„Masca v-a furat libertatea, vă ascunde frumusețea orbitoare… Poartă dracului masca oriunde ai fi în lume!” Mesajul ironic și tăios al unui medic român din Belgia

3
9506

Ana Cichirea, medic stomatolog la Ac Dental Mechelen (Belgia), a publicat pe Facebook un mesaj de o ironie mușcătoare, adresat celor care se tot plâng de „calvarul” pe care-l reprezintă purtatul măștii de protecție.

„Până să apară masca, viața voastră era perfectă și acum, brusc, nu mai e… Toți sunteți experți în virusologie și imunitate, dar mai ales formatorii de opinie și publicul lor decerebrat. Pe ei trebuie să-i ascultăm. Ei ne învață pe noi cum să acționăm într-o pandemie. Ei au mai trăit de multe ori pandemii, au o vastă experiență și ne oferă cele mai bune soluții”, scrie Ana Cichirea.

„Una peste alta, noi, personalul medical, cam cât credeți că o să mai rezistăm? Poartă dracului masca oriunde ai fi în lume!!!”, răbufnește – „cu drag”! – medicul român din Mechelen (Malines).

Mesajul dr. Ana Cichirea

„Masca!

Până acum, toți erați liberi; acum nu mai sunteți. Masca v-a furat libertatea, masca vă încalcă drepturile omului, vă ascunde frumusețea orbitoare și, mai mult, vă sufocă! Vă oprește inspirul necesar de oxigen din aerul total nepoluat pe care îl respirați zilnic și nu vă mai lasă deloc să trăiți cum se cuvine. Până să apară masca, viața voastră era perfectă și acum, brusc, nu mai e… rezistenților la schimbare…

Voi nu vă lăsați manipulați de nimeni, dar stați toată ziua gură-cască pe rețele de socializare privindu-i pe unii și pe alții. REAL LIFE IS NOT ONLINE !

Toți sunteți experți în virusologie și imunitate, dar mai ales formatorii de opinie și publicul lor decerebrat. Pe ei trebuie să-i ascultăm. Ei ne învață pe noi cum să acționăm într-o pandemie. Ei au mai trăit de multe ori pandemii, au o vastă experiență și ne oferă cele mai bune soluții.

Ei știu totul. Ei înțeleg bine medicina și pot corela toate datele științifice, că au văzut multe emisiuni pe Discovery și au citit toate numerele Men’s Health.

Nu știu dacă voi putea ajunge vreodată la nivelul de înțelegere al acestora. Nu știu dacă pot să cobor atât de jos.

Eu, mai modestă de fel, tocmai am terminat de citit un articol de 70 de pagini despre Covid-19, cu 40 de întrebări și răspunsuri, scris de o echipă de medici ai Universității de Medicină din Leuven, Belgia… Niște anonimi, nu au cont de Facebook…

M-au plictisit cu tot felul de informații despre anatomia virusului, despre PCR, serologie, răspunsul imun, cytokinestorm, tratamentul corticosteroid și alte date pe care ei le-au strâns în ultimele luni despre o chestie mică, foarte mică, invizibilă chiar. Altă treabă nu or fi avut?

Nu au amintit nimic de libertate, de drepturile omului, de temperaturile de afară. Un articol anost…

Mai ziceau ceva de infiltratul bilateral (pulmonar), că ar avea valori de 84-90 în infecția Covid-19, față de 29-45 din infecția SARS-1. Și, culmea, dar poarta de intrare a virusului în organism cică ar fi tot rino-laringologică.

În fine, niște chestii super-obositoare și neinteresante.

N-au zis nimic nici de Loft și nici de Saint-Tropez.

Una peste alta, NU AM NICIUN CHEF DE ALT LOCK DOWN, nu am niciun chef să stau iar închisă în casă plină de libertate și de drepturi cetățenești!

Una peste alta, noi, personalul medical, cam cât credeți că o să mai rezistăm?

POARTĂ DRACULUI MASCA ORIUNDE AI FI IN LUME!!!

Cu drag,

un om!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.