VIDEO. CTP: „Klaus Iohannis a dezertat din funcția de președinte” / „PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare” / „PNL nu-și va mai reveni niciodată din lovitura de leucă aplicată în ceafă de Klaus Iohannis la Congres”

4
13801
Claudiu Pândaru - CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a vorbit vineri seara, la Digi 24, despre rolul pe care l-a avut premierul desemnat Nicolae Ciucă în formarea Guvernului, influența lui Cîțu și situația actuală a PNL, care „se autodistruge”.

Gazetarul spune că este de neînțeles de ce generalul Ciucă, un militar cu misiuni în Irak, acceptă acest „bal mascat” alături de Florin Cîțu.

„Nu poate să nu te ducă gândul la un alt celebru cuplu contorsionist: Dragnea – Dăncilă”, punctează CTP.

Acesta este de părere că „asistăm, după 20 de ani, la faptul că PNL se duce pe urmele PNȚCD. Exact cum s-a întâmplat în anul 2000”.

VIDEO: Dialogul dintre Claudiu Pândaru și CTP

Analiza lui Cristian Tudor Popescu

„Și bărbătești, și de damă”

„Pentru orice om de bun simț, fără să aibă nu știu ce expertiză politică, este evident că PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare. Ba, chiar la mai multe. Ba, chiar la foarte multe! Asta este ceea ce se întâmplă acum.

Vedem liste de miniștri, unde sunt înlocuiți unii cu ceilalți. Deci, se probează diverse costume pentru posturile alea de miniștri. Și bărbătești, și de damă. În așteptarea a ce?

În mod evident, primul partid cu care va avea de negociat din greu domnul Ciucă nu e PSD, nu este USR, e PNL! Ceea ce se și vede.

Interesant, totuși, că generalul Ciucă, cu 4 stele, acceptă să participe la acest bal mascat, în care el este travestit în general. Că la bal mascat, fiecare se îmbracă cum crede de cuviință. Domnul Ciucă e travestit în general. De ce spun asta? Pentru că dacă ar fi vorba de un general autentic, un general de armată autentic, nu ar accepta, nu s-ar preta la așa ceva.

Deci a apărut pe post nu de general, ci de papagal general, acum, domnul Ciucă, lângă domnul Cîțu. E mare lucru că a reușit să recite câteva nume de miniștri domnul Ciucă.

Nu poate să nu te ducă gândul la un alt celebru cuplu contorsionist: Dragnea – Dăncilă. Exact așa este raportul, cum era între Dragnea și Dăncilă. Dăncilă încerca să zică și ea ceva… «noi ne-am străduit și am făcut…»… și Dragnea se întorcea: «Taci, Viorico!», și spunea el despre ce e vorba.”

„… și vii aici, în postura asta, lângă Șocîțu?!”

„Ce caută domnul Cîțu lângă domnul premier desemnat Ciucă? Ce caută? Domnul Ciucă a fost premierul desemnat de către președintele Iohannis să alcătuiască un guvern. Pentru asta, el duce negocieri cu toate partidele parlamentare, sau cu cele cu care consideră. PNL nu are o poziție specială în această situație. În primul rând ar fi trebuit să fie Kelemen Hunor alături. Dacă tot a fost domnul Cîțu, ar fi trebuit să vină și Kelemen Hunor. N-a discutat și cu UDMR-ul? Ar fi trebuit să vină și reprezentantul minorităților naționale. Cu ei n-a discutat? Sau, ar fi trebuit să vină chiar și cei de la USR și PSD. Și cu dânșii a discutat, după cum ne-a spus domnul Ciucă.

De ce să vină domnul Cîțu de la PNL? Ce caută acolo? El face guvernul? Cu facerea acestui guvern este însărcinat premierul desemnat – generalul Ciucă. Și-l vedem pe domnul Cîțu lipit, acolo. Ce să caute acolo? Ce să caute? Ca să ne spună în fiecare moment – nici n-a vrut să ascundă asta vreo clipă – ce ne spunea și Dragnea, ce transmitea prin toți porii: «Eu sunt șeful!», «Eu rămân șeful! Doamna asta de lângă mine e… foarte competentă». Asta face și domnul Cîțu, cât se poate de clar, n-a încercat să mascheze.

De aia am spus «papagal general» în ce-l privește pe domnul general Ciucă. Păi, cum să suporți? Eu, care nu sunt general – nici nu mai știu cu ce grad am terminat armata -, eu n-aș fi suportat o secundă situația asta. Ai comandat trupe în teatrul de operațiuni din Irak, în război real, și vii aici, în postura asta, lângă Șocîțu?! Care în mod limpede nu are de gând să plece de unde este, adică de la Palatul Victoria…”

„PNL se autodistruge. Cum să-ți revii din autodistrugere?”

