VIDEO. Iohannis arată spre PSD pentru avântul epidemiei: “Au creat intenționat o criză sanitară! Pentru ei nu contează că sute de români au murit. Acesta este PSD!”

3
1674

Klaus Iohannis, președintele României, a recunoscut joi că situația epidemiei de coronavirus în țară este gravă, acuzând dur PSD pentru campania de fake news și conspirații, simultan cu sabotajul legislativ, pe care acest partid a dus-o în ultimele 4 luni.

Șeful statului s-a arătat cu adevărat alarmat de ceea ce se întâmplă în acest moment, la capătul unei ședințe cu ministrul de Interne Marcel Vela și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

Criza sanitară din acest moment – rodul unor eforturi colosale depuse de PSD în ultimele 4 luni, alături de propaganda rusă

În fața presei, Klaus Iohannis a explicat ceea ce ar fi trebuit să spună de mai mult timp: cum PSD a sacrificat deliberat populația României pentru a-și atinge scopurile electorale. Gestionarea primului val al epidemiei și limitarea numărului de victime în România a fost un dezastru pentru PSD, care nu s-a așteptat, în primele luni, ca autoritățile să evite un colaps.

Social-democrații s-au repliat foarte repede și, începând cu jumătatea lunii martie, s-au raliat propagandei ruse, susținând activ, chiar de la vârful partidului, teoriile conspirației. Pentru a lămuri populația că virusul nu există sau că “e doar o simplă răceală”, social-democrații au făcut eforturi colosale.

Au scos membrii de partid în stradă, la mitinguri conspiraționiste, au dat exemplu personal în Parlament și în ședințele autorităților locale, refuzând să poarte masca de protecție. Parlamentari ai partidului au făcut scandal în șaormerii și benzinării când li s-a cerut să respecte regulile de precauție. Au calificat masca de protecție drept “botniță” și au proclamat public că virusul nu există.

În paralel, au folosit Avocatul Poporului și Curtea Constituțională pentru a provoca un vid legislativ. În Parlamentul pe care-l controlează au tărăgânat votarea unui nou cadru legal.
În ultimele zile, șefii PSD își freacă mâinile: eforturile au dat roade. 45% dintre români se îndoiesc că virusul există sau cred de-a dreptul că epidemia e inventată. Numărul cazurilor a explodat, avem peste 20.000 de bolnavi în acest moment, din care peste 7.000 sunt internați, iar 402 – în stare gravă, la ATI.

Autoritățile știu – chiar dacă nu declară acest lucru – că lucrurile vor sta din ce în ce mai rău.

Klaus Iohannis a avut joi discursul pe care ar fi trebuit să-l aibă încă de acum câteva săptămâni. El a explicat în clar care a fost planul PSD și de ce este interesat acest partid ca România să se cufunde într-o catastrofă sanitară cu mii de morți.

Stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și o să îi arăt cu degetul. Pe voi! La început, lucrurile au mers bine. Dar această situație nu a convenit PSD-ului

Ce a spus Klaus Iohannis:

„Astăzi stăm așa: 1356 de persoane detectate cu coronavirus. 35 de decese de ieri până astăzi. Peste 400 de persoane la ATI. Este un nou record negativ, extrem, extrem de îngrijorător.

Pe bună dreptate, ne punem întrebarea cum am putut să ajungem aici. Se știe că în starea de urgență, când în Vestul Europei erau multe cazuri și morți, în România am avut un număr limitat de decese și cazuri. Autoritățile și-au făcut treaba, lucrurile au mers bine. La început, lucrurile au mers bine.

Până acum câteva săptămâni. Dar această situație nu a convenit PSD-ului.

Atunci, PSD-ul a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, PSD controlează încă majorități în Parlament. PSD, împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR. Să nu uităm când PSD a încercat să treacă proiectul privind autonomia!

PSD a acționat acolo unde au putere: în Parlament.

Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o. Cu un cinism inimaginabil au tras de timp, după ce au distrus parte din legislație. Sigur, după ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos și m-a acuzat că eu caut vinovați.

Nu, stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și o să îi arăt cu degetul. Pe voi!

În 25 iunie, CCR stabilește că anumite articole sunt neconstituționale. Am avut 400 de cazuri noi.

