VIDEO. Monologul din „Las Fierbinți” care-i desființează pe Iohannis și regimul PSD-PNL: „România educată. Gargară! Mii de km de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Şcoli noi. Gargară!”

3
4144
"Primarul Vasile", din serialul "Las Fierbinți", i-a desființa pe Iohannis și politicienii PSD și PNL în chiar seara de Crăciun, enumerând nenumăratele promisiuni rămase vorbe goale

Tradiționalul monolog din episodul de Crăciun al celebrului serial Las Fierbinți, de la ProTV, le-a fost dedicat anul acesta președintelui Klaus Iohannis și regimului PSD-PNL instalat de el. Discursul a fost ținut de personajul „primarul Vasile”, care a făcut un bilanț sincer și trist al unui 2022 care, pentru România, a trecut degeaba. Totul se reduce la un singur cuvânt: „Gargară”. În anii precedenți, discursurile-sinteză au fost ținute de alte personaje cunoscute din serial, precum Celentano, Firicel și Robi.

Site-ul Paginademedia.ro a notat discursul primarului Vasile, care concluzionează că politicienii sunt „un balaur care ne mănâncă zilele”.

Edilul fictiv al localității ialomițene Fierbinți, din Bărăgan, ține la un moment dat un discurs în fața sătenilor, cărora le spune: „Când era bine în Europa, la noi era rău. Acum e rău în Europa şi la noi e şi mai rău. Şi balaurul ăsta a crescut. Cu el trebuie să ne luptăm, să-l dovedim, să-l punem jos, în frunte cu noi din clasa politică. Aşa trebuie să facem. Dar până la urmă cine ştie ce o să se mai întâmple, cine ştie cum o să fie? Ştiţi vorba aia: știu că mă însor la toamnă, dar la noapte eu cu cine o să mă culc? Cu cine?! Că m-am săturat de gargară. Şi de a lor şi de a mea. Zic că fac şi nu fac nimic. România educată. Gargară! Fără bani ce să faci? Mii de km de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Şcoli noi. Gargară!”.

Aluzia e mai mult decât străvezie. Toate promisiunile au fost făcute de președintele Iohannis în campaniile pentru cele două mandate la Cotroceni, dar și de PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2020 și de PSD atât în alegerile parlamentare din 2016, cât și din 2020. Absolut nimic din aceste promisiuni nu s-a materializat.

Probabil inspirat de remarca politicianului conservator Petre P. Carp de acum 100 de ani, autorul episodului difuzat în seara de Crăciun, actorul Adrian Văncică, mai pune în gura „primarului Vasile” următoarea frază: „Păi, fraţilor, România e o minune. E o minune că încă mai există pe hartă. Numai printr-o minune mai merg trenurile pe şinele astea vechi şi neschimbate de 50 de ani. Numai printr-o minune nu avem zece Colectiv. Numai printr-o minune nu avem 10 Maternitatea Giuleşti“.

Episodul „Las Fierbinți” de duminică, 25 decembrie, a fost campionul audienței în România, având cifre duble față de filmul „Singur Acasă 3“, difuzat pe Antena 1.

VIDEO: Un monolog memorabil – „Las Fierbinți”, Pro TV, 25 decembrie 2022

Textul integral al monologului din „Las Fierbinți”

„Voi creţi că e uşor să fii primar? Vă spun eu: nu e! Când am intrat în politică, am vrut să fac bine. Nu mie! Celor care m-au votat. Şi nu doar lor. Tuturor. Adică vouă. Numai că şi în politică, socoteala de acasă nu se potriveşte cu aia din târg. M-am lovit de oameni vechi, mai mari în funcţie ca mine, care nu m-au lăsat să fac bine pentru voi dacă nu făceam mai întâi bine pentru ei.

Şi azi aşa. mâine aşa. Vasile care a candidat la început n-a mai existat. Şi a ajuns… Vasile de azi: rău, laş, mincinos. Da, m-am pierdut pe mine. Nu trebuia să se întâmple asta. Cineva a avenit azi şi m-a întrebat dacă în Fierbinţi există vreun balaur. I-am zis că nu. Iar am minţit. Există. Şi nu în Fierbinţi. În toată ţara. Un balaur care ne mănâncă zilele: Sărăcia!

Când era bine în Europa, la noi era rău. Acum e rău în Europa şi la noi e şi mai rău. Şi balaurul ăsta a crescut. Cu el trebuie să ne luptăm, să-l dovedim, să-l punem jos, în frunte cu noi din clasa politică. Aşa trebuie să facem.

Dar până la urmă cine ştie ce o să se mai întâmple, cine ştie cum o să fie. Ştiţi vorba aia: Ştiu că mă însor la toamnă, dar la noapte eu cine o să mă culc? Cu cine?! Că m-am săturat de gargară. Şi de a lor şi de a mea. Zic că fac şi nu fac nimic.

România eductă. Gargară! Fără bani ce să faci? Mii de km de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Şcoli noi. Gargară!

Şi tot azi, aceeaşi persoană avea în cap să facă o minune, o minune în ziua de Crăciun. O minune? La noi în ţară? O minune în România? Păi, fraţilor, România e o minune. E o minune că încă mai există pe hartă. Numai printr-o minune mai merg trenurile pe şinele astea vechi şi neschimbate de 50 de ani. Numai printr-o minune nu avem zece Colectiv. Numai printr-o minune nu avem 10 Maternitatea Giuleşti.

România merge printr-o minune. Nu merge după un plan, după un manual. Pentru că nu există niciun sistem, nicio regulă. Totul se face după ureche. Regulie azi sunt aşa, mâine sunt altfel. După cum bate vântul şi după cât e de mare foamea de bani acolo sus. Şi avem şi noroc că orice minune ine doar trei zile. La noi merge aşa de zeci de ani. Mă, merge aşa de zeci de ani, tu-i Raiul mă-sii de politic.

Aş vrea să închei. E Crăciun şi dacă nu credeţi în minuni, vă arăt eu una acum:

Acum vorbesc ca om, dar mai ales ca om politic. În noaptea sfântă de Crăciun, Îmi cer iertare. Vă rog să mă iertaţi că nu am putut să fac nimic, dar vă promit că de la anul o să fac de zece ori pe-atât. E bine să credeţi în minuni, dar e mai important să credeţi în voi. E cel mai important.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se naște cuplul politic care va uni pușcăria cu balamucul: Dragnea a pus ochii pe Șoșoacă! „E singura sinceră, aș colabora cu ea”

* VIDEO. Discursul istoric al lui Zelenski în Congresul SUA. Emoționant! Cuceritor! Excepțional! Ovaționat în picioare și de democrați, și de republicani

* „Politica SUA: să fie epuizat tot potențialul militar al Rusiei; Putin să rămână fără trupe. Va fi o distrugere completă”

* „SUA trebuie să se pregătească deja de prăbușirea finală a Uniunii Sovietice, care va fi dizolvarea Federației Ruse”. Analiză excepțională a unui celebru expert în securitate

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* VIDEO. Ministrul Daea jignește grav un ziarist, iar PSD și Ciucă îl țin în brațe pe grobian! „Nu prea e bine, la mărimea pe care o aveţi, să luaţi un kilogram de jumări. Vă ajunge 100 de grame” / „Nu vă fac gras, vă fac cum sunteți”

* O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.