„Și livrează niște basmodii de stă pisoiul în coadă. Adică, nu degeaba râdeau jurnaliștii prin sală. Deci, i se spune «stimabile… miercuri, când e cu astea…» Domnul Ciolacu a declarat expressis verbis: «Nu votăm guvern minoritar!». Și e și logic să facă lucrul ăsta. De ce să-l voteze? Și el spune: «Am ascultat cu atenție!». Adică creierul domnului Șocîțu s-a focusat pe ce-a spus domnul Ciolacu, a analizat fulgerător și a tras o concluzie.

Noi nu ne-am gândit niciun moment, suntem mici, nu ne duce capul, dar domnul Cîțu a ascultat cu atenție ce-a spus domnul Ciolacu, și domnul Ciolacu s-a referit la sine… A spus că dânsul nu este de acord cu un guvern minoritar, însă membrii partidului… Și a dat un exemplu iarăși de creier pane – situația cu Dăncilă și cu căderea guvernului Dăncilă. Păi, ce legătură are?

Atunci, PNL-ul oferea niște mită parlamentarilor pe care a reușit să-i racoleze de pe la PSD, de pe la Ponta. O mită foarte clară – «Intrați în PNL pe poziții eligibile, urmează alegeri»… PSD-ul era în cădere, PNL-ul în urcare, deci afacerea avea sens.

Acum ce să oferi tu? Cu un PNL care dacă intră în alegeri anticipate acum, nu mai rămâne din el nici cât era în 2001 PNȚCD-ul. Și chiar dacă nu sunt alegeri anticipate, cred că asistăm, după 20 de ani, la faptul că PNL se duce pe urmele PNȚCD. Exact cum s-a întâmplat în anul 2000.

PNL-ul se bate cu sine. Nu poți să revii dintr-o situație în care îți rupi singur oasele, fără să te atace nimeni. I-a atacat cineva? PSD-ul și USR-ul stau, se uită la ei și PNL-ul se autodistruge. Cum să-ți revii din autodistrugere?”

„Klaus Iohannis a trecut râul din piatră în piatră și acum crede că poate să meargă pe apă asemenea lui Isus Hristos”

„Klaus Iohannis nu este atât de inteligent pe cât ar trebui să fie un «neamț», conceptul de neamț cu care a fost votat dl Iohannis. Și aici s-a produs o lungă impostură. Dl Iohannis a fost ca cineva care a sărit din piatră în piatră peste un râu și fiecare piatră pe care a călcat s-a scufundat imediat după ce a călcat-o el.

Și a reușit să treacă. A realizat un parcurs cu un grad de probabilitate foarte mic, extraordinar, reușind să treacă râul, fără ca el să aibă vreo calitate în direcția asta.

Nici dvs. și nici eu nu am uitat prestațiile catastrofale care ne îngălbeneau la față din 2014, din întâlnirile cu Ponta. Și dvs și eu știam ce înseamnă să fie stăpânită România de Ponta, de Dragnea și de Sebi Ghiță, cu Ghiță la Interne sau la SRI eventual și cu președinte Ponta și prim-ministru Dragnea. Știam foarte bine ce înseamnă asta și atunci l-am votat pe Iohannis, dar eram năuciți de prestațiile acelea lamentabile ale domnului Iohannis în ambele întâlniri cu Ponta. Bafta lui că Ponta i-a pus o piatră sub picioare, călcând în picioare diaspora. Piatra aia pe care a călcat atunci l-a aruncat mai departe, ca o trambulină.

De atunci a ținut-o tot așa. Acel referendum pentru justiție este una dintre cele mai stupide formulări ale unui act pe care le-am văzut. Era inaplicabil, era o aiureală, nici nu s-a putut face ceva cu el, dar beneficiind de gradul de iritare pe care îl stârnea Dragnea prin simpla lui prezență și prin tot ceea ce făcea, încercând să scoată România din Europa, din nou, dl Iohannis a sărit și din piatra asta, după care a trecut mai departe.

După care a avut de înfruntat în alegeri pe doamna Dăncilă. Din nou, nici dvs, nici eu nu puteam să o votăm pe Dăncilă. Cum să faci așa ceva? Și atunci dl Iohannis nici măcar nu a avut o întâlnire cu Dăncilă, ar fi trebuit să aibă. Nu ne-a demonstrat niciodată că e capabil, în toată cariera lui politică, de 7, 8, 10 ani, să facă față unei bătălii politice deschise, de ring, cu cineva. Niciodată. Și e președinte de 7 ani.