În 2 iulie, CCR motivează. Am avut tot atâtea cazuri. Guvernul nu a putut să vină cu o nouă lege pentru că știm că trebuie așteptată motivarea.

După care Guvernul se mișcă foarte rapid și, în 4 zile, depune noua lege în Parlament.

„PSD a tras de timp și a creat această situație. Ce să mai spui? Pentru PSD nu contează că sute de români au murit, important a fost să creeze o criză

După care vedem că PSD începe să tragă de timp și această lege, care putea să fie trecută urgent prin Parlament, se dezbate timp de 2 săptămâni în care pacienți bolnavi pleacă acasă, în care nu e nimeni amendat, carantinat. Rezultatul putem să îl citim aici, în tabel!

Legea ajunge la mine în 18 iulie. O promulg imediat și o public. 889 de cazuri în 18 iulie.

Un zidar nu poate să construiască o casă fără mortar, cum un tâmplar nu poate să lucreze fără cuie. Guvernul nu poate să guverneze fără legi. Guvernului i s-au luat din mână legile și, practic, nu a putut să gestioneze criza.

PSD a tras de timp și a creat această situație. Dar de ce? PSD, nemulțumit de reușitele Guvernului, a vrut să cauzeze o criză sanitară pentru a putea să critice Guvernul.

A creat intenționat o criză sanitară ca să vină să critice Guvernul!

Ce să mai spui? Pentru PSD nu contează că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză, pentru ca să aibă pentru ce critica Guvernul. Acesta este PSD-ul, aceasta este explicația și vă rog s-o țineți minte!

“90% dintre voi respectă normele. Cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii!

Acum suntem în această situație. Suntem hotărâți să gestionăm și această nouă formă de criză.

Azi am avut o discuție foarte aplicată cu ministrul de Interne și cu șeful DSU. Am convenit că este momentul să fim extrem de fermi, extrem de aplicați.

Toate studiile sociologice arată că 90% dintre voi respectă normele. Vă mulțumesc. Marea majoritate ați înțeles că avem nevoie de disciplină.

Cei care nu au înțeles vor fi amendați. Trebuie să respectăm normele ca să stăpânim pandemia.

Știm ce avem de făcut!

Cei care nu respectă măsurile vor suporta rigorile legii!“.

3 COMENTARII

  1. Nu PSD e de vină,ci sistemul medical românesc de căcat e de vină… incompetent,populat cu tot felul de neaveniți in el.. . asta-i adevărul… acest sistem colmatat producerea morți și înainte de pandemie…acest sistem medical este rezultatul a 30 de ani de nenoriciri ,distrugerea lui a fost făcută voit de către toți politicienii români !!!! acum tragem consecințele…au devenit lagăre de exterminare ….au scris jurnaliștii dea lungul timpului despre infecțiile din spitale,….nu trebuia să se ajungă aici,dar interesele politice au distrus totul în țara asta…și numai sănătatea ci și economia, educația…toate sunt la nivelul sistemului sanitar… adică praf…da..praf și pulbere….,!!!…

    • PSD fiind la guvernare cel mai mult, 23 de ani din 30 de ani este principalul responsabil de starea sistemului de sanatate pentru ca acesta a fost condus de ministrii pesedisti! Nu au condus sistemul de sanatate politicienii romani useristi sau pmp-isti sa ii bagati dumneavoastra in aceeasi oala, ci au condus mafiotii incompetenti pesedisti si unii liberali. Sa plateasca toti, dar mai intai pesedistii pentru ca ei au condus cel mai mult sistemul de sanatate si au castigat voturi mintind poporul cu reforme in sistemul de sanatate. Unde sunt cele 8 spitale regionale cu care mincinosul mafiot de Dragnea si PSD-ul sau de mafioti si mincinosi au prostit alegatorii in 2016?! Eu pastrez ca amintire fluturasul electoral PSD din 2016 cu 10 puncte din care nu au realizat pesedistii nici macar unul desi au avut puterea absoluta in parlament si trei guverne pentru ca sa imi amintesc ca mincinosii de cea mai joasa speta din tara aceasta sunt de 30 de ani pesedistii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.