipă în minister care s-a ocupat de livrat toate documentele solicitate.

Fostul ministru a spus că după „episodul stenogramelor”, oamenii cu care lucra au înțeles semnalul că „e gata cu combinațiile”, iar lucrurile au început să meargă „brusc, mai bine”.

Drulă a mai spus că se simte puțin ”jenat” de porecla ”Drulău” (în stenograme, două dintre persoanele interceptate îl numeau ”câine” pe fostul ministru: ”Ăsta nu e om, e câine”), pentru că ”normalitatea este eroizată”.

Declarațiile lui Cătălin Drulă pe tema stenogramelor

  • „Sunt om, după cum puteți vedea, și asta e trist – că dacă ajungi să-ți faci treaba cu demnitate, te decade din calitatea de om, în viziunea acestei lumi.
  • N-aș vrea să intru în detalii, pentru că dosarul e pe rol. Dar astfel de dialoguri… M-a surprins și am rămas șocat de câte discuții au avut despre oameni.
  • Mi-am dat seama că foarte puține discuții erau despre proiecte publice, ci cine e director la instituția X, cine la cealaltă. Din presă am descoperit și eu că au fost cumpărate 4 vapoare cu 100 de milioane de lei în loc de 50 de milioane, restul era parandărăt, așa cum spun procurorii DNA.
  • Îmi aduc aminte că Adrian Năstase, când eram mic, tot întreba: «Dar unde e, dom’le, corupția?». E în fața noastră.
  • A început brusc să meargă totul pe bune. În Ministerul Transporturilor sunt cerute foarte multe funcții pentru că politicienii au afaceri în Transporturi.
  • DNA mi-a cerut foarte multe documente: și la Metrou, și la altele la care au venit. Noi am avut o echipă care s-a ocupat de dat documente.
  • Cred că e nevoie de Ministerul Public, dar e nevoie și de șefii de instituții să dea un semn. Trebuie să vină și de sus în jos un semnal. Dacă semnalul dat de sus este «Gata cu combinațiile!», lucrurile merg mult mai bine.
  • Mă jenează puțin «Drulău», pentru că e dezumanizantă, că eroizăm atunci când facem o treabă normală. Dacă ești fricos sau n-ai curaj, stai deoparte! Dacă nu ești cinstit sau nu te pricepi, nu te băga!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cîțu pare să fi lansat o minciună îngrozitoare: „Acea noapte în care am fost acolo”, adică în clubul Colectiv, în momentul tragediei. După toate indiciile, n-a fost

* VIDEO. CTP: „Klaus Iohannis a dezertat din funcția de președinte” / „PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare” / „PNL nu-și va mai reveni niciodată din lovitura de leucă aplicată în ceafă de Klaus Iohannis la Congres”

* Gruparea Orban are deja 10 parlamentari: 2 senatori și 8 deputați. „O țară aruncată în haos” / „Mi-e rușine să mai dau ochii cu consătenii mei”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here