Mercenarii lui Prigojin au început să doboare elicoptere și avioane ale armatei lui Putin. Se dau lupte de stradă, Rusia cade pradă războiului civil

2
3599
Avionul AN-24 doborât de trupele lui Wagner

A izbucnit cu adevărat războiul civil în Rusia, între mercenarii Wagner și militarii ce aparțin de Ministerul Apărării de la Moscova. Gruparea paramilitară privată condusă de oligarhul Evgheni Prigojin a capturat obiectivele militare din Rostov-pe-Don și din Voronej. Se dau lupte de stradă, au fost doborâte aparate de zbor ale armatei,  o parte dintre „wagneroviți” se îndreaptă spre Moscova.

Conform site-ului Obozrevatel.com, bărbați înarmați, aflați sub comanda lui Evgheni Prigojin, au descins în orașul Rostov-pe-Don și au înconjurat rapid sediul Districtului Militar de Sud, precum și mai multe clădiri militare, inclusiv cele ale Ministerului de Interne, FSB și administrației locale.

În replică, autoritățile locale au inițial planul „Fortăreața”. O cantitate mare de echipamente ar fi fost trimisă în regiunile Rostov, Voronej și Smolensk.

Obozrevatel.com: „Din seara zilei de 23 iunie, vehicule blindate au fost dislocate în centrul orașului Rostov-pe-Don. Ele au fost văzute pe Budionnovski Prospekt, iar pe străzile din apropiere au apărut patrule de poliție înarmate cu echipamente grele. Forțele de securitate au anunțat planul «Fortăreața»: personalul a fost anunțat de necesitatea de a fi în deplină pregătire. O coloană cu echipament militar a fost văzută și în regiunea Voronej. A fost văzută pe autostrada federală M-4 Don. Autoritățile locale au făcut apel la rezidenți cu o solicitare «de a nu folosi temporar autostrada federală M-4 Don și vehicule individuale».”

Un convoi întreg cu echipamente militare ale armatei, inclusiv tancuri, a luat foc pe autostradă. La Moscova se pregătește apărarea

Bătăliile cu împușcături dintre PMC Wagner și armata rusă au apărut și în regiunea Voronej, în apropiere de Pavlovsk. Presa rusă scrie că toată secțiunea de taxare a autostrăzii M4 a fost închisă. De asemenea, s-a raportat că un convoi întreg cu echipamente militare ale armatei lui Șoigu, din care au făcut parte și tancuri, a luat foc pe autostradă!

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev: „Am dat instrucțiunile necesare administrației orașului Rostov și serviciilor de susținere a vieții din Rostov să ia măsurile necesare pentru a menține funcționarea normală a tuturor sistemelor orașului. Țin problema sub control, ascultând în mod regulat rapoartele. Îi rog pe locuitorii din Rostov să nu-și părăsească casele inutil și să nu vină în centrul capitalei regiunii”.

Asaltul mercenarilor lui Prigojin a băgat spaima în acoliții lui Putin de la Moscova. Primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, a anunțat că, la Moscova, sunt în desfășurare acțiuni antiteroriste, fiind introdus un control suplimentar pe toate drumurile de intrare și ieșire din oraș.

Serghei Sobianin: „În legătură cu informațiile primite, la Moscova se iau măsuri antiteroriste care vizează întărirea măsurilor de securitate. A fost introdus un control suplimentar pe drumuri. Este posibil să se limiteze desfășurarea evenimentelor în masă. Vă rugăm să tratați măsurile luate cu înțelegere”.

Prigojin s-a lăudat pe canalul său de Telegram că a doborât deja două elicoptere ale Forțelor Armate ale Federației Ruse și că unul dintre ele „arde la aterizare”. A fost doborât, de asemenea, un avion militar de transport AN-24, în regiunea Voronej,

Un alt elicopter al forțelor ruse a aruncat în aer cel mai mare depozit de combustibil din Voronej, pentru a nu cădea în mâinile forțelor rebele conduse de Prigojin. O astfel de operațiune arată că situația din teren e complicată, iar Putin nu mai controlează situația din regiune.

Sunt mai multe confirmări că în regiunea Voronej și pe direcția Moscova (aflată la circa 500 de kilometri), armata rusă distrug infrastructura strategică pentru a nu fi preluată de Grupul Wagner.

Gruparea lui Prigojin ar fi capturat, în urma „operațiunii speciale”, toate obiectivele militare din Rostov, chiar și aerodromul din acea regiune. Mai mult, Prigojin susține că o grămadă de mlitari ai lui Șoigu, în frunte cu cei din Garda Națională Rusă, au trecut în tabăra sa.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revolta mercenarilor Wagner: început de război civil în Rusia! Prigojin a preluat puterea în sud, la Rostov-pe-Don. „E revoltă armată. Arestați-l pe Prigojin!”, cere FSB. Se vorbește de o lovitură de stat

* Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

* Prigojin: „Putin a făcut o alegere greșită. E un semn rău pentru el. În curând vom avea un nou președinte”

* Rebeliunea lui Prigojin, lanstă vineri seara pentru că la acea oră conducerea FSB și cea a Armatei erau bete criță. „80% miros a alcool. Unii abia se țin pe picioare, nu-i putem trimite nicăieri”

* Haos total în Rusia. Șoigu și Gherasimov au dispărut, coloane cu rebeli Wagner se îndreaptă spre Moscova. Toate intrările în Capitală au fost blocate cu basculante de nisip

* Ambasadorul rus Valeri Kuzmin laudă AUR: „În timp ce cercurile politice românești vorbeau despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial SUA, AUR a început să vorbească despre interesele naționale”

* Moartea crâncenă a celor 5 milionari care s-au dus în excursie la epava Titanicului. Submersibilul Titan a făcut implozie din cauza presiunii oceanului, la 3.800 de metri adâncime

* VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

* A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

* VIDEO. Neisprăvitul Ciolacu, gafă după gafă. Joi: „România trece de la fapte la vorbe”. Vineri: „Băluță și Negoiță sunt cei mai performanți primari din municipiul Buzău”

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here