Militarii belaruși spală tancuri rusești de rămășițele invadatorilor morți în Ucraina. Cer pastile pentru vărsături și greață

0
5294

„Marea armată” a dictatorului belarus Aleksandr Lukașenko, care ar fi trebuit să-l ajute pe criminalul Vladimir Putin în ofensiva asupra Ucrainei, e supusă unor mari umilințe. Invadatorii ruși nu se bazează deloc pe capacitatea ei de luptă, așa că o utilizează mai mult pe post de „femeie de serviciu”. Soldații din Belarus sunt un fel de lustragii. Ei sunt puși să spele vehiculele blindate ale „putiniștilor” de rămășițele camarazilor acestora, morți pe front.

În unele cazuri, situația a devenit critică. Recruții din Belarus își sună părinții și-i roagă să le trimită medicamente pentru vărsături și greață, informează site-ul Obozrevatel.com, citând sursa principală, ediția Nașa Niva. Un tânăr soldat și-a apelat familia de la un număr necunoscut de pe Viber. Le-a spus părinților că se simte destul de rău, fiindcă se ocupă cu „treburi murdare”.

Obozrevatel.com: „El le-a explicat tatălui și mamei sale că, împreună cu colegii săi, spăla echipamente care au fost avariate în lupte și că a găsit fragmente de corpuri umane, rămășițe, ceea ce-i îmbolnăvește pe băieți. Primul gând a fost că fiul lor era în captivitate ucraineană și rănit, au spus rudele. Așa că l-au întrebat imediat de ce nu este în unitate, de ce are nevoie de medicamente, unde este? Dar s-a dovedit că el se afla în zona Komarin, lângă Gomel, și că participa la restaurarea echipamentului rusesc deteriorat și spart”.

Komarin este ultima așezare din Belarus pe drumul ce duce spre granița cu Ucraina, în direcția Cernobîl. Acel traseu este ocupat complet de trupele ruse, care oferă sprijin forțelor poziționate în apropiere de capitala Kiev.

Jurnaliștii belaruși au constatat că Rusia a suferit pierderi foarte mari de personal și echipamente militare. „Belarus oferă suport logistic pentru operațiune: aviația rusă are baza pe aerodromurile din Belarus, echipamentele sunt reparate aici, iar răniții sunt tratați tot aici”, se arată în Nașa Niva.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

VIDEO. Putin se teme: într-un discurs „à la Ceaușescu”, le-a spus rușilor că „Occidentul îi va folosi pe trădători” ca să „provoace confruntări civile”. Trădători sunt rușii cu vederi occidentale, democratice, dar și cei care „își câștigă banii aici și trăiesc acolo”. Soarta acestora va fi cruntă, anunță Putin: „îi vom scuipa ca pe o gânganie care-ți intră în gură”

* Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

COMUNICAT: „Putin se confruntă cu demiterea forțată sau cu distrugerea fizică din partea celor din jur”. Tiranul a fost izolat, dictatura sa se apropie de sfârșit. Doar trei oligarhi mai comunică personal cu el. Nici ministrul Apărării nu mai are acces direct la scelerat

Povestea teribilă a unei mame-eroină. Olga avea 12 copii, dar a plecat la război. A murit împușcată de ruși, la 48 de ani. Alți 5 membri ai familiei luptă cu arma în mână

AUDIO. Disperare în armata rusă: „Este un război dat dracului! Avem 80% pierderi. 80%! Pe Arsalan l-au luat fără picioare și un braț. Altuia i-au smuls capul. Dorjik a rezistat, dar este invalid pe viață”

„Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri!” Detașamentul „Azov” l-a ucis pe generalul rus Mitaev – al 5-lea general lichidat de ucraineni în 3 săptămâni de război

* Comandantul Legiunii Naționale Georgiene: „Rusia va înceta să mai existe cu o populație atât de teroristă precum cea de astăzi”

Rușii au suferit o înfrângere cruntă lângă Nikolaev. Au fugit înapoi în Crimeea anexată. „Puteți fi 99% siguri că inamicul nu va fi lăsat să ajungă la Kiev”

„Ce e în neregulă cu armata rusă?” Analiza amiralului Stavridis, ex-comandant NATO: „Rușii se prezintă nu ca o armată sofisticată din Secolul XXI, ci ca o forță brută din Al Doilea Război Mondial. Modernizarea a eșuat”

Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Lista celor mai importante iahturi confiscate de la oligarhii lui Putin. Valoarea lor depășește un miliard de euro

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

* Dan Voiculescu primește o lovitură năprasnică de la CEDO: decizie în unanimitate împotriva oligarhului pușcăriaș! Condamnarea din 2014 a fost perfect legală, nici vorbă de „proces politic”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here