Și acum dl Iohannis a început să dea cu piciorul la pietre, pentru că tot sărind așa, din piatră în piatră, pe apă, a început să se creadă Isus Hristos. Și Isus Hristos nu avea nevoie de pietre. Iohannis, de cinci luni încoace, crede că poate să meargă pe apă asemenea lui Isus Hristos. Din momentul în care i-a spus lui Cîțu «Dă-l afară pe ăla de la Justiție, pe Stelian Ion!», dl Iohannis merge pe apă. Dar nu e ceva nou, așa a fost dintotdeauna.

Domnului Iohannis, în mod evident, ca de altfel oricărui politician pe care îl vedeți pe ecranele patriei de 30 de ani încoace, i se fâlfâie de popor, puțin îi pasă că mor 500 de oameni pe zi acum. N-au treabă. I-ați auzit să zică ceva? Se discută de guvern minoritar, de miniștri. Care miniștri? Nu vă crapă dinții, capul când vorbiți așa ceva, când se întâmplă ce se întâmplă în jur? Nu! Iohannis nu face excepție.”x

„Acea intrare ca de Putin la Kremlin a lui Klaus Iohannis la Congresul PNL”

„PNL se îndreaptă spre soarța PNȚCD – după 20 de ani, al doilea partid istoric. Președintele de atunci, Emil Constantinescu, venit din rândurile PNȚCD, a dezertat. A spus: «Domn’e, eu nu mai candidez! M-au învins securiștii, m-a învins Sistemul, mi-e scârbă…», și în loc să ia un Emetiral, ceva, a spus «Nu mai candidez» și și-a lăsat partidul în voia soartei.

PNȚCD era sfâșiat în interior, în momentul ăla, de niște lupte comparabile cu cele ale PNL-ului de azi. Și ați văzut ce s-a întâmplat în acele alegeri și ce s-a întâmplat cu PNȚCD după aceea.

Acum, Klaus Iohannis a dezertat din funcția prezidențială și, în același timp, a dezertat și din funcția de președinte al PNL, funcție în care a fost înainte de a fi președintele României și pe care și-a păstrat-o întotdeauna, așa cum a dezertat și Emil Constantinescu.

Pentru mine, momentul în care Emil Constantinescu a anunțat că nu mai candidează – s-a întâmplat în iunie 2000 – este echivalent cu acea intrare ca de Putin la Kremlin a lui Klaus Iohannis la Congresul PNL. În acel moment, Iohannis a terminat partidul! Păi, cum să faci așa ceva? Ducându-te în bătălia democratică din interiorul partidului și luând partea în mod grobian unuia dintre candidați, în cel mai grosolan mod cu putință, Iohannis a dat PNL-ului o lovitură de leucă în ceafă. După părerea mea, PNL nu își va mai putea reveni niciodată din acea lovitură.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Faraonul” Iohannis s-a întors din Egipt și a comunicat premierului Ciucă și conducerii PNL: guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținerea PSD!

* Gruparea Orban are deja 10 parlamentari: 2 senatori și 8 deputați. „O țară aruncată în haos” / „Mi-e rușine să mai dau ochii cu consătenii mei”

* AUDIO. Călugărul nebun de la Mănăstirea Durău: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / „Vaccinul ne transformă în hibrizi” / „De locul injecției se lipesc magneți” / „Vor să omoare 95% din populația lumii” / „Extratereștrii îl pun pe Antihrist în fruntea Guvernului Mondial”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* A murit Pavel Coruț, fost ofițer de contrainformații militare (DIA) și scriitor conspiraționist. Avea 72 de ani

4 COMENTARII

  1. Popandaul aceasta, ctp, isi da seama despre ce vorbeste?Banuiesc ca a deraiat ca trenul pe miriste…Ma opresc la un aspect-Generalul Ciuca-stie ctp ce este un general, alttul decat Oprea? Generalul Ciuca s-a aruncat in lupta sa castige…Presedintele nu isi sacrifica generalul, avea datele problemei…psd urca in sondaje dar e flancat de AUR si Dragnea, nu merg pe crestere in cazul anticipatelor…Stiu ei ce fac! Numai ctp trancane sa isi ia si el banutul!

  2. Domnilor gazetari și CTP, ce vroiați ca să se alieze cu psd sau usr după ce aceștia au creat criza politică, iar groapa pnl a început să fie săpat chiar din interior de către marele Ludovic, dacă n-a fost ales trebuie desființat pnl, rupt în două, poate ați uitat că a vrut să adune camera noaptea să voteze moțiunea !!! ( mai sunt și altele dar nu are sens să le înșirui, se infăptuieste vrere psd și usr de a distruge pnl afirmațiile lor!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here