duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsCaz cumplit: gravidă bolnavă de Covid, decedată din neglijența medicilor, la transferul...

Caz cumplit: gravidă bolnavă de Covid, decedată din neglijența medicilor, la transferul Arad – Timișoara. “O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești!“

-

O gravidă de 39 de ani, bolnavă de coronavirus, a decedat joi, în timpul transferului cu ambulanța de la Arad la Timișoara, provocând un val de indignare și de emoție în sistemul medical. Femeia era însărcinată în 7 luni și mai avea casă 4 copii! Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara a scris pe Facebook despre oroare, acuzându-i pe medicii de la Arad pentru moartea pacientei și a copilului.

Starea femeii, inițial bună, a început să se deterioreze rapid din cauza infecției cu coronavirus, dar cei de la Arad nu au intubat-o și au trimis-o spre Timișoara. Gravida a decedat la Unitatea Primiri Urgențe, după 4 stopuri cardio-respiratorii, povestește cutremurat managerul spitalului din Timișoara.

“Este halucinant, pacienta avea o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind un caz clasic de ATI

Iată relatarea acestuia, pe Facebook: „De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad, inițial în Secția de Chirurgie, pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme. Atunci când pacienta a început să se decompenseze, a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre, a fost «descoperită» în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant, având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI”.

Raul Pătrașcu spune că femeia și copilul puteau fi salvați: „Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt. (…) Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!”.

- Advertisement -

Direcțiile de Sănătate Publică din Timiș și Arad au declanșat o anchetă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu s-o odihnească !!! Repet la nesfârșit ,!!!!… sistemul medical românesc e de căcat!!!…și nu e numai părea mea, uite un croat internat de covid la fel a zis …să vă ferească Dumnezeu de spitalele românești!!? și de analfabeții medicali …unde e Musta..??…, acolo la ei s-a întâmplat nenorocirea… nu-i mai pupati în cur pe acești cioclii…le e frică populației să se ducă la acești criminali in halate albe….ce părere are președintele țării???… Orban,arahat, Tătaru…???..vai mama voastră…. acum ar trebui că toți care au „contribuit” la crimă asta să fie condamnați pe viață sau împușcați în cap ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -