Orban: „În 8-10 ani, Moldova va avea trei autostrăzi. Nu sunt povești, avem deja 75% din finanțare”

0
1762
Harta autostrăzilor din România care ar trebui să fie gata până în 2030. Premierul Ludovic Orban le-a promis moldovenilor că, în maximum 8-10 ani, provincia va fi străbătută de 3 autostrăzi: București - Siret, Tg. Mureș - Iași - Ungheni și Bacău - Brașov

Prezent în județul Neamț, premierul Ludovic Orban a făcut duminică un anunț extrem de important: prioritatea Guvernului PNL devine Moldova, provincie care “va fi net beneficiara investițiilor” și care va fi conectată rapid la restul Europei prin trei autostrăzi.

Anunțul este de o importanță capitală, pentru că Moldova, abandonată de toate regimurile în ultimii 75 de ani, a devenit una dintre cele mai sărace regiuni din Uniunea Europeană. Izolată de restul lumii, înapoiată economic și lipsită de perspective, provincia istorică este acum depopulată masiv, oamenii fugind unde văd cu ochii.

„Sunt obiective de investiţii fundamentale care vor garanta toate oportunităţile de dezvoltare de aici şi vor garanta că investiţiile vor trece Carpaţii“

Emigrația din Moldova este printre cele mai mari din lume, iar corupția administrației PSD – care a ținut deliberat provincia în sărăcie și înapoiere – a amplificat-o paroxistic. Județe întregi sunt acum părăsite de forța de muncă, astfel încât nu se mai găsesc oameni pentru activități elementare.

Resursele sunt jefuite de o mafie politico-economică primitivă, de sorginte medievală, iar baroni precum Oprișan, Buzatu și Arsene au devenit sinonimi cu blestemul sărăciei și al corupției instituționalizate. Sunt județe întregi unde nu există niciun investitor de top, iar singurul angajator major este statul, prin administrația locală.

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul PNL a introdus Moldova pe lista priorităților absolute, iar în câțiva ani provincia va fi conectată la restul lumii prin Autostrada București – Siret, Autostrada Tg. Mureș – Iași – Ungheni și Autostrada Bacău – Brașov. Banii, spune premierul, sunt deja asigurați în proporție de 75%.

„Moldova nu are astăzi nicio autostradă. Moldova va avea, sper eu, la finalul celor 10 ani sau chiar în 8 ani, trei autostrăzi: autostrada de pe coridorul 9 Paneuropean Bucureşti – Siret, Autostrada Unirii Târgu Mureş – Tîrgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi Autostrada Bacău – Braşov. Acestea nu sunt poveşti, ci obiective de investiţii pentru care la ora actuală avem garanţia finanţării de 75% şi vom găsi bani pentru a asigura finanţarea integrală a acestora. Judeţul Neamţ va fi străbătut de două autostrăzi: cea de pe axa nord – sud, dar şi Autostrada Unirii. Sunt obiective de investiţii fundamentale care vor garanta toate oportunităţile de dezvoltare de aici şi vor garanta că investiţiile vor trece Carpaţii”, a declarat Ludovic Orban, conform Agerpres.

„Vom asigura pentru fiecare localitate apă, canal, gaz, curent, asfalt, să putem să atragem investiţii. Moldova va fi net beneficiara investiţiilor Guvernului pe care îl conduc în următorii 10 ani“

Investițiile nu se vor opri aici, iar Ludovic Orban garantează că, în următorii ani, Moldova va fi scoasă din Evul Mediu, iar condițiile de trai vor deveni măcar decente, pentru ca oamenii să aibă motive să rămână acasă.

Cu infrastructura, spune șeful Guvernului, în Moldova vor veni și investițiile: “O companie care să investească într-o localitate are nevoie de lucruri simple: acces la apă, canalizare, gaz, curent electric şi căi de transport. Tocmai aceste lucruri trebuie realizate pentru Moldova, pentru a putea asigura conectarea Moldovei cu toată infrastructura de transport europeană, iar pentru fiecare localitate să asigurăm aceste minime elemente de civilizaţie: apă, canal, gaz, curent, asfalt şi să putem să atragem investiţii. Moldova va fi net beneficiara investiţiilor Guvernului pe care îl conduc, în următorii 10 ani”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan mai are avans 2,5% în fața Gabrielei Firea. Traian Băsescu rupe 9% de la candidatul PNL & USR-PLUS

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here