sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsMisterioasa moarte a unui fost bancher al lui Putin. În apartamentul din...

Misterioasa moarte a unui fost bancher al lui Putin. În apartamentul din Moscova au fost găsite fără suflare și soţia sa, şi fiica de 13 ani

-

O triplă crimă a avut loc la Moscova luni, 18 aprilie, iar detaliile sale sunt încă învăluite în mister. Potrivit informaţiilor oficiale, fostul vicepreşedinte al Gazprombank, Vladislav Avaev, şi-a împuşcat soţia şi fiica înainte de a se sinucide. Există însă bănuieli că toți trei au fost asasinați.

Cele trei cadavre au fost găsite de o rudă a victimelor, care nu a reuşit să ia legătura cu acestea prin telefon. Femeia era îngrijorată şi a decis să-şi viziteze rudele. Ea a găsit cadavrul fostului vicepreşedinte al Gazprombank, Vladislav Avaev (51 de ani), şi pe cel al soţiei sale, Elena (47 de ani), în aceeași cameră. Cadavrul fiicei lor Maria (13 ani) a fost găsit într-o altă cameră.

Prima concluzie a anchetatorilor este aceea că a fost vorba de o dublă crimă şi o sinucidere, deoarece Vladislav Avaev, capul familiei decedate, avea o armă în mână. Motivele nenorocirii sunt încă neclare.

Avea 13 arme de foc

Departamentul principal de investigaţii al Comitetului de Investigaţii al Rusiei pentru oraşul Moscova a confirmat informaţiile despre moartea bancherului şi a familiei sale.

- Advertisement -

„Cadavrele membrilor familiei Avaev au fost descoperite de o rudă care a încercat multă vreme să-i contacteze telefonic, dar pentru că nu a răspuns nimeni, s-a alarmat”, se arată în raportul anchetatorilor.

O sursă din anchetă a declarat că în apartament era dezordine foarte mare, iar absolut toate lucrurile erau împrăștiate, scrie kp.ru. Motivul omorurilor ar fi fost un conflict domestic violent.

Ulterior, s-a aflat că Vladislav Avaev se afla într-o dispută pe plan judiciar cu soţia sa, pentru dreptul de a-şi creşte singur fiica de 13 ani. El a pierdut un prim proces, iar soţia sa și-a retras plângerea în cel de-al doilea.

- Advertisement -

Elena Avaeva a intentat un proces la Tribunalul Nikulinski, în luna octombrie a anului trecut. Femeia nu depusese oficial o cerere de divorţ. În decembrie, soţia lui Avaev și-a retras plângerea.

Fiica lui Avaev, Maria, suferea de epilepsie. Oficialul a folosit acest argument în instanță.

Vladislav Avaev deținea 13 arme de foc, pe care le ținea acasă.

S-a judecat și cu Administrația Prezidențială a lui Putin

Vladislav Avaev a avut o dispută juridică și cu Administrația Prezidențială de la Kremlin. În 2014, el a intentat un proces, tot la Tribunalul Nikulinski, împotriva Administrației Prezidențiale, unde a lucrat ca șef adjunct al departamentului până în 2012, în mandatul lui Vladimir Putin.

Atunci, în baza funcției de demnitar, lui Avaev i-a fost repartizat un apartament de 109,4 metri pătrați, printr-un contract de închiriere socială.

Cu toate acestea, oficialul a încercat să obțină un apartament mai mare și ulterior a intentat un proces împotriva fostului său loc de muncă, pe care l-a pierdut.

Cine a fost Vladislav Avaev

Gazprombank, la care Vladislav Avaev a fost vicepreședinte, este o bancă privată din Rusia, a treia ca mărime de active din țară. Este una dintre marile băncile ruse care nu au fost excluse din sistemul SWIFT odată cu impunerea sancţiunilor occidentale.

Din noiembrie 2014, principalul acționar al companiei Gazprombank este Gazfond, deținută de Iuri Shamalov.

Principalele sectoare de activitate ale băncii sunt: corporate banking, retail banking, investiții bancare și servicii de depozitare. Tranzacționarea cu valori mobiliare, operațiunile de schimb valutar, operațiunile cu metale prețioase, operațiunile de compensare și serviciile de decontare se numără de asemenea printre serviciile bancare ale companiei.

Informațiile obţinute din biografia cunoscută a lui Avaev arată puține date despre perioada în care acesta a lucrat la Gazprombank și rolul pe care l-a avut acolo. A primit de-a lungul timpului mai multe distincţii din partea statului rus pentru merite deosebite, dar la un moment dat a părăsit funcţia de conducere. Motivul pentru care a renunţat a rămas necunoscut.

În ultimii ani, Avaev s-a implicat în administrarea unei afaceri semi-private. A fost menţionat în mass-media drept unul dintre fondatorii Carbonix, despre care se spune că produce „implanturi de carbon care pot înlocui oasele”.

Un alt fondator al companiei este Anastasia Karneeva, fiica adjunctului şefului Rostec (un conglomerat de firme din industria tehnologiei și apărării, controlat de statul rus), Nikolai Volobuev, fost generalul FSB (ex-KGB), acum pensionar.

Carbonix și una dintre subsidiarele Rostec sunt, de altfel, fondatorii companiei RT-Carbon, condusă de Vladislav Avaev.

Un director adjunct de la Gazprom a fost găsit mort într-o stațiune de lux, lângă Sankt Petersburg

Moartea lui Avaev este al doilea deces în rândul unor personaje de la vârful conglomeratului Gazprom-Gazprombank de la startul invaziei ruse în Ucraina. La sfârșitul lunii februarie, în stațiunea montană Leninskoye, de lângă Sankt Petersburg (stațiune preferată de elitele ruse), a fost găsit mort directorul general adjunct pentru securitatea corporativă al Gazprom, Alexander Tiuliakov (61 de ani).

Gazprombank este una dintre marile băncile ruse care încă nu au fost excluse din sistemul SWIFT odată cu impunerea sancţiunilor occidentale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Armata lui Zelenski i-a masacrat pe militarii ucraineni care au trădat în 2014, predând Crimeea și trecând în tabăra lui Putin pentru a întări flota rusă din Marea Neagră

* Răspuns unei „savante” îndrăgostite de Putin

* VIDEO. Rusia a interzis un desen animat sovietic din 1973, în care „Z” e considerat simbol fascist

* VIDEO. Primele imagini cu nava-amiral a flotei ruse după ce a fost lovită de rachetele ucrainene. Supraviețuitorii de pe crucișătorul “Moscova” au fost salvați de turci

* Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

* Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

* CTP despre Putin și Al Treilea Război Mondial: „Cimpanzeul sângeros e capabil de orice”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

* Ambasadorul României în SUA despre standul horror din New York: „E scandalos și rușinos! Nu am văzut nicio demisie și nicio asumare”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -