„Nu vreau să știu cât de nervos va fi Rareș Bogdan!” Ironii de la USR după ce problema pensiilor speciale a dispărut din programul de guvernare al „echipei câștigătoare”

3
8876
Doi politicieni, foști jurnaliști: Liviu Iolu (USR) și Rareș Bogdan (PNL)

Eliminrea pensiilor speciale nu mai este o prioritate a programului de guvernare (Guvernul Ciucă, formula minoritară PNL-UDMR), din care a dispărut aproape total. La capitolul „Muncă” nu se amintește deloc de pensiile speciale, deși eliminarea acestora a fost una dintre marile teme de campanie ale PNL, observă Aktual24.ro.

Despre „reforma sistemului de pensii”, programul de guvernare al Cabinetului Ciucă prevede următoarele:

Așadar, nimic explicit despre pensiile speciale!

O referire vagă la această problemă apare doar în zona de punere în aplicare a prevederilor din PNRR: „Intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale”.

Liviu Iolu, purtătorul de cuvant al Guvernului Cioloș (2016), a comentat ironic: „A apărut programul de guvernare al Cabinetului Ciucă. Nu vreau să știu cât de nervos va fi Rareș Bogdan pentru că a dispărut de acolo tăierea pensiilor speciale”.

De-a lungul anului 2019, Rareș Bogdan (în prezent, europarlamentar și prim-vicepreședinte al PNL) a promis repetat și ferm că pensiile speciale vor fi eliminate „în 30 de zile” după ce PNL va prelua guvernarea.

Iată ce a declarat, de exemplu, într-o conferință de presă la Madrid, unde tatona voturile diasporei: „Obligatoriu pentru PNL ca în primele 30 de zile de când am ajuns la putere să eliminăm pensiile speciale. Nu poți să ai pensie fără să ai contributivitate. 1,7 miliarde de euro ne costă pensiile speciale în fiecare an. Când are unul pensie de 300-450 de milioane și este angajat și la stat… ăștia 80% se angajează în ministere, companii naționale și au ieșit la pensie la 45-46 de ani și au și salariu din bugetul public. Asta e una din marile mize care trebuie rezolvate”.

Și Liviu Iolu, și Rareș Bogdan au fost jurnaliști și au ales să intre în politică. Ei reprezintă acum USR (via PLUS), respectiv PNL.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cîțu pare să fi lansat o minciună îngrozitoare: „Acea noapte în care am fost acolo”, adică în clubul Colectiv, în momentul tragediei. După toate indiciile, n-a fost

* VIDEO. CTP: „Klaus Iohannis a dezertat din funcția de președinte” / „PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare” / „PNL nu-și va mai reveni niciodată din lovitura de leucă aplicată în ceafă de Klaus Iohannis la Congres”

* Gruparea Orban are deja 10 parlamentari: 2 senatori și 8 deputați. „O țară aruncată în haos” / „Mi-e rușine să mai dau ochii cu consătenii mei”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here