Sondaj: în plină explozie a pandemiei, 45% dintre români încă se întreabă dacă există virusul sau îi contestă existența

1
3369
Campania de subversiune a reușit să convingă deja foarte mulți români că există o conspirație la mijloc și că tot ce se întâmplă ar avea scopuri ascunse

Circa 45% dintre români fie se îndoiesc de existența virusului Sars-CoV-2, fie cred de-a dreptul că totul este o invenție, arată un sondaj de opinie citat de HotNews.ro. Cercetarea, efectuată de Novel Research la cererea Provident Financial România, a fost făcută în perioada 15-22 iulie, pe 1.003 persoane.

În plină explozie a cazurilor de coronavirus – joi, 30 iulie, s-a ajuns la 1.356 de noi cazuri și 402 oameni internați în stare gravă la terapie intensivă –, românii încă se mai luptă, așadar, cu conspirațiile mondiale, cu Bill Gates, antenele 5G și cu “dictatura” măștilor de protecție.

56,5% din populație crede că prietenii și rudele îi pot furniza informații corecte despre ce se întâmplă în țară și în lume

Abia 55% din populație conștientizează pericolul și înțelege că este o epidemie și o problemă sanitară reală, iar oamenii trebuie să-și ia măsuri de precauție.

Dintre cei 12% care sunt convinși că virusul nu există și toată tărășenia este povestea cusută cu ață albă a Cabalei mondiale, cei mai mulți locuiesc la țară. Doar 7% dintre orășeni cred în teoriile conspirației care spun că virusul nu există. În schimb, în mediul rural, peste 16% din locuitori sunt convinși că nu e niciun virus.

O parte din explicație rezidă în ceea ce înțeleg oamenii prin “informare”. 56,5% dintre români se “informează” de la rude și prieteni, pe care-i consideră de încredere. Comunicatele oficiale ale autorităților abia dacă sunt crezute de 37,2% din oameni. Televiziunile sunt crezute de 26,5% din public, radiourile de 25,2%, iar site-urile de știri – de 18,6%.

1 COMENTARIU

  1. Adica avem 45% idioti in tara asta, si nici nu-i de mirare, cata vreme procentul de analfabeti functionali se mentine la 40%, ca de-aia se si informeaza atat de multi de la prieteni si rude.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.