Elena Udrea: „Budeanu a ales să spună ce vor procurorii pentru că are copii mici”. Dar „onoarea, cinstea, demnitatea, prietenia”?!

2
3651
Elena Udrea - Radu Budeanu

Elena Udrea reacționează virulent, pe Facebook, după ce Radu Budeanu a recunoscut, în fața procurorilor DNA, că i-a dat o șpagă de 3.800.000 de dolari din partea afaceristului Bogdan Buzăianu. Pe Udrea o enervează faptul că Budeanu a semnat un „acord de recunoaștere a vinovăției”.

Udrea încearcă să ridiculizeze demersul lui Budeanu, punându-l pe seama faptului că mogulul de presă (fiul fostei crainice Delia Budeanu de la TVR și ex-soțul vuvuzelei PSD-iste Dana Budeanu) „are copii mici și probabil de aici se trage slăbiciunea lui”.

Cercetată pentru corupție în mai multe dosare, Elena Udrea face apel la termeni sacri: „Oare ce le vor spune Budeanu sau Topoliceanu copiilor lor când vor crește mari, despre onoare, demnitate, cinste, prietenie?”.

Faptele de care e acuzată Elena Udrea datează din perioada când aceasta a fost ministrul Dezvoltării în Guvernele Boc (2008-2012).

Reacția Elenei Udrea

„Oare ce le vor spune Budeanu sau Topoliceanu copiilor lor când vor crește mari, despre onoare, demnitate, cinste, prietenie?”

„Pentru că subiectul a fost intens mediatizat alaltăieri, am decis să fac totuși câteva precizări pe scurt, fără detalii din dosar, care sunt, de altfel, foarte picante.
 • Dosarul în care Budeanu a făcut acord de recunoaștere cu DNA nu este nou, este vechi din 2015.
 • Este celebrul dosar în care procuroarea Mihaela Iorga Moraru a declarat că a fost sunată și presată de Kovesi să mă aresteze a treia oară, dar ea a refuzat și și-a închis telefonul.
 • Anul trecut, dosarul a fost retrimis la DNA de judecătorii ICCJ, pentru ca ei să refacă probatoriul.
 • Când, după 5 ani (!!!) de la primele declarații contrare procurorilor, DNA îi propune acord de recunoaștere lui Budeanu, este încă o dovadă că dosarul trimis în instanță de procurori e varză, că acuzațiile pe care mi le aduc sunt mincinoase și că fără acest acord știau că nu au nicio șansă în fața judecătorilor.
 • Și acest dosar a pornit de la denunțul deja celebrei autoare de delațiuni împotriva mea, Ana Maria Topoliceanu, un alt etalon de turnătoare, fosta «cea mai bună prietenă», alături de cel al nu mai puțin celebrei Irina Socol. Și la fel ca și cealaltă, devenită unealta DNA după ce a profitat la maxim de avantajele materiale și relaționale ale «prieteniei» noastre.
 • Toți participanții la faptele din dosar au fost scoși din cauză de procurori, prin dosare disjunse, scopul fiind evident acela de a-i convinge, cu promisiuni sau amenințări, să declare așa cum vor procurorii, ca să reiasă că eu aș fi făcut ceva penal.
 • Deși acuzația care mi se aduce este de trafic de influență, cumpărătorul de influență (Buzăianu) și complicele lui (Budeanu), dar și complicele la trafic de influență (Topoliceanu), nu sunt acuzați de procurori, singura trimisă în judecată, în anul 2017, fiind eu. Pentru că și acest dosar este construit doar împotriva mea.
 • Situația, așa cum o descrie chiar denunțătoarea, este că Budeanu i-a adus la sediul partidului o geantă cu bani și că EU NU AM VĂZUT ACEȘTI BANI, IAR EA, CA ȘEFĂ DE CAMPANIE, I-A CHELTUIT (ZICE EA CĂ PE TOȚI!!!!!!), PENTRU PARTID, LA ALEGERILE LOCALE DE LA BUCUREȘTI DIN VARA LUI 2012. ALEGERI LA CARE EU NU AM CANDIDAT!
 • Lucru care, în sine, nu este nimic penal. Partidele politice și campaniile electorale se finanțau până de curând din sponsorizări, cotizații, donații etc. Acum se finanțează de la bugetul de stat!!!
 • Și chiar dacă Topoliceanu ar fi scăpat câteva sute de mii și în buzunarul ei propriu, tot nu aș putea fi acuzată eu de ceva penal. Poate doar de nepermisa naivitate și încredere într-o astfel de persoană.
 • Ca să fie penal, procurorii au nevoie ca Budeanu să spună că banii, de fapt, au fost dați pentru mine și că eu am promis că în schimbul lor îl ajut cu ceva pe Buzăianu (ajutor care nu a existat, conform chiar declarațiilor acestuia).
 • Asta ar însemna că eu aș fi ales să fac ceva penal, mi-aș fi riscat libertatea, ca să-i las o geantă cu aproape 4 milioane de euro lui Topoliceanu, să o cheltuie cum vrea, pentru partid, pe candidaturile lui Paleologu, Prigoană și Tănăsescu & PDL București și eventual pentru a-și plăti vacanțele de 5 stele pe care și le-a permis din momentul în care a devenit «prietena mea cea mai bună». Cât de prost ar trebui să fie cineva ca să facă așa ceva??? Măcar luam banii acasă, mă gandesc… vorbim, totuși, de aproape 4 milioane de euro!!!!!
 • Nu-l condamn pe Radu Budeanu pentru că a ales să spună ce vor procurorii în schimbul unei libertăți aproape sigure, pentru că știu că are copii mici și probabil de aici se trage slăbiciunea lui. Deși, mai ales fiind bărbat, poate era mai onorabil să-și obțină libertatea luptându-se în instanță cu procurorii și spunând adevărul.
 • Totuși, oare ce le vor spune Budeanu sau Topoliceanu copiilor lor când vor crește mari, despre onoare, demnitate, cinste, prietenie? Cum le vor explica ce au făcut ei în anii aceștia? Grea povară vor duce pe umeri…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

 1. Adicatelea,coana joitica trebuie protejata!😠Sa faca altii puscarie in locul ei,ea sa ramana cu onoarea „nereperata”,nu,coane Iancule? Ce multa treaba aveai daca traiai acum ,in vremea udrei si a altor hoti ,toti la adapost de lege!😃😁.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.