luni, martie 4, 2024
AcasăMainCîțu pare să fi lansat o minciună îngrozitoare: "Acea noapte în care...

Cîțu pare să fi lansat o minciună îngrozitoare: „Acea noapte în care am fost acolo”, adică în clubul Colectiv, în momentul tragediei. După toate indiciile, n-a fost

-

Există multiple indicii că premierul demis Florin Cîțu a mințit îngrozitor în legătură cu faptul că s-ar fi aflat în clubul Colectiv, în noaptea tragediei (30/31 octombrie 2015). Afirmația a fost făcută sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Până acum, nimeni nu a confirmat că l-a văzut acolo, nici el nu a spus vreodată. Dimpotrivă, pe 31 octombrie 2015 scria despre Colectiv cu evidentă distanță fizică. Cîțu refuză să lămurească problema pe care tot el a creat-o.

Florin Cîțu, 30 octombrie 2021, pe Facebook: „Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, așa cum fac an de an. Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital. Sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”.

Imediat au apărut suspiciuni în legătură cu afirmațiile președintelui PNL, întrucât nimeni, timp de 6 ani, nu a pomenit despre faptul că l-ar fi văzut pe Cîțu acolo.

Un indiciu puternic vine chiar de la Florin Cîțu. În noaptea tragediei, după miezul nopții, acesta a postat un mesaj scurt, din care nu reieșea defel că el s-ar fi aflat la clubul Colectiv.

- Advertisement -

Florin Cîțu, 31 octombrie 2015, pe Facebook: „Vești teribile din București. 26 de morți și în jur de 90 de răniți într-un incendiu la un concert în interior„.

SOCIOLOG: „Foarte probabil să aflăm că a fost și în 22 decembrie 1989 în Piața Universității, că a luat bătaie de la mineri în vara lui ’90 și că a jucat în America, alături de Generația de Aur”

Printre primii care au exprimat mari îndoieli după „mărturisirea” lui Cîțu s-a numărat și sociologul Gelu Duminică. Acesta a reacționat ironic, duminică, pe Facebook.

Gelu Duminică: „6 ani a păstrat dl Cîțu secretul prezenței sale în clubul Colectiv chiar în noaptea incendiului. Foarte probabil să aflăm că a fost și în 22 decembrie 1989 în Piața Universității, că a luat bătaie de la mineri în vara lui ’90 și că a jucat în America, alături de Generația de Aur. De fapt, nu m-ar mira să-și aduca aminte că a dat și vreun gol…

- Advertisement -

JURNALIST: „Eu cred că minte și că nu a fost acolo”

Jurnalistul Ovidiu Vanghele, prieten cu mulți dintre cei care au fost în Clubul Colectiv pe 30 noiembrie 2015, pune la îndoială afirmațiile de acum ale lui Florin Cîțu. Vanghele și-a expus gândurile tot pe Facebook.

„Eu am pierdut câțiva buni amici (prieteni, aș îndrăzni să-i numesc) în urmă cu 6 ani. Alți mulți și buni prieteni de-ai mei au fost acolo și au scăpat, Slavă Cerului, vii.

Îl cunosc, de departe, pe Florin Cîțu de prin 2011-12, de când lucram la Mediafax. M-am intersectat de vreo trei ori cu el pe la câte-o bere, prin prieteni comuni.

Eu nu știu ca Florin Cîțu să fi avut vreo treabă cu acea comunitate de oameni care au fost în seara aia blestemată în Colectiv. Acolo nu era un concert (sigur, de fapt era, dar nu era, nu știu cum să vă spun). Acolo era o comunitate.

Sau o parte dintr-o comunitate mai mare (oameni de muzică din underground și prieteni de-ai lor), oameni care se cam cunoșteau, în mare, fiecare cu fiecare.

Ce vreau eu să vă spun, de la mine din pat de la Câmpina, la două jumate noaptea și fără să ma bazez, deocamdată, pe nimic: eu cred că omul ăsta nu a fost acolo în seara aia.

Repet, nu mă bazez pe nimic. Deocamdată. Dar, de când a scris mizeria aia cum că a fost acolo, am fost sigur că minte. Am un milion de indicii că minte (nu cunoștea lumea, nu era neapărat genul lui de muzică, nu era vreun club clasic Colectivul pentru oameni care n-aveau neapărat treabă acolo, era un eveniment pentru care oamenii veneau, nu prea era plauzibil să te nimerești acolo etc.).

Sigur, era un eveniment public, oricine plătea bilet la uță intra să asculte cântarea (LATER EDIT: era intrare liberă, fără bilet, îmi spune unul dintre răniții din seara aia, acum bine, Slavă Domnului!), deci nu era ceva exclusiv pentru anumite persoane, dar, din ce știu eu, din ce-mi amintesc eu – și am fost foarte aproape de oamenii care-au fost acolo în zilele de după -, eu cred că minte și că nu a fost acolo.

Chiar o să verific treaba asta mâine.

Acum mă opresc.

Dacă mă înșel, n-am nicio prblemă să-i prezint omului scuze.

M-am gândit mult dacă să scriu cuvintele astea sau să aștept să mă întorc la laptop și să mă pun pe dat telefoane.

Nu e un act jurnalistic ce am scris eu aici, în vorbele de mai sus, probabil ar trebui să șterg tot și să verific mai întâi, dar nu pot, pur și simplu nu pot. Dacă ăsta a ajuns să mintă că a fost acolo când de fapt n-a fost, cred că suntem în fața celei mai abjecte forme de minciună și impostură posibile. Și, repet: indiciile mele, bunul meu simț și stomacul meu îmi spun că minte.”

Ovidiu Vanghele: „L-am întrebat, a refuzat să răspundă. Ăsta e omu’. Un om mic, micuț, minuscul”

Jurnalistul Ovidiu Vanghele a trecut la o primă încercare de a verifica afirmația lui Florin Cîțu. L-a întrebat pe acesta, printr-un mesaj pe Whatsapp, dacă într-adevăr a fost în Colectiv. Cîțu a dat să răspundă (tehnica lasă urme!), dar s-a răzgândit. El a refuzat să spună dacă da sau nu.

Ovidiu Vanghele:  „După o noapte în care am dormit puțin și prost, i-am scris pe Whatsapp lui Florin Cîțu. L-am întrebat dacă a fost la Colectiv în noaptea incendiului, așa cum spune în postarea de pe Facebook. Omul mi-a dat cu seen, ba chiar la un moment dat a și dat să răspundă. Doar că n-a mai dat și send la orice ar fi scris. Ăsta e omu’. Un om mic. Micuț e mult spus, minuscul!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. CTP: „Klaus Iohannis a dezertat din funcția de președinte” / „PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare” / „PNL nu-și va mai reveni niciodată din lovitura de leucă aplicată în ceafă de Klaus Iohannis la Congres”

* Gruparea Orban are deja 10 parlamentari: 2 senatori și 8 deputați. „O țară aruncată în haos” / „Mi-e rușine să mai dau ochii cu consătenii mei”

* A murit Pavel Coruț, fost ofițer de contrainformații militare (DIA) și scriitor conspiraționist. Avea 72 de ani

* A început telenovela! Anamaria Prodan: „Reghecampf și-a jefuit familia pentru amantă”. Până ieri zicea că e „soarele ei”, „cel mai bun soț”…

